• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ: Πλησιάζει Ανασχηματισμός .... - Παρασκευή, 07 Μαΐου 2021 18:57

«Επίσκεψη Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, στην Κρήτη»

petsas-1200x900

Τριήμερη επίσκεψη στην Κρήτη θα πραγματοποιήσει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, την Παρασκευή 7 Μαΐου, το Σάββατο 8 Μαΐου και την Κυριακή 9 Μαΐου 2021. Ο κ. Πέτσας θα συναντηθεί με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού στο Ηράκλειο, τον Άγιο Νικόλαο, το Ρέθυμνο και τα Χανιά. Στο επίκεντρο των συναντήσεων θα βρεθούν θεσμικές και αναπτυξιακές προτεραιότητες, καθώς και το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα:

Την Παρασκευή 7 Μαΐου

Ηράκλειο – Άγιος Νικόλαος
09:30 Επίσκεψη στην Περιφέρεια – Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη

10:30 Επίσκεψη στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης – Συνάντηση με τον Πρόεδρο, κ. Γιάννη Κουράκη, καθώς και τους Δημάρχους Μαλεβιζίου, Αρχανών-Αστερουσίων, Φαιστού, Γόρτυνας, Χερσονήσου, Μινώα Πεδιάδας και Βιάννου

11:30 Επίσκεψη στο Δημαρχείο Ηρακλείου – Συνάντηση με τον Δήμαρχο, κ. Βασίλη Λαμπρινό

14:30 Άφιξη στον Άγιο Νικόλαο – Συνάντηση με τους Δημάρχους Αγ. Νικολάου, Σητείας, Ιεράπετρας και Οροπεδίου Λασιθίου στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας Λασιθίου

21:00 Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΚΡΗΤΗ TV

Το Σάββατο 8 Μαΐου

Ρέθυμνο
10:30 Επίσκεψη στο Δημαρχείο Ρεθύμνου – Συνάντηση με τον Δήμαρχο, κ. Γιώργη Μαρινάκη

11:30 Συνάντηση με τους Δημάρχους Μυλοποτάμου, Αμαρίου, Αγίου Βασιλείου και Ανωγείων στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνης

Την Κυριακή 9 Μαΐου

Χανιά
09:00 Επίσκεψη στο Δημαρχείο Χανίων – Συνάντηση με τον Δήμαρχο, κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη

10:00 Συνάντηση με τους Δημάρχους Αποκορώνου, Πλατανιά, Κισσάμου, Καντάνου-Σελίνου, Γαύδου και Σφακίων στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας Χανίων

Το Σάββατο και την Κυριακή, στις Π.Ε. Ρεθύμνης και Χανίων, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών θα επιθεωρήσει, επίσης, την πορεία υπό εξέλιξη έργων που έχουν ενταχθεί ήδη στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Το 8ωρο είναι εγγυημένο, θα υπάρχει ρητή αναφορά στο νομοσχέδιο

2944108

Ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε κατηγορηματικά ότι το 8ωρο είναι εγγυημένο όπως και το 5ημερο και οι 40 ώρες εργασίας την εβδομάδα.

«Δεν μπορείς να ξεφύγεις από τις ευρωπαϊκές πρόνοιες» πρόσθεσε ο υπουργός Εργασίας και αποκάλυψε ότι:

«Το νομοσχέδιο θα έχει ρητή αναφορά στο 8ωρο και το 5ημερο έτσι ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία από τον οποιονδήποτε».

Σχολιάζοντας τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι όλοι έχουν δικαίωμα να διαδηλώνουν τονίζοντας ότι «υπάρχει και η πραγματικότητα και αυτή θα φανεί όταν παρουσιαστεί το νομοσχέδιο όταν θα τεθεί σύντομα σε διαβούλευση»

«Αυτοί που διαμαρτύρονται παραγνωρίζουν τις βασικές πρόνοιες και αρχές του νομοσχεδίου για την προστασία της Εργασίας. Το νομοσχέδιο λαμβάνει υπόψη τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων και τις σημερινές συνθήκες εργασίας» πρόσθεσε ο υπουργός Εργασίας.

Τι αλλάζει με τις υπερωρίες και τη διευθέτηση εργασίας
Όσον αφορά τη διευθέτηση εργασίας ο κ. Χατζηδάκης είπε αρχικά ότι υπάρχει σε όλη την Ευρώπη.

«Στις υπερωρίες που ισχύουν εδώ και δεκαετίες ο εργαζόμενος συμφωνεί με τον εργοδότη του και βάζει στην τσέπη του παραπάνω χρήματα και κανείς δεν ισχυρίζεται ότι καταργείται το 8ωρο. Για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας προβλέπεται παραπάνω χρόνος για άδειες, παραπάνω ρεπό, 4ημερη εργασία. Τέτοιες συμβάσεις έχουν υπογραφεί σε αρκετές εταιρείες αλλά και στον τουρισμό σε κλαδική σύμβαση» υποστήριξε ο κ. Χατζηδάκης.

«Εδώ υπάρχει ξεσηκωμός για κάτι που ισχύει. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η αντιπολίτευση διαμαρτύρονται γι’ αυτό που ίσχυε και εφαρμοζόταν» παρατήρησε ο υπουργός Εργασίας.

«Αυτό που αλλάζουμε είναι η δυνατότητα στις υπερωρίες να δουλεύει παραπάνω αν το θέλει ο εργαζόμενος από τις 96 και 120 ώρες το χρόνο, να πάμε στις 150 ώρες το χρόνο όπως είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος» συμπλήρωσε ο υπουργός Εργασίας.

«Στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας δίνουμε το δικαίωμα στον εργαζόμενο όπου δεν υπάρχουν συνδικαλιστικά σωματεία, με δική του πρωτοβουλία να το ζητά από τον εργοδότη και εφόσον υπάρχει η συμφωνία να προχωρά» εξήγησε ο Κωστής Χατζηδάκης προσθέτοντας ότι:

«Η διαδικασία δεν μπορεί να ξεκινήσει αν δεν το ζητήσει ο εργαζόμενος και αν ο εργοδότης επιχειρήσει να τον απολύσει επειδή δεν δέχθηκε την συμφωνία είναι λόγος άμεσης ακύρωσης της συμφωνίας».

Αναστολές και εκκρεμείς συντάξεις
Αναφορικά με το μέτρο των αναστολών, ο υπουργός Εργασίας άφησε «ανοιχτό παράθυρο» για διατήρησή του και τον Ιούνιο, για τις επιχειρήσεις που θα συνεχίσουν να πλήττονται από την πανδημία.

Όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης τα μέτρα στήριξης αναπροσαρμόζονται ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων αλλά και τις αποφάσεις για το σταδιακό ξεκλείδωμα της οικονομικής δραστηριότητας.

Ο κ. Χατζηδάκης ρωτήθηκε και για τις εκκρεμείς συντάξεις απαντώντας ότι «έχουμε αποκλιμάκωση και γι’ αυτό πήραμε το μέτρο πληρωμής της προκαταβολής σύνταξης μαζί με τα αναδρομικά και παράλληλα θα πάμε να εφαρμόσουμε μοντέλο που θα μοιάζει με αυτό για τους εμβολιασμούς προκειμένου το ζήτημα να αντιμετωπιστεί το ταχύτερο με σύστημα και αποτελεσματικότητα».

Στη Γενεύη ο Δένδιας για την άτυπη Πενταμερή

dendias nikos

Χαμηλές προσδοκίες, στον απόηχο του ραπίσματος Ερντογάν από τον Μπάιντεν.
O υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μεταβαίνει αύριο στη Γενεύη, προκειμένου να συμμετάσχει στην Άτυπη Πενταμερή για το Κυπριακό που έχει συγκαλέσει ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών και θα διεξαχθεί από 27 έως 29 Απριλίου.
Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Εξωτερικών θα συμμετέχει στις προγραμματιζόμενες συνεδριάσεις της Ολομέλειας της Άτυπης Πενταμερούς, τη Μ. Τετάρτη 28 Απριλίου και τη Μ. Πέμπτη 29 Απριλίου, ενώ θα έχει συνάντηση με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, τη Μ. Τετάρτη, 28 Απριλίου, στο πλαίσιο των διμερών διαβουλεύσεων του Αντόνιο Γκουτέρες με τους συμμετέχοντες στην Άτυπη Πενταμερή. Αργότερα, το ίδιο βράδυ θα παρακαθήσει στο δείπνο εργασίας της συνόδου.

Με την ευκαιρία της παρουσίας του στη Γενεύη, ο υπουργός Εξωτερικών προβλέπεται να έχει συνάντηση το απόγευμα της Μ. Τρίτης, 27 Απριλίου, με τον ειδικό απεσταλμένο του γεν. γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία, Γκερ Πέτερσεν, ενώ στο περιθώριο της Άτυπης Πενταμερούς έχουν προγραμματισθεί συναντήσεις του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη (27 Απριλίου) και με τον Βρετανό ομόλογό του, Ντόμινικ Ράαμπ (28 Απριλίου).

«Αύριο είναι μία δύσκολη ημέρα, πάμε για το καλύτερο, αλλά να δούμε τι θα γίνει. Πάμε όμως πάντα για το καλύτερο» ανέφερε στην ΕΡΤ ενόψει της αυριανής άτυπης πενταμερούς για το Κυπριακό, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Όπως είπε η δημοσιογράφος της δημόσιας τηλεόρασης, Κατερίνα Φρύσσα, Αθήνα και Λευκωσία προσέρχονται με χαμηλές προσδοκίες στην πενταμερή και ξεκάθαρες τις κόκκινες γραμμές. Στη αυριανή συνάντηση συμμετέχουν υπό την αιγίδα και την προεδρία του ΓΓ του ΟΗΕ οι ΥΠΕΞ Ελλάδας, Τουρκίας και Μ. Βρετανίας, ο Πρόεδρος της Κύπρου και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης. Σε ρόλο παρατηρητή θα είναι αξιωματούχος της ΕΕ. Αθήνα και Λευκωσία συζητούν μόνο στο πλαίσιο του ΟΗΕ και στις αποφάσεις και τα ψηφίσματά του για μια διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία. Σκοπός είναι η επανεκκίνηση του διακοινοτικού διαλόγου για μια λύση βιώσιμη και λειτουργική.

Τι ισχύει για τον υποχρεωτικό διαγνωστικό έλεγχο στο Δημόσιο Τομέα - Ποιους υπαλλήλους αφορά

dt photo ypes selftest 230421

Σε εφαρμογή τίθεται από τη Μεγάλη Δευτέρα (26 Απριλίου) το υποχρεωτικό
μέτρο του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορωνοϊό (COVID-19) σε
υπαλλήλους του Δημοσίου που παρέχουν τις υπηρεσίες τους με φυσική
παρουσία στον τόπο εργασίας τους και δεν τηλεργάζονται όπως προβλέπει η
σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε.
Υπενθυμίζεται ότι:
Ο διαγνωστικός έλεγχος νόσησης διενεργείται υποχρεωτικά μία (1) φορά την
εβδομάδα πριν από την προσέλευση του εργαζομένου/ης στον τόπο εργασίας
του/της και έχει ισχύ μίας εβδομάδας από την ημέρα διενέργειάς του. Ο
έλεγχος διενεργείται έως και 24 ώρες προ της πρώτης ημέρας της εβδομάδας
που ο απασχολούμενος/η παρέχει την εργασία του με φυσική παρουσία.
Κατά την πρώτη εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου, δηλαδή από την 26η
Απριλίου έως την 9η Μαΐου 2021, οι εργαζόμενοι που είναι υπόχρεοι σε
διαγνωστικό έλεγχο δύνανται να υποβάλλονται και να δηλώνουν στη σχετική
ηλεκτρονική πλατφόρμα το αποτέλεσμα του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης
από τον κορωνοϊό εντός του χρονικού διαστήματος από 26 Απριλίου έως και 9
Μαΐου 2021.
Η δήλωση αποτελέσματος πραγματοποιείται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα
self-testing.gov.gr με την συμπλήρωση του ειδικού ηλεκτρονικού εντύπου
«Δήλωση Αποτελέσματος Διαγνωστικού Ελέγχου για COVID - 19».
Ποιους αφορά:
Το υποχρεωτικό μέτρο του διαγνωστικού ελέγχου εφαρμόζεται στο προσωπικό
του Δημοσίου που, σύμφωνα με το πλάνο εργασιών του κάθε φορέα, ασκεί τα
καθήκοντά του με φυσική παρουσία εντός ή εκτός των εγκαταστάσεων της
υπηρεσίας και δεν τελεί σε καθεστώς τηλεργασίας ή σε οποιαδήποτε είδους
άδεια.

Γραφείο Τύπου ΥΠΕΣ, Βασ. Σοφίας 15 - Τηλ.: 213 131 3586 - 213 131 3587

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πιο συγκεκριμένα, στην υποχρέωση διαγνωστικού ελέγχου εντάσσονται οι
κατηγορίες προσωπικού του δημοσίου που απασχολούνται με οποιαδήποτε
σχέση εργασίας ή με πάγια αντιμισθία ή με έμμισθη εντολή ή με οποιαδήποτε
άλλη ιδιότητα, ιδίως πρακτική άσκηση, σε υπηρεσίες φορέων που ανήκουν στο
Δημόσιο Τομέα, όπως αυτός ορίζεται στην περ. α’ της παρ. 1 του άρθρου 14
του ν. 4270/2014 (Α’ 143), εφόσον τα καθήκοντά τους ασκούνται με φυσική
παρουσία εντός ή εκτός των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας τους και είναι
απογεγραμμένοι στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου
(apografi.gov.gr):
α) πάσης φύσεως πολιτικό προσωπικό των δημοσίων υπηρεσιών, των νομικών
προσώπων δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου,
β) πάσης φύσεως πολιτικό προσωπικό των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης
Α’ και Β’ βαθμού συμπεριλαμβανομένων και των εποπτευομένων φορέων
τους,
γ) το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας,
δ) το ένστολο και το πολιτικό προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας και του
Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς επίσης και το προσωπικό του Λιμενικού
Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής και
ε) οι δικαστικοί υπάλληλοι.
Από το μέτρο εξαιρούνται:
α) πάσης φύσεως απασχολούμενοι, για τους οποίους προβλέπονται αντίστοιχες
ρυθμίσεις που εκδίδονται κατ’ εξουσιοδότηση των άρθρων 2 και 46 του ν.
4790/2021 (Α’ 48),
β) μέλη Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού καθώς και οποιοδήποτε άλλο
διδακτικό ή εκπαιδευτικό προσωπικό των πανεπιστημίων καθώς και οι
απασχολούμενοι μέσω των Ειδικών Λογαριασμών Κονδυλίων Έρευνας και
γ) πάσης φύσεως καλλιτεχνικό προσωπικό
Συχνές ερωτήσεις - Απαντήσεις
Από πού μπορώ να προμηθευτώ το self test;
Η προμήθεια του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) γίνεται δωρεάν από το
φαρμακείο με την επίδειξη του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης
(Α.Μ.Κ.Α.) και της αστυνομικής ταυτότητας ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου
ταυτοποίησης. Μαζί με τον δωρεάν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test)
παραλαμβάνονται και ενημερωτικά φυλλάδια με οδηγίες για την κατ’ οίκον
διενέργειά του.
Μπορώ να προμηθευτώ παραπάνω από ένα self test;

Γραφείο Τύπου ΥΠΕΣ, Βασ. Σοφίας 15 - Τηλ.: 213 131 3586 - 213 131 3587

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ειδικά για τις δύο επόμενες εβδομάδες οι υπόχρεοι υπάλληλοι μπορούν να
προμηθευτούν προκαταβολικά δύο (2) self tests από τη Μεγάλη Δευτέρα (26
Απριλίου) έως και το Μεγάλο Σάββατο (1 Μαΐου).
Πέραν του self test, μπορώ να επιλέξω άλλο τρόπο διαγνωστικού ελέγχου;
Εναλλακτικά του δωρεάν αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) οι εργαζόμενοι
δύνανται να επιλέξουν τη διεξαγωγή διαγνωστικού ελέγχου (rapid test ή PCR
test) από επαγγελματία υγείας είτε δωρεάν σε δημόσια δομή στην οποία
παρέχεται η σχετική δυνατότητα είτε με δική τους επιβάρυνσή σε ιδιωτική
δομή.
Τί οφείλω να κάνω σε περίπτωση που το αποτέλεσμα του διαγνωστικού
ελέγχου είναι θετικό;
Στην περίπτωση θετικού αποτελέσματος, οι απασχολούμενοι μεταβαίνουν
εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών σε δημόσια δομή, όπως αυτές είναι
αναρτημένες στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr, για δωρεάν επαναληπτικό
έλεγχο (rapid test ή PCR test).
Τί οφείλω να κάνω στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι να διακριβωθεί
μέσω του επαναληπτικού ελέγχου αν είμαι θετικός στη νόσο ή όχι;
Μέχρι την ολοκλήρωση της κλινικής εκτίμησης και της αξιολόγησης των
ευρημάτων, οι διαγνωσθέντες/είσες θετικοί και οι οικείοι τους, παραμένουν σε
κατ’ οίκον περιορισμό ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες του Εθνικού
Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) και τους χορηγείται η προβλεπόμενη
στο πλαίσιο των ληφθέντων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού
COVID-19 αναρρωτική άδεια ειδικού σκοπού.
Ποιες επιπτώσεις θα έχω σε περίπτωση που αρνηθώ να υποβληθώ σε
διαγνωστικό έλεγχο ή να καταχωρίσω το αποτέλεσμα αυτού στην ειδική
ηλεκτρονική πλατφόρμα;
Σε περίπτωση που τα υπόχρεα πρόσωπα δεν υποβάλλονται σε διαγνωστικό
έλεγχο ή δεν καταχωρίζουν το αποτέλεσμα του διαγνωστικού ελέγχου (self
test, rapid test, PCR), η αρμόδια για θέματα προσωπικού υπηρεσία του φορέα
προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για την περικοπή των αποδοχών του
υπόχρεου προσώπου λόγω υπαίτιας μη παροχής εργασίας σύμφωνα με τις
κείμενες διατάξεις εξαιτίας της μη συμμόρφωσης.

dt photo onned 010321-674x450

ΥΠΕΣ: Επεκτείνεται σε όλους τους εργαζόμενους του Δημοσίου η υποχρέωση διενέργειας διαγνωστικού ελέγχου

dt photo ypes selftest 230421

Από τη Δευτέρα 26 Απριλίου επεκτείνεται στο σύνολο των εργαζομένων των
δημοσίων υπηρεσιών η υποχρέωση διενέργειας διαγνωστικού ελέγχου
(αυτοδιαγνωστικού, rapid ή μοριακού) σε εβδομαδιαία βάση.
Το μέτρο αφορά στους υπαλλήλους που παρέχουν εργασία με φυσική
παρουσία εντός ή εκτός των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας τους.
Υπενθυμίζεται ότι ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος νόσησης διενεργείται
υποχρεωτικά μία φορά την εβδομάδα, πριν από την προσέλευση του
εργαζομένου/ης στον τόπο εργασίας του/της και έχει ισχύ μίας εβδομάδας από
την ημέρα διενέργειάς του. Ο έλεγχος διενεργείται έως και 24 ώρες προ της
πρώτης ημέρας της εβδομάδας που ο απασχολούμενος/η παρέχει την εργασία
του με φυσική παρουσία.
Παράλληλα ανακοινώνεται ότι από τις 10 Μαΐου θα αυξάνεται σταδιακά το
προσωπικό που θα παρέχει εργασία με φυσική παρουσία στο ελληνικό
Δημόσιο και αντιστοίχως θα περιορίζεται το ποσοστό των εργαζομένων με
τηλεργασία.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου
συνεχίζουν να απασχολούνται με τηλεργασία ή να απουσιάζουν με ειδική
άδεια, εφόσον η φύση των καθηκόντων τους δεν συνάδει με την τηλεργασία.
Επισημαίνεται ότι εξακολουθεί να ισχύει ο περιορισμός των συναντήσεων
ομάδων εργασίας με φυσική παρουσία, εφόσον ο αριθμός των συμμετεχόντων
υπερβαίνει τους επτά. Σε αυτή την περίπτωση συστήνεται να γίνεται χρήση της
τηλεδιάσκεψης ή κάθε άλλου προβλεπόμενου τηλεπικοινωνιακού μέσου.
Σημειώνεται τέλος ότι διατηρούνται σε ισχύ όλα τα μέτρα υγιεινής και
ασφάλειας στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της διασποράς του κορωνοϊού που
εφαρμόστηκαν και κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα, καθώς και το
μέτρο της εξυπηρέτησης του κοινού μέσω προγραμματισμένου ραντεβού.

  Το ραδιοφωνο της Αυτοδιοικησης

menoume asfaleis ASPRO

Christmas-card-1200x800

Όλα τα νέα

Τοπικα νεα - Αιγαλεω

egaleo

Συνάντηση εργασίας αιρετών γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για θέματα ισότητας στο δήμο Αιγάλεω

Το Μουσειο Ελιας στην Σπαρτη

mouseio elias

Το Μουσείο της Ελιάς και του Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

ΑΛΣΟΣ «ΓΟΥΔΕΣ»

goude

Tο άλσος «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΟΥΔΕΣ» στην Σπάρτη

εκθεση φωτογραφιας

ekthesi photo

Έκθεση φωτογραφίας 'ντοκουμέντων' για την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα ''ταξιδεύει'' ήδη εντός και εκτός Κρήτης.