• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ: Πλησιάζει Ανασχηματισμός .... - Παρασκευή, 07 Μαΐου 2021 18:57

Φον ντερ Λάιεν για Sofagate: Ένιωσα πληγωμένη και μόνη, ως γυναίκα και Ευρωπαία

von-der-leyen

«Ένιωσα πληγωμένη και μόνη: Ως γυναίκα και Ευρωπαία» δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σε μια έντονη ομιλία ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου, σχετικά με όσα σημειώθηκαν στο πλαίσιο του αποκαλούμενου «Sofagate» κατά την επίσκεψη της ίδιας και του Σαρλ Μισέλ στην Τουρκία.

«Είμαι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Είμαι η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Και έτσι περίμενα να με αντιμετωπίσουν όταν επισκέφθηκα την Τουρκία πριν από δύο εβδομάδες, σαν πρόεδρο της Κομισιόν. Αλλά δεν με αντιμετώπισαν έτσι».

«Δεν μπορώ να σκεφτώ δικαιολογία για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκα στις Ευρωπαϊκές Συνθήκες. Οπότε, πρέπει να συμπεράνω, συνέβη επειδή είμαι γυναίκα. Θα γινόταν αυτό εάν φορούσα κοστούμι και γραβάτα; Στις εικόνες των προηγούμενων συναντήσεων, δεν είδα έλλειψη καρεκλών. Μα, από την άλλη, ούτε γυναίκα είδα σε εκείνες τις εικόνες» πρόσθεσε.

«Πολλοί από εσάς μπορεί να είχατε παρόμοιες εμπειρίες στο παρελθόν. Ειδικά οι γυναίκες του κοινοβουλίου, είμαι σίγουρη, ξέρουν ακριβώς πώς ένιωσα. Ένιωσα πληγωμένη και μόνη: Ως γυναίκα και ως Ευρωπαία. Επειδή αυτό δεν έχει να κάνει με το πρωτόκολλο ή το πώς θα καθόμαστε. Αυτό αφορά στον πυρήνα αυτού που είμαστε. Αυτό έχει να κάνει με τις αξίες τις οποίες αντιπροσωπεύει η Ένωσή μας. Και αυτό δείχνει πόσο δρόμο έχουμε ακόμα για να αντιμετωπίζονται οι γυναίκες με ισότητα. Πάντα και παντού. Φυσικά ξέρω ότι είμαι σε προνομιούχα θέση. Είμαι η πρόεδρος ενός θεσμού, ο οποίος είναι σεβαστός ανά τον κόσμο. Και, ακόμα σημαντικότερο, ως ηγέτης, μπορών να μιλώ και να ακούγομαι. Αλλά τι γίνεται με τα εκατομμύρια γυναίκες που δεν μπορούν; Γυναίκες που πληγώνονται κάθε ημέρα σε κάθε γωνιά του πλανήτη μα δεν έχουν τη δύναμη ούτε τη θέση για να μιλήσουν;».

Όταν έφτασε, είπε, υπήρχαν κάμερες στην αίθουσα. «Χάρη σε αυτές, το σύντομο βίντεο της άφιξής μου έγινε αμέσως viral και δημιούργησε επικεφαλίδες ανά τον κόσμο. Δεν υπήρχε ανάγκη για υποτίτλους. Δεν υπήρχε ανάγκη για μεταφράσεις. Οι εικόνες μιλούσαν μόνες τους. Μα γνωρίζουμε όλοι: Χιλιάδες τέτοια περιστατικά, τα περισσότερα πολύ σοβαρότερα, περνούν απαρατήρητα. Κανείς δεν τα βλέπει ούτε ακούει για αυτά. Επειδή κανείς δεν δίνει προσοχή. Πρέπει να διασφαλίσουμε πως και αυτές οι ιστορίες θα ακούγονται. Και πως, όταν ακούγονται, θα λαμβάνουν χώρα ενέργειες».

Σε αυτό το πλαίσιο, η πρόεδρος της Κομισιόν αναφέρθηκε στη σημασία της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης, χαρακτηρίζοντας ως «φρικτό σήμα» την απόσυρση της Τουρκίας, ενός εκ των ιδρυτικών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης. Επίσης, υπογράμμισε πως πολλές χώρες- μέλη δεν έχουν επικυρώσει τη Σύμβαση, και άλλα σκέφτονται να αποχωρήσουν, κάτι που χαρακτήρισε «απαράδεκτο».

«Η βία εναντίον των γυναικών και των παιδιών είναι έγκλημα. Πρέπει να το χαρακτηρίσουμε έγκλημα και πρέπει να τιμωρείται ως τέτοιο. Για αυτό και θέλω η ίδια η ΕΕ να μπει στη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης. Αυτό παραμένει προτεραιότητα για την Επιτροπή μου. Ωστόσο, καθώς η ένταξη της ΕΕ κωλυσιεργεί στο Συμβούλιο, εμείς, πριν το τέλος του έτους, θα παρουσιάσουμε εναλλακτικά μέτρα: Θα παρουσιάσουμε νομοθεσία για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας εναντίον των γυναικών και των παιδιών, online και offline. Και θα προτείνουμε να επεκταθεί η λίστα των ευρω-εγκλημάτων που παρατίθενται στη Σύμβαση, ώστε να περιλαμβάνονται όλες οι μορφές των εγκλημάτων μίσους. Επειδή η Ευρώπη πρέπει να στείλει ισχυρό σήμα πως τα εγκλήματα μίσους δεν είναι αποδεκτά».

Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης: οι προετοιμασίες συνεχίζονται

1-2-43

Μετά το επιτυχημένο άνοιγμα της πολύγλωσσης ψηφιακής πλατφόρμας, η Εκτελεστική Επιτροπή συνεχίζει τις ετοιμασίες πριν την εναρκτήρια εκδήλωση στις 9 Μαΐου.

Στην τρίτη συνεδρίασή της την Πέμπτη 22 Απριλίου, η Εκτελεστική Επιτροπή ενέκρινε το σχέδιο προγράμματος της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί την Ημέρα της Ευρώπης. Η εκδήλωση θα αναμεταδοθεί ζωντανά και θα περιλαμβάνει εξ’ αποστάσεως συμμετοχή πολιτών και παρεμβάσεις από τους τρεις προέδρους των θεσμών της ΕΕ.


Οι εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου, του Συμβουλίου και της Επιτροπής ενέκριναν ακόμη τις διατάξεις του Κανονισμού της Διάσκεψης που αποσαφηνίζον τους τρόπους συμμετοχής των πολιτών στις ομάδες δράσης, αλλά και τις αρχές και το αντικείμενο της Διάσκεψης. Η κάθε ομάδα διαβούλευσης θα συμπεριλαμβάνει 200 πολίτες και θα διασφαλίζει την εκπροσώπηση κάθε κράτους μέλους από τουλάχιστον μια γυναίκα και έναν άνδρα. Για τη σύσταση των ομάδων δράσης, οι πολίτες θα επιλεγούν τυχαία, με τρόπο που θα αντιστοιχεί στην ποικιλομορφία της Ένωσης όσον αφορά την καταγωγή, το γένος, την ηλικία, το κοινωνικοοικονομικό υπόβαθρο και το μορφωτικό επίπεδο των συμμετεχόντων. Οι ομάδες διαβούλευσης θα αποτελούνται κατά το 1/3 από νέους μεταξύ 16 και 25 ετών.


Η Εκτελεστική Επιτροπή αντάλλαξε επίσης απόψεις επί των κανόνων που σχετίζονται με την Ολομέλεια της Διάσκεψης. Στόχος είναι να καταλήξουν σε συμφωνία στην επόμενή τους συνάντηση.


Ο συμπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής εκ μέρους του Κοινοβουλίου, Guy Verhofstadt δήλωσε: «Προετοιμάζουμε το έδαφος για να είμαστε όσο το δυνατόν περισσότερο διαδραστικοί στους δύο πρώτους άξονες της Διάσκεψης, δηλαδή την πολύγλωσση πλατφόρμα και τις ομάδες δράσης των πολιτών. Το επόμενο βήμα είναι η οργάνωση της ολομέλειας της Διάσκεψης προκειμένου να αναδειχθεί η διαφορετικότητα των απόψεων που υπάρχει στην Ευρώπη αλλά και για να αντληθούν ιδέες και να ληφθούν υπόψη προτάσεις από τους πολίτες, από τους οποίους εξαρτάται η επιτυχία της Διάσκεψης.»


Η Ana Paula Zacarias, υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Πορτογαλίας και συμπρόεδρος εκ μέρους της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, δήλωσε «Το επίπεδο συμμετοχής στην ψηφιακή πλατφόρμα τις τελευταίες μέρες είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Οι πολίτες ανταποκρίνονται στο κάλεσμά μας για συμμετοχή και είναι καιρός να κάνουμε ένα ακόμη βήμα και να ‘βάλουμε μπρος’ τη Διάσκεψη.»


Η συμπρόεδρος Dubravka Šuica, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα Δημοκρατίας και Δημογραφίας, δήλωσε: «Η Διάσκεψη επαφίεται στην ενεργή συμμετοχή και την ισχυροποίηση του λόγου των πολιτών. Θέλουμε να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, όταν σκεφτόμαστε το σύνολο του έργου της Διάσκεψης. Είτε είναι φιλικά διακείμενοι προς την ΕΕ, είτε σκεπτικιστές, θέλουμε να ακούσουμε αυτά που έχουν να πουν, ώστε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους.»


Επόμενα βήματα


Η επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής έχει οριστεί για τις 9 Μαΐου στο Στρασβούργο. Ενδέχεται να πραγματοποιηθούν περαιτέρω συναντήσεις τις εβδομάδες που μεσολαβούν μέχρι την εναρκτήρια εκδήλωση.


Σχετικές πληροφορίες


Η Εκτελεστική Επιτροπή αποτελείται από εκπροσώπους των τριών θεσμικών οργάνων (Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Συμβούλιο και Επιτροπή) επί ίσοις όροις. Επιβλέπει τις εργασίες, τις διαδικασίες και την οργάνωση της Διάσκεψης. Εκπρόσωποι από τα εθνικά κοινοβούλια συμμετέχουν ως παρατηρητές σε όλες τις συναντήσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής. Προσκλήθηκαν επίσης ως παρατηρητές εκπρόσωποι από την Επιτροπή των Περιφερειών, την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, καθώς και κοινωνικοί εταίροι.


Η πολύγλωσση ψηφιακή πλατφόρμα είναι πλήρως διαδραστική: οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν και να συζητούν τις προτάσεις τους με συμπολίτες τους από όλα τα κράτη μέλη, στις 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ. Στόχος είναι να συμμετάσχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι, από όλες τις κοινωνικές ομάδες, και να συμβάλουν μέσω της πλατφόρμας στη διαμόρφωση του μέλλοντός τους, αλλά και να την προωθήσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το hashtag #ΤοΜέλλονΣουΑνήκει #TheFutureIsYours

Ιδρυτής BioNTech: Υπό έλεγχο η πανδημία ως τα τέλη του καλοκαιριού στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης

 

Την αισιοδοξία του ότι η εξελισσόμενη εκστρατεία ανοσοποίησης στη Γηραιά Ήπειρο, παρά τα συνεχιζόμενα προβλήματα, θα θέσει υπό έλεγχο την πανδημία στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης κατά τα τέλη του καλοκαιριού, εξέφρασε ο ιδρυτής της BioNTech, της γερμανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας η οποία μαζί με την αμερικανική φαρμακευτική βιομηχανία Pfizer ανέπτυξε ένα από τα πρώτα εμβόλια για τον νέο κορωνοϊό.

Στη Γερμανία, οι ιδιοκτήτες εμπορικών καταστημάτων και επιχειρήσεων που έχουν κλείσει, όπως και οι επίδοξοι παραθεριστές, αδημονούν να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα.

Στην πόλη Κάσελ (κεντρικά) ξέσπασαν βίαια επεισόδια σε διαδήλωση 20.000 ανθρώπων εναντίον των περιοριστικών μέτρων χθες Σάββατο.Κυβερνήσεις πολλών κρατών-μελών της ΕΕ επικρίνονται έντονα για τον αργό ρυθμό με τον οποίο εξελίσσεται η εκστρατεία ανοσοποίησης μετά την έναρξή της, καθώς τα προβλήματα στον εφοδιασμό τις έχουν αφήσει πολύ πίσω από το Ισραήλ, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ.

Μολαταύτα ο ιδρυτής της BioNTech, ο Ουγούρ Σαχίν, δηλώνει αισιόδοξος ότι τα προβλήματα θα αποδειχθούν προσωρινά, ενώ υπογραμμίζει ότι είναι εφικτό να έχει εμβολιαστεί το 70% των Γερμανών περί τα τέλη Σεπτεμβρίου. Αφού ξεπεραστεί το όριο αυτό, ο νέος κορονοϊός δεν θα προκαλεί παρά ελάχιστα προβλήματα πλέον, διαβεβαιώνει.

«Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και στις ΗΠΑ πιθανόν δεν θα χρειαζόμαστε lockdowns στα τέλη του καλοκαιριού», λέει ο κ. Σαχίν στην εφημερίδα Welt am Sonntag. «Θα υπάρχουν ξεσπάσματα, αλλά θα είναι απλώς θόρυβος στο υπόβαθρο. Θα υπάρχουν μεταλλάξεις, αλλά δεν θα μας τρομάζουν».

Σχεδόν το 9% των πολιτών της Γερμανίας είχε λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου του μέχρι χθες Σάββατο. Στη Βρετανία, το ποσοστό των ενηλίκων που έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου τους ξεπέρασε το 50%.

Η αργή διαδικασία ανοσοποίησης στη Γερμανία και η συνέχιση των περιοριστικών μέτρων δεν αποκλείεται να κρίνουν την τύχη των συντηρητικών της καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ, που βλέπουν τα ποσοστά τους στις δημοσκοπήσεις να πέφτουν σε χρονιά εκλογών και ενώ ο αυξανόμενος αριθμός των κρουσμάτων του SARS-CoV-2 μάλλον θα αναγκάσει τις αρχές να βάλουν φρένο στο σχέδιο σταδιακού ανοίγματος της οικονομίας.

Ο δείκτης επίπτωσης παραμένει πάνω από τα 100 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους επί μία εβδομάδα· πρόκειται για το όριο πάνω από το οποίο οι αρχές λένε ότι απαιτείται να επιβάλλονται αυστηρότερα μέτρα, για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο υπερφόρτωσης του συστήματος υγείας.

«Πολλοί είναι απλά απογοητευμένοι», σχολιάζει ο συντηρητικός πρωθυπουργός της Βαυαρίας, ο Μάρκους Ζέντερ, υποψήφιος για τη διαδοχή της Άγγελας Μέρκελ, μιλώντας στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine.

«Μια λάθος κίνηση τώρα θα ήγειρε τον κίνδυνο αυτό, το τρίτο κύμα, να γίνει μόνιμο κύμα», προσθέτει ενόψει της αυριανής συνόδου των ομοσπονδιακών και των κρατιδιακών αρχών, στην οποία θα συζητηθεί το επόμενο στάδιο όσον αφορά τα περιοριστικά μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας.

«Έχουμε ένα εργαλείο: το φρένο. Πρέπει να εφαρμοστεί αυστηρά σε όλη τη Γερμανία», υπογραμμίζει ο κ. Ζέντερ, αφήνοντας να εννοηθεί η πιθανότητα αντιστροφής της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων.

biontech emvolio

Οι οικονομικές προοπτικές της ΕΕ στο επίκεντρο του Ecofin

BE9D6CC6-8524-ED4F-BBA2-8FC6345A7617

Οι οικονομικές προοπτικές της ΕΕ, η φορολόγηση της ψηφιακής οικονομίας και οι νέες νομοθετικές προτάσεις της Κομισιόν για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, θα βρεθούν σήμερα στο επίκεντρο του Συμβουλίου Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ, που θα συνέλθει μέσω τηλεδιάσκεψης.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ θα προβούν σε απολογισμό της οικονομικής κατάστασης και των προοπτικών στην Ευρώπη δεδομένης της κρίσης του κορωνοϊού.

Στη βάση αυτή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει την ανακοίνωσή της με τίτλο «Ένας χρόνος από την έξαρση της πανδημίας COVID-19: απόκριση σε επίπεδο δημοσιονομικής πολιτικής».Η δε προεδρία της ΕΕ θα προβεί σε επισκόπηση της κατάστασης όσον αφορά στην εφαρμογή του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Το Ecofin θα κληθεί να ανταλλάξει απόψεις, λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα οικονομική κατάσταση και τις προοπτικές και στο πλαίσιο αυτό θα συζητηθούν και οι προτεραιότητες των εθνικών σχεδίων ανάκαμψης και ανθεκτικότητας.

Παράλληλα, οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ θα ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση και τη μελλοντική πορεία όσον αφορά τις φορολογικές προκλήσεις που προκύπτουν από την ψηφιοποίηση. Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων σε επίπεδο ΟΟΣΑ/G20.

Επίσης, η προεδρία θα ενημερώσει τους υπουργούς σχετικά με τη διαδικασία έγκρισης συμπερασμάτων όσον αφορά τη στρατηγική για τις πληρωμές λιανικής που παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Σεπτέμβριο του 2020.

Θα ακολουθήσει μια παρουσίαση για την πορεία των εργασιών επί των νομοθετικών προτάσεων της Κομισιόν για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες.

Στη βάση αυτή οι υπουργοί θα κληθούν να σημειώσουν την πορεία των εργασιών όσον αφορά την εφαρμογή των οδηγιών για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες.

Τέλος, η προεδρία και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ενημερώσουν τους υπουργούς σχετικά με τα αποτελέσματα της συνόδου των υπουργών Οικονομικών και των διοικητών κεντρικών τραπεζών της G20 στις 26 Φεβρουαρίου 2021 και θα γίνει ένας απολογισμός της προετοιμασίας για τις Εαρινές Συνόδους της G20 και του ΔΝΤ που θα πραγματοποιηθούν από τις 7 έως τις 10 Απριλίου 2021.

Κομισιόν: Δίκαιη η κατανομή των εμβολίων ανάλογα με τον πληθυσμό της κάθε χώρας

 

Η Επιτροπή συμφωνεί με τις πρόσφατες δηλώσεις πολλών κρατών-μελών ότι η πιο δίκαιη λύση για την κατανομή δόσεων εμβολίων βασίζεται σε αναλογία του πληθυσμού κάθε κράτους-μέλους, ανέφερε η Κομισιόν πριν από λίγο με ανακοίνωσή της, στην οποία σημειώνει ότι «τα κράτη-μέλη αποφάσισαν να απομακρυνθούν από την πρόταση της Επιτροπής προσθέτοντας μια ευελιξία που επιτρέπει τη συμφωνία για διαφορετική κατανομή των δόσεων, λαμβάνοντας υπόψη την επιδημιολογική κατάσταση και τις ανάγκες εμβολιασμού κάθε χώρας».Παράλληλα, αναφέρεται ότι «εναπόκειται στα κράτη-μέλη να βρουν συμφωνία εάν επιθυμούν να επιστρέψουν στην αναλογική βάση».

Ειδικότερα, η ανακοίνωση της Επιτροπής αναφέρει:

«Η κατανομή δόσεων εμβολίων στο πλαίσιο των Προκαθορισμένων Συμφωνιών Αγοράς ακολούθησε μια διαφανή διαδικασία.

Η Επιτροπή συμφωνεί με τις πρόσφατες δηλώσεις πολλών κρατών-μελών ότι η πιο δίκαιη λύση για την κατανομή δόσεων εμβολίων βασίζεται σε αναλογία του πληθυσμού κάθε κράτους-μέλους. Αυτή είναι η λύση που πρότεινε η Επιτροπή για όλες τις συμφωνίες προκαταβολικών αγορών. Είναι μια δίκαιη λύση, καθώς ο ιός προσβάλλει εξίσου παντού, σε όλα τα μέρη της ΕΕ.

Τα κράτη-μέλη αποφάσισαν να απομακρυνθούν από την πρόταση της Επιτροπής προσθέτοντας μια ευελιξία που επιτρέπει τη συμφωνία για διαφορετική κατανομή των δόσεων, λαμβάνοντας υπόψη την επιδημιολογική κατάσταση και τις ανάγκες εμβολιασμού κάθε χώρας. Σύμφωνα με αυτό το σύστημα, εάν ένα κράτος-μέλος αποφασίσει να μην παραλάβει την αναλογική κατανομή του, οι δόσεις αναδιανέμονται μεταξύ των άλλων ενδιαφερόμενων κρατών μελών.

Τα κράτη-μέλη έχουν χρησιμοποιήσει αυτό το σύστημα για να τροποποιήσουν την αναλογική κατανομή που πρότεινε η Επιτροπή με βάση και τις 6 προσυμφωνίες αγοράς. Εναπόκειται στα κράτη μέλη να βρουν συμφωνία εάν επιθυμούν να επιστρέψουν στην αναλογική βάση».

Δυσαρέσκεια χωρών για την διανομή των εμβολίων
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, χώρες της ΕΕ, εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους για το πως έχουν διανεμηθεί τα εμβόλια ζητώντας μάλιστα να πραγματοποιηθεί και Σύνοδος Κορυφής για το συγκεκριμένο θέμα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν έλαβαν την κοινή επιστολή που έστειλαν Αυστρία, Σλοβενία, Τσεχία, Λετονία και Βουλγαρία με την οποία εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για την κατανομή των εμβολίων στα κράτη-μέλη και ζητούν τη διεξαγωγή Συνόδου για να συζητηθεί το θέμα.

Άλλη πηγή σημειώνει ότι ο συντονισμός για το ζήτημα του κορονοϊού θα συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής στις 25 και 26 Μαρτίου, ενώ ο Σαρλ Μισέλ έχει πρόθεση να συγκαλέσει σύνοδο με φυσική παρουσία, κάτι που ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα. Τέλος, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος τονίζει η ΕΕ παρακολουθεί στενά την κατάσταση.

astrazeneca

  Το ραδιοφωνο της Αυτοδιοικησης

menoume asfaleis ASPRO

Christmas-card-1200x800

Όλα τα νέα

Τοπικα νεα - Αιγαλεω

egaleo

Συνάντηση εργασίας αιρετών γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για θέματα ισότητας στο δήμο Αιγάλεω

Το Μουσειο Ελιας στην Σπαρτη

mouseio elias

Το Μουσείο της Ελιάς και του Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

ΑΛΣΟΣ «ΓΟΥΔΕΣ»

goude

Tο άλσος «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΟΥΔΕΣ» στην Σπάρτη

εκθεση φωτογραφιας

ekthesi photo

Έκθεση φωτογραφίας 'ντοκουμέντων' για την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα ''ταξιδεύει'' ήδη εντός και εκτός Κρήτης.