Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021
Blue Red Green

 

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ: Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης - Σάββατο, 11 Σεπτεμβρίου 2021 13:01
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ: Ορκίστηκαν οι Χρήστος Στυλιανίδης και Ευάγγελος Τουρνάς - Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2021 16:42

Ο ΥΠΕΣ Μ. Βορίδης παρουσίασε στους Υπουργούς Δημόσιας Διοίκησης της Ε.Ε. τις δομικές αλλαγές στo ελληνικό Δημόσιο

336

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης συμμετείχε την Τρίτη 22 Ιουνίου στην Άτυπη Συνάντηση των Υπουργών Δημόσιας Διοίκησης των χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διεξήχθη στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργάνωσε η Πορτογαλική Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη λήξη της θητείας της.

Ο κ. Βορίδης, με παρέμβασή του, ανέδειξε την ετοιμότητα που επέδειξε η ελληνική Κυβέρνηση στην αντιμετώπιση της πανδημίας αναφορικά με το ζήτημα της λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης, λαμβάνοντας τα απαραίτητα εκείνα μέτρα που αφενός θωράκισαν τη δημόσια υγεία, προστατεύοντας τους εργαζομένους και αφετέρου διασφάλισαν την εύρυθμη λειτουργία του ελληνικού Δημοσίου εν μέσω της ιδιαίτερης αυτής κατάστασης.

Παράλληλα, με αφορμή τη συζήτηση για την επιμόρφωση και την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της Δημόσιας Διοίκησης που απασχόλησε τους Ευρωπαίους Υπουργούς, ο κ. Βορίδης παρουσίασε το φιλόδοξο επιμορφωτικό σχέδιο που έχει αναλάβει να υλοποιήσει το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.) και έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή. Το πρόγραμμα, που υλοποιείται σε συνεργασία με τη Microsoft, προβλέπει την ψηφιακή επιμόρφωση 5.000 συνολικά ωφελούμενων δημοσίων υπαλλήλων στην κατεύθυνση ενδυνάμωσης των ψηφιακών τους δυνατοτήτων προκειμένου να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις σύγχρονες απαιτήσεις της νέας Δημόσιας Διοίκησης.

Επιπροσθέτως, ο Υπουργός έκανε ιδιαίτερη μνεία στο θεσμικό πλαίσιο που συνέταξε το Υπουργείο Εσωτερικών και ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή, με το οποίο ρυθμίστηκε η εφαρμογή της τηλεργασίας στο ελληνικό Δημόσιο, καλύπτοντας ένα σημαντικό νομοθετικό κενό που υπήρχε και εναρμονίζοντας το σχετικό πεδίο με τα ισχύοντα στην πλειονότητα των δυτικών ευρωπαϊκών κρατών.

Τέλος, αναφορικά με το θέμα της ενίσχυσης της συνεργασίας των αρμόδιων υπηρεσιών σε Ευρωπαϊκό επίπεδο που τέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης, ο κ. Βορίδης επεσήμανε την ανάγκη να επιδιωχθεί η ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ των υπηρεσιών των Υπουργείων Δημόσιας Διοίκησης των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έφερε ως παράδειγμα την άριστη συνεργασία του Ε.Κ.Δ.Δ.Α. με τη γαλλική Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης (École Nationale d’ Administration – ENA) στο ζήτημα αυτό.

Τον Υπουργό συνόδευσε στην Άτυπη Συνάντηση η Υπηρεσιακή Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, κ. Γεωργία Βαλατσού.

  Το ραδιοφωνο της Αυτοδιοικησης

7 web 300x250

Christmas-card-1200x800

Όλα τα νέα

Τοπικα νεα - Αιγαλεω

egaleo

Συνάντηση εργασίας αιρετών γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για θέματα ισότητας στο δήμο Αιγάλεω

Το Μουσειο Ελιας στην Σπαρτη

mouseio elias

Το Μουσείο της Ελιάς και του Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

ΑΛΣΟΣ «ΓΟΥΔΕΣ»

goude

Tο άλσος «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΟΥΔΕΣ» στην Σπάρτη

εκθεση φωτογραφιας

ekthesi photo

Έκθεση φωτογραφίας 'ντοκουμέντων' για την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα ''ταξιδεύει'' ήδη εντός και εκτός Κρήτης.