Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2022
Blue Red Green

 

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ: Πρεμιέρα εκπαίδευσης στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία - Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022 17:17
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ: Μητσοτάκης στον ΟΑΕΔ - Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2022 18:53
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ: Παρέμβαση εισαγγελέα για τον ξυλοδαρμό καθηγητή στην ΑΣΟΕΕ - Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2022 19:29

Ξεκινάει εκπαίδευση η πανεπιστημιακή αστυνομία

theodorikakos

Απόλυτη προτεραιότητά μας η ασφάλεια όλης της πανεπιστημιακής κοινότητας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.
Για τις απειλές που δέχτηκε ο Πρύτανης του ΑΠΘ Νίκο Παπαϊωάννου, μίλησε στον Αντ1, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ξεκαθαρίζοντας πως αυτές οι καταστάσεις λαμβάνουν τέλος.

«Επί 34 χρόνια λειτουργούσε αυτή η κατάληψη από περιθωριακούς στο ΑΠΘ. Ο πρύτανης βρήκε επιτέλους συμπαραστάτη την Πολιτεία στην προσπάθεια να βγάλει αυτούς τους ανθρώπους από το Πανεπιστήμιο», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο κ. Τάκης Θεοδωρικάκος ανέφερε πως ο κάθε πολίτης καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να σπουδάσει το παιδί του. «Οι απειλές αυτών των περιθωριακών ατόμων δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα», διεμήνυσε και ξεκαθάρισε πως το υπουργείο Προστασίας του Πολίτης επιτέλους προχωράει σε πράξεις. «Δεν θα υπάρξει καμία ανοχή στο δικαίωμα φοιτητών και εκπαιδευτικών να είναι ασφαλείς μέσα στα Πανεπιστήμιά τους».

Ερωτηθείς για την ανοχή τόσων ετών, ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε: «Ας μην ψάχνουμε να βρούμε τι έφταιξε στο παρελθόν. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι υπάρχει κόμμα του ελληνικού κοινοβουλίου που δεν καταδικάζει αυτές τις φασιστικές πρακτικές εντός του ΑΠΘ. Να καταδικάσουν οι πάντες, κόμματα και αυτοδιοίκηση και επιτέλους αυτοί οι περιθωριακοί τύποι ας δείξουν το πρόσωπό τους. Ο υπουργός γνωστοποίησε πως ξεκινάει η εκπαίδευση της αστυνομίας πανεπιστημίων και θα ολοκληρωθεί σε 4 μήνες. «Απόλυτη προτεραιότητά μας η ασφάλεια όλης της πανεπιστημιακής κοινότητας», σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

  Το ραδιοφωνο της Αυτοδιοικησης

7 web 300x250

Christmas-card-1200x800

Όλα τα νέα

Τοπικα νεα - Αιγαλεω

egaleo

Συνάντηση εργασίας αιρετών γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για θέματα ισότητας στο δήμο Αιγάλεω

Το Μουσειο Ελιας στην Σπαρτη

mouseio elias

Το Μουσείο της Ελιάς και του Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

ΑΛΣΟΣ «ΓΟΥΔΕΣ»

goude

Tο άλσος «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΟΥΔΕΣ» στην Σπάρτη

εκθεση φωτογραφιας

ekthesi photo

Έκθεση φωτογραφίας 'ντοκουμέντων' για την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα ''ταξιδεύει'' ήδη εντός και εκτός Κρήτης.