Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2022
Blue Red Green

 

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ: Πρεμιέρα εκπαίδευσης στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία - Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022 17:17
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ: Μητσοτάκης στον ΟΑΕΔ - Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2022 18:53
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ: Παρέμβαση εισαγγελέα για τον ξυλοδαρμό καθηγητή στην ΑΣΟΕΕ - Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2022 19:29

ΕΡΏΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΉ ΕΠΙΤΡΟΠΉ

251586566 10158896623953173 2302622945932817627 n

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά κοινοτική ενίσχυση για την αποκατάσταση των ιερών ναών που υπέστησαν σημαντικές ζημιές στους πρόσφατους σεισμούς που έπληξαν την περιοχή του Δήμου Μίνωα Πεδιάδος. Στην ερώτησή του ο ευρωβουλευτής επισημαίνει οι ιεροί ναοί και τα ετοιμόρροπα καμπαναριά πολλών εξ αυτών αποτελούν σημαντικό κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς και της παράδοσης της περιοχής που επλήγη.
Αναλυτικά η ερώτηση:
«Οι πληγές που άνοιξαν από τους πρόσφατους καταστρεπτικούς σεισμούς που είχαν ως επίκεντρο το Αρκαλοχώρι του νομού Ηρακλείου στην Κρήτη παραμένουν ακόμη ανοικτές. Μία από τις σημαντικές συνέπειες που άφησαν πίσω τους οι σεισμοί είναι άμεσα συνδεδεμένη με την πολιτιστική κληρονομιά και την παράδοση της Ελλάδας.
Πάνω από 100 μεγάλοι και μικροί ιεροί ναοί έχουν πληγεί σοβαρά από τους σεισμούς. Ας σημειωθεί, επίσης, ότι το μοναδικό θύμα του σεισμού έχασε τη ζωή του εντός ενός ιερού ναού στον οποίο διενεργούνταν εργασίες αποκατάστασης. Η πλειονότητα των πληγέντων ναών παραμένουν για λόγους ασφαλείας κλειστοί και δεν πραγματοποιούνται λειτουργίες ή άλλες ιερές τελετές. Χαρακτηριστικό της επικινδυνότητας των πετρόκτιστων ναών είναι οι μεγάλες ρηγματώσεις, η υποχώρηση τμημάτων τους αλλά και τα ετοιμόρροπα καμπαναριά. Σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις κρίνεται κατεπείγουσα η άμεση αποκατάσταση των καμπαναριών καθώς αυτά αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια.
Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:
- Από κοινοτικά ταμεία μπορεί να χρηματοδοτηθεί η αποκατάσταση των ιερών ναών των ετοιμόρροπων καμπαναριών που έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές από τους πρόσφατους σεισμούς καθώς αποτελούν σημαντικό κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς και της παράδοσης της περιοχής που επλήγη;»

  Το ραδιοφωνο της Αυτοδιοικησης

7 web 300x250

Christmas-card-1200x800

Όλα τα νέα

Τοπικα νεα - Αιγαλεω

egaleo

Συνάντηση εργασίας αιρετών γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για θέματα ισότητας στο δήμο Αιγάλεω

Το Μουσειο Ελιας στην Σπαρτη

mouseio elias

Το Μουσείο της Ελιάς και του Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

ΑΛΣΟΣ «ΓΟΥΔΕΣ»

goude

Tο άλσος «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΟΥΔΕΣ» στην Σπάρτη

εκθεση φωτογραφιας

ekthesi photo

Έκθεση φωτογραφίας 'ντοκουμέντων' για την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα ''ταξιδεύει'' ήδη εντός και εκτός Κρήτης.