Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021
Blue Red Green

 

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ: Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης - Σάββατο, 11 Σεπτεμβρίου 2021 13:01
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ: Ορκίστηκαν οι Χρήστος Στυλιανίδης και Ευάγγελος Τουρνάς - Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2021 16:42

Μητσοτάκης προς Τουρκία: Προϋπόθεση ο σεβασμός στο διεθνές δίκαιο για την επίλυση ανοιχτών ζητημάτων

3088977

 

Για ευαίσθητη συγκυρία για το μέλλον του Κυπριακού έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις δηλώσεις του με τον Νίκο Αναστασιάδη.
«Διαβεβαίωσα ότι ο τερματισμός της τουρκικής κατοχής παραμένει κορυφαία προτεραιότητα για την ελληνική εξωτερική πολιτική και αναγκαία πράξη συμμόρφωσης προς τη διεθνή νομιμότητα» είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός συμπληρώνοντας ότι «οι αποφάσεις του ΟΗΕ αποτελούν το μοναδικό συμπεφωνημένο πλαίσιο λύσης.»

«Δυστυχώς η στάση της Τουρκίας και του επικεφαλής των τουρκοκυπρίων βρίσκεται εκτός του πλαισίου του ΟΗΕ εμμένοντας στην ανεδαφική θέση περί δύο κρατών κάτι που απορρίπτουν Ελλάδα και Κύπρος, ο ΟΗΕ και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Άγκυρα και ο κ. Ταρτάρ θα πρέπει να γνωρίζουν ότι επανέναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου εννοείται εντός των υφιστάμενων ορίων» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Σημείωσε, επίσης, ότι η λύση θα πρέπει να εξυπηρετεί τα συμφέροντα όλων, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, πως διαχρονική θέση αποτελεί η κατάργηση του θεσμού των εγγυήσεων καθώς και ότι προαπαιτούμενο της επανένωσης της Κύπρου είναι η πλήρης και ταχεία απόσυρση των κατοχικών στρατευμάτων.

«Θα είμαστε παρόντες στην πρωτοβουλία του ΓΓ του ΟΗΕ και την άτυπη πενταμερή που περιμένουμε να συγκαλέσει» συμπλήρωσε.

Στέλνοντας μήνυμα στην Τουρκία τόνισε ότι «η Ελλάδα απέδειξε έμπρακτα ότι οι σχέσεις καλής γειτονίας και ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου μπορεί να συμβάλουν στην επίλυση ανοιχτών ζητημάτων όπως με την Αλβανία και την Αίγυπτο» με «προϋπόθεση πάντα τον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε, τέλος, ότι η Ευρώπη πρέπει να παραλάβει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τις δόσεις που έχει συμφωνήσει από τις φαρμακευτικές εταιρείες προσθέτοντας ότι «είμαι βέβαιος ότι το ζήτημα αυτό θα λυθεί εντός των επόμενων μηνών ώστε το καλοκαίρι να μας βρει σε καλύτερη κατάσταση».

  Το ραδιοφωνο της Αυτοδιοικησης

7 web 300x250

Christmas-card-1200x800

Όλα τα νέα

Τοπικα νεα - Αιγαλεω

egaleo

Συνάντηση εργασίας αιρετών γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για θέματα ισότητας στο δήμο Αιγάλεω

Το Μουσειο Ελιας στην Σπαρτη

mouseio elias

Το Μουσείο της Ελιάς και του Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

ΑΛΣΟΣ «ΓΟΥΔΕΣ»

goude

Tο άλσος «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΟΥΔΕΣ» στην Σπάρτη

εκθεση φωτογραφιας

ekthesi photo

Έκθεση φωτογραφίας 'ντοκουμέντων' για την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα ''ταξιδεύει'' ήδη εντός και εκτός Κρήτης.