Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021
Blue Red Green

 

Συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών με τον Πρέσβη της Παλαιστίνης

skmw

 

 

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε σήμερα, Τρίτη 29 Αυγούστου 2018, με τον Πρέσβη της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, Marwan  Toubassi.

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκαν οι καλές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και των λαών τους και συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, με έμφαση στη στήριξη που επιζητεί η παλαιστινιακή πλευρά, από την Ελλάδα, για την ένταξή της σε διεθνείς οργανισμούς. Συζητήθηκαν επίσης, διαδικαστικά θέματα που αφορούν στην ακριβή αποτύπωση, του επιπέδου των διακρατικών σχέσεων, στα επίσημα έγγραφα του ελληνικού Κράτους.

Ο κ. Toubassi ενημέρωσε, επίσης, τον Υπουργό Εσωτερικών για τις τρέχουσες εξελίξεις στην Παλαιστίνη, καθώς και για τις προσπάθειες προώθησης της πρότασης για τη δημιουργία δύο κρατών.

Ο Πρέσβης της Παλαιστίνης, προσκάλεσε τον Υπουργό Εσωτερικών στην Παλαιστίνη.

Ο κ. Σκουρλέτης επανέλαβε την πάγια θέση της ελληνικής Κυβέρνησης για τη λύση με δημιουργία δύο κρατών και για την εφαρμογή των αποφάσεων των διεθνών οργανισμών. Ο Υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε ότι η συγκεκριμένη λύση μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

Αναφορικά με την εκπροσώπηση της Παλαιστίνης σε διεθνείς οργανισμούς, εκφράστηκε η θετική προσέγγιση της ελληνικής πλευράς, αλλά και του υπουργείου Εσωτερικών, ειδικότερα σε τομείς που εμπλέκεται άμεσα, όπως είναι η εκκρεμής αίτηση της Παλαιστίνης για ένταξη στην Ιντερπόλ.

  Το ραδιοφωνο της Αυτοδιοικησης

7 web 300x250

Christmas-card-1200x800

Όλα τα νέα

Τοπικα νεα - Αιγαλεω

egaleo

Συνάντηση εργασίας αιρετών γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για θέματα ισότητας στο δήμο Αιγάλεω

Το Μουσειο Ελιας στην Σπαρτη

mouseio elias

Το Μουσείο της Ελιάς και του Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

ΑΛΣΟΣ «ΓΟΥΔΕΣ»

goude

Tο άλσος «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΟΥΔΕΣ» στην Σπάρτη

εκθεση φωτογραφιας

ekthesi photo

Έκθεση φωτογραφίας 'ντοκουμέντων' για την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα ''ταξιδεύει'' ήδη εντός και εκτός Κρήτης.