• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ: Πλησιάζει Ανασχηματισμός .... - Παρασκευή, 07 Μαΐου 2021 18:57

Ανακοίνωση του Περιφερειακού Συμβουλίου επί της Μ.Π.Ε. του έργου: «Εξορυκτική δραστηριότητα – Εκμετάλλευση Λατομείου Μαρμάρου σε έκταση εμβαδού 10.158,06 τ.μ. στη θέση “ΖΕΡΒΑ” της Τ.Κ. Μικροβάλτου του Δήμου Σερβίων, της Π.Ε. Κοζάνης»

latomeio-quarry-300x200

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθ. 19 του Ν. 4014/2011 (ΦΕΚ 209/Α΄) όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, σε συνδυασμό με τις διατάξεις της ΚΥΑ 1649/45/2014 (ΦΕΚ 45/Β’), τους πολίτες (κοινό, ενδιαφερόμενο κοινό) και φορείς εκπροσώπησής τους (οικείο Δημοτικό Συμβούλιο, Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, Ποιότητας Ζωής, Συμβούλιο Δημοτικής ή Τοπικής Κοινότητας),

να λάβουν γνώση και να διατυπώσουν γραπτές απόψεις, σύμφωνα με το έντυπο υπό στοιχεία Δ10, που περιλαμβάνεται στο παράρτημα Α της προαναφερόμενης ΚΥΑ, διαβιβάστηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου:

«Εξορυκτική δραστηριότητα – Εκμετάλλευση Λατομείου Μαρμάρου σε έκταση εμβαδού 10.158,06 τ.μ. στη θέση “ΖΕΡΒΑ” της Τ.Κ. Μικροβάλτου του Δήμου Σερβίων, της Π.Ε. Κοζάνης, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας».

(Υποκατηγορίας Α2, Ομάδας 5ης, Α/Α 3) (ΠΕΤ: 2102476526).

Φορέας του έργου ή δραστηριότητας: ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΑΡΑΔΗΜΟΣ

Ημερομηνία έναρξης δημόσιας διαβούλευσης: 20/4/2021 και ημερομηνία λήξης αυτής η 15/5/2021

Ημερομηνία έναρξης της προθεσμίας για την κατάθεση απόψεων του ενδιαφερόμενου κοινού: 20/4/2021 και ημερομηνία λήξης αυτής η 15/5/2021

Αρμόδια για το έργο ή τη δραστηριότητα Περιβαλλοντική Αρχή: Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας

Αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας για την παροχή των σχετικών περιβαλλοντικών πληροφοριών και για την παραλαβή των εγγράφων απόψεων του ενδιαφερόμενου κοινού: Περιφερειακό Συμβούλιο, Δευτέρα-Παρασκευή, 07:00-15:00, τηλ.2461052621

Σύνδεσμος (link) της ιστοσελίδας όπου γίνεται η δημοσίευση της ανακοίνωσης: www.pdm.gov.gr.

Εφημερίδα όπου γίνεται η δημοσίευση της ανακοίνωσης: «ΠΡΩΙΝΗ».

Η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου
Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας
Ευφροσύνη Ντιό

* Με το Ηλεκτρονικό Περιβαλλοντικό Μητρώο (ΗΠΜ) καθίσταται δυνατή η ηλεκτρονική υποβολή και διεκπεραίωση Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για έργα και δραστηριότητες κατηγορίας Α1 και Α2, καθώς και η παρακολούθηση της διαδικασίας έκδοσης, ανανέωσης ή τροποποίησης των Αποφάσεων Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) στα πλαίσια της εφαρμογής του Ν. 4014/2011.

Για την χρήση της πλατφόρμας ΗΠΜ είναι απαραίτητα:

ένας Η/Υ με εγκατεστημένο τουλάχιστον ένα πρόγραμμα περιήγησης web (internet browser) λ.χ. Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome, κλπ.
η πρόσβαση στο διαδίκτυο.
Στη συνέχεια με χρήση του προγράμματος περιήγησης web και πληκτρολογώντας την ηλεκτρονική διεύθυνση: http://eprm.ypen.gr εμφανίζεται μία ιστοσελίδα εισαγωγής από την οποία δίνεται η δυνατότητα εγγραφής και εισαγωγής στο Ηλεκτρονικό Περιβαλλοντικό Μητρώο..

Διενέργεια Rapid Tests στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας

koronaios test

Σε μια ακόμα δράση πρόληψης από τον Covid19 προβαίνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας και της ενίσχυσης του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες των Ιονίων Νήσων.
Σε συνεργασία με κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, την Τρίτη 20 Απριλίου 2021, από τις 10:00 το πρωί έως και τις 14:00 μετά το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθούν δειγματοληπτικοί έλεγχοι για Covid19 στο ισόγειο του κτιρίου της Π.Ε. Κέρκυρας (Παλιά Νομαρχία, οδός Σαμάρα 13).
Τα δωρεάν rapid tests αφορούν τόσο τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, όσο και όλους τους πολίτες και δεν απαιτείται ραντεβού. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέλθουν και να υποβληθούν στον δειγματοληπτικό έλεγχο έχοντας απλώς μαζί τους την ταυτότητα και τον ΑΜΚΑ τους

Π.Νίκας: Τα 200 χρόνια είναι μια ευκαιρία να φωτίσουμε πτυχές της Ελληνικής Επανάστασης που δεν φωτίστηκαν

NIKAS

Χαιρετισμό στη διαδικτυακή εκδήλωση τίτλο “Η συμβολή της Πελοποννήσου στην Επανάσταση του ’21” απηύθυνε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Η εκδήλωση, με κεντρική ομιλήτρια την ακαδημαϊκό Μαρία Ευθυμίου, διοργανώθηκε από τους Συνδέσμους Φιλολόγων Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας και τον Φιλοτεχνικό Ομιλο Τρίπολης, προβλήθηκε μέσω της πλατφόρμας webex, τελούσε δε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο περιφερειάρχης στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο 1821 το οποίο, όπως τόνισε, “αποτελεί παγκόσμιο γεγονός με πολλές πλευρές που δεν έχουν φωτιστεί και αυτό οφείλεται σε μια σειρά από λόγους. Πέραν από το γεγονός ότι μια Επανάσταση είναι -ούτως ή άλλως- ένα τεράστιο γεγονός, πολυσύνθετο και πολυδαίδαλο, υπήρξαν και σκοπιμότητες, ιδεοληψίες, είτε από πατριδοκαπηλία, είτε από κομματισμό. Συνεπώς, δεν φωτίστηκαν πλευρές όπως έπρεπε να φωτιστούν και αυτό είναι μια ευκαιρία να γίνει τώρα με την επέτειο των 200 χρόνων”.

Δυστυχώς, συνέχισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, “τα 100 χρόνια δεν εορτάστηκαν, εξ αιτίας της Μικρασιατικής καταστροφής, τα 200 χρόνια έχουμε την πανδημία. Ομως είμαστε αισιόδοξοι. Εχουμε όλη τη χρονιά μπροστά μας και την επόμενη, ώστε να υπάρχει ένας εορτασμός που θα αρμόζει σε αυτή την επέτειο και ένας φωτισμός καλύτερος για το ’21, κάτι που θα μας ωφελήσει όλους μας”.

Υπάρχουν πλευρές της Επανάστασης, τόνισε ο Π. Νίκας, “που πρέπει να φωτίσουμε περισσότερο, όπως ο ρόλος των βαλκάνιων λαών και ιδιαίτερα των Αλβανών στον αγώνα μας, ο ρόλος της Ρωσίας -που κατά την άποψή μου ήταν ο πιο ευεργετικός για πολλά χρόνια, σε σχέση με όλες τις χώρες της Ευρώπης-, η κινητοποίηση της πνευματικής και καλλιτεχνικής ζωής της Ευρώπης που κινητοποίησε ευρύτερες μάζες, οι οποίες οδήγησαν στην αλλαγή των πολιτικών των ευρωπαϊκών χωρών και στη Ναυμαχία του Ναβαρίνου αλλά και πολλά άλλα”.

Θεωρώ, επισήμανε καταλήγοντας ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ότι “μέσα στα τελευταία 200 χρόνια της ιστορίας μας, από το ’21 έως σήμερα, είχαμε πολύ περισσότερες επιτυχίες από αποτυχίες. Η Ελλάδα, από την εξόχως αδύνατη θέση στην οποία βρισκόταν το 1821, σήμερα είναι μια σχετικά ισχυρή χώρα που μπορεί να διαπραγματεύεται ισότιμα με ευρωπαϊκούς λαούς και θεωρώ ότι αυτό είναι ένα στοιχείο των πολλών και επιτυχών πολιτικών οι οποίες ακολουθήθηκαν στα 200 αυτά χρόνια, παρά τα λάθη τα οποία υπήρξαν πράγματι, με σημαντικότερο τη Μικρασιατική καταστροφή”.

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη τα εξειδικευμένα κλιμάκια Ιατρών και Νοσηλευτών της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, στο πλαίσιο της Δράσης «Ιπποκράτης» θα διενεργήσουν αύριο, Τετάρτη 14 Απριλίου, Rapid test στο Γηροκομείο Αθηνών

 

Δίνοντας προτεραιότητα στους ενήλικες συνανθρώπους μας αύριο, Τετάρτη 14 Απριλίου 2021, μετά από σχετική εισήγηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, θα διενεργηθούν Rapid test στο Γηροκομείο Αθηνών, Λεωφόρος Κηφισίας 137 και Λάμψα 2 στους Αμπελόκηπους.

Τα test τα οποία θα ξεκινήσουν στις 9 το πρωί, θα διενεργηθούν από τα εξειδικευμένα κλιμάκια Ιατρών και Νοσηλευτών της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, στο πλαίσιο της Δράσης «Ιπποκράτης», η οποία υλοποιείται μετά πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο Περιφερειάρχης θα παραδώσει στο προσωπικό του Γηροκομείου Αθηνών υγειονομικό υλικό προστασίας από τον Covid-19.

patoulis pat 1

Δύο νέες Προγραμματικές Συμβάσεις για την αποκατάσταση του Κάστρου Μεθώνης και τη διασφάλιση λειτουργίας του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας

NIKAS

 

Στο πλαίσιο της σταθερής συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και
Αθλητισμού και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, υπεγράφησαν σήμερα δύο νέες
Προγραμματικές Συμβάσεις Πολιτισμικής Ανάπτυξης, από την Υπουργό Πολιτισμού
και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη
Νίκα.
Η πρώτη σύμβαση, συνολικού προϋπολογισμού 475.000,00 € και με
συμβαλλόμενους φορείς το ΥΠΠΟΑ, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, και τον Δήμο
Πύλου-Νέστορος, αφορά στην αποκατάσταση και ανάδειξη του Κάστρου Μεθώνης,
με την εκτέλεση υποστηρικτικών αρχαιολογικών εργασιών. Από τις 475.000 € του
συνολικού προϋπολογισμού του έργου, το ποσό των 195.000 € θα προέλθει από
πιστώσεις του ΥΠΠΟΑ, 250.000 € από πιστώσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου,,
ενώ το ποσό των 30.000 € θα προέλθει από πιστώσεις του Δήμου Πύλου –
Νέστορος.
Η Λίνα Μενδώνη και ο Παναγιώτης Νίκας, υπέγραψαν επίσης Προγραμματική
Σύμβαση για την ενίσχυση των δράσεων και του προγράμματος του ΔΗΠΕΘΕ
Καλαμάτας. Το ύψος της Προγραμματικής Σύμβασης, διάρκειας ενός έτους,
ανέρχεται σε 135.000 €. Το ΥΠΠΟΑ θα καταβάλλει 35.000 €, η Περιφέρεια
Πελοποννήσου 30.000 € και ο Δήμος Καλαμάτας 70.000 €.
Όπως δήλωσε η Λίνα Μενδώνη, «Είναι χαρά μου πάντα όταν βρισκόμαστε με τον
Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Παναγιώτη Νίκα. Συνεργαζόμαστε πολλά χρόνια,
από την εποχή που ήταν Δήμαρχος Καλαμάτας, και πραγματικά, η συνεργασία
μας ήταν αποτελεσματική για το καλό της Πελοποννήσου. Σήμερα υπογράψαμε την
Προγραμματική Σύμβαση για το Κάστρο της Μεθώνης με την συμβολή της
Περιφέρειας, του Δήμου Πύλου-Νέστορος και του Υπουργείου Πολιτισμού και
Αθλητισμού, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι μελέτες μέσα στο 2021 ή στις αρχές
του 2022. Το Υπουργείο Πολιτισμού έχει προτείνει το Κάστρο της Μεθώνης ως ένα
σταθμό της πολιτιστικής διαδρομής «Δίκτυο Κάστρων: Από το Βυζάντιο στην
Οθωμανοκρατία», την οποία έχουμε υποβάλει ως πρόταση στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Η ωρίμανση της μελέτης αυτής είναι η προϋπόθεση για να προχωρήσουμε στο έργο
αποκατάστασης του Κάστρου της Μεθώνης, που όπως είπε και ο Περιφερειάρχης,
είναι ένα εμβληματικό κάστρο, από τα σημαντικότερα της εποχής του, όχι μόνο για
την περιοχή της Μεσσηνίας, αλλά και ευρύτερα για την Πελοπόννησο και τη χώρα. 
Επίσης, υπογράψαμε την Προγραμματική Σύμβαση για το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καλαμάτας.
Είναι πολύ σημαντικό γιατί ο κ. Νίκας είναι από τους Περιφερειάρχες, που από τον
Ιανουάριο του 2020 συμφώνησε μαζί μας, όταν θέσαμε την ανάγκη νέου θεσμικού
πλαισίου για τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σήμερα, αυτή η πολιτική μας παίρνει σάρκα και οστά.
Υπογράφουμε τη σύμβαση για ένα χρόνο, γιατί η επιλογή του ΥΠΠΟΑ είναι να
αναθεωρήσουμε το θεσμικό πλαίσιο  των ΔΗΠΕΘΕ άμεσα, οπότε οι επόμενες
συμβάσεις να είναι πλέον τριετείς και με τη συμμετοχή όσων Περιφερειών
επιθυμούν να συνεισφέρουν στην αναγέννηση του θεσμού. Όπως είναι σήμερα τα
ΔΗΠΕΘΕ, αντιμετωπίζουν προβλήματα. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα
νέο θεσμικό πλαίσιο, πάντοτε με την συμβολή και την συνδρομή των Περιφερειών
και τις αντίστοιχες υποχρεώσεις βεβαίως των ΔΗΠΕΘΕ.
Συζητήσαμε με τον κ. Νίκα και μια σειρά άλλων θεμάτων που αφορούν την
Περιφέρεια Πελοποννήσου. Κινούμεθα πάντα, στην κατεύθυνση της απεμπλοκής
προβλημάτων και τον περιμένω μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες για να
προχωρήσουμε την συνεργασία μας και σε άλλα έργα.
Σημειώνω, ότι στην τελευταία πρόσκληση του ΕΣΠΑ, που έβγαλε η Περιφέρεια
Πελοποννήσου, συμπεριλαμβάνεται και η χρηματοδότηση της αποκατάστασης του
μουσείου της Χώρας. Η καταληκτική ημερομηνία  είναι 20 Απριλίου για την
υποβολή του τεχνικού δελτίου. Την επόμενη εβδομάδα το ΥΠΠΟΑ και οι αρμόδιες
υπηρεσίες του θα καταθέσουν το τεχνικό δελτίο, ώστε μέχρι το τέλος του 2023 να
έχει ολοκληρωθεί και η αποκατάσταση του συγκεκριμένου μουσείου, το οποίο μαζί
με το στέγαστρο του Ανακτόρου του Νέστορος, συνθέτουν μια πολιτιστική ενότητα,
η οποία  αποτελεί ένα πολύ σημαντικό αναπτυξιακό και οικονομικό πόρο για
ολόκληρη τη Μεσσηνία».
Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Νίκας σημείωσε: «Χαίρομαι κάθε φορά που
επισκέπτομαι την πιο αποτελεσματική Υπουργό Πολιτισμού. Ως αυτοδιοικητικός
εδώ και 25 χρόνια, είμαι υποχρεως για το έργο που προσφέρει και κάνει η κ.
Μενδώνη. Γνωρίζει το Υπουργείο καλύτερα από τον καθένα και λύνει προβλήματα.
Σήμερα λύσαμε προβλήματα, τα οποία συνδέονται με την περιοχή μας.
Υπογράψαμε δύο πολύ σημαντικές Προγραμματικές Συμβάσεις, η μία για το Κάστρο
της Μεθώνης, ένα τοπόσημο για την Ελλάδα, το οποίο κάθε χρόνο επισκέπτονται
εκατοντάδες χιλιάδες άτομα. Με τη σύμβαση που υπογράψαμε, θα κάνουμε μία
μελέτη, η οποία είναι εξόχως απαιτητική, το Υπουργείο, η Περιφέρεια και με τις
δικές του δυνατότητες, ο Δήμος Πύλου-Νέστορος. Χαίρομαι γιατί η Υπουργός με
διαβεβαίωσε ότι το έργο θα μπει και στο Ταμείο Ανάκαμψης, κάτι ιδιαίτερα
σημαντικό για την ολοκλήρωσή του.
Η δεύτερη σύμβαση που υπογράψαμε αφορά το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας. Τα ΔΗΠΕΘΕ
χρειάζονται έναν νέο σχεδιασμό, με τη συμμετοχή και των Περιφερειών. Η
Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει οικονομικά το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, το
μοναδικό στην Περιφέρεια. Επιθυμούμε οι παραστάσεις να παρουσιάζονται και σε

άλλες πόλεις της Πελοποννήσου, εκτός της Καλαμάτας, επομένως θα
προχωρήσουμε και σε άλλες συνεργασίες. Ο προγραμματισμός περιλαμβάνει και
μία παράσταση για τον Καποδίστρια, κάτι που μας αφορά ιδιαίτερα. Σε περίπου
δέκα ημέρες θα βρίσκομαι πάλι στην Αθήνα, ώστε να συνεχίσουμε να
υπογράφουμε Προγραμματικές Συμβάσεις και να εντάσσουμε νέα έργα. Ο
Πολιτισμός, είναι το βασικότερο στοιχείο και για την οικονομική ανάπτυξη της
χώρας, πέρα από την ποιότητα της ζωής μας».
Αποκατάσταση του Κάστρου Μεθώνης
Η Προγραμματική Σύμβαση για το Κάστρο Μεθώνης, προβλέπει την εκπόνηση
μελετών και την ανάθεση ερευνητικού προγράμματος, καθώς και την υλοποίηση
των απαραίτητων υποστηρικτικών αρχαιολογικών εργασιών που κρίνονται
απαραίτητες για την αποκατάσταση και ανάδειξη του Κάστρου Μεθώνης, με την
εκτέλεση πέντε υποέργων.
Το Κάστρο Μεθώνης, έκτασης 93 στρεμμάτων, καταλαμβάνει μια μακρόστενη
λωρίδα γης, που εισχωρεί περίπου 400 μ. μέσα στη θάλασσα και επικοινωνεί με την
ενδοχώρα μόνο από την βόρεια πλευρά του. Η καστροπολιτεία αποτελείται από
δύο τμήματα. Στα νότια απλώνεται η πόλη, που περικλείεται από απλό τείχος με
πύργους σε τακτά διαστήματα. Στο νοτιότερο άκρο του κάστρου ανοίγεται η πύλη
της Θάλασσας, η οποία μέσω λιθόκτιστης γέφυρας, οδηγεί στο Μπούρτζι, το
επιθαλάσσιο οχυρό. Στο βόρειο τμήμα προς την ενδοχώρα, που είναι το πλέον
ευπρόσβλητο, αναπτύσσεται η ακρόπολη. Τα δύο τμήματα χωρίζονται με ένα
ενδιάμεσο χαμηλό τείχος ενισχυμένο με πύργους. To χερσαίο τμήμα των τειχών του
κάστρου προς την ενδοχώρα προστατεύεται από ευρεία τάφρο.
Το έργο περιλαμβάνει την εκπόνηση μελετών στερέωσης και αποκατάστασης για το
Δυτικό και Ανατολικό επιθαλάσσιο τείχος (πύργοι και μεταπύργια διαστήματα), τη
μελέτη στερέωσης και αποκατάστασης για το επιθαλάσσιο οχυρό Μπούρτζι. Επίσης,
αρχαιολογικές εργασίες (καθαρισμούς, αποχωματώσεις, διερευνητικές
ανασκαφικές εργασίες, αναλύσεις δομητικών στοιχείων), καθώς και τις μελέτες για
την αποκατάσταση των δύο οθωμανικών λουτρών κατά μήκος της κεντρικής
διαδρομής στο εσωτερικό του κάστρου. Η Προγραμματική Σύμβαση προβλέπει
επίσης, την εκπόνηση ερευνητικού προγράμματος για την αποκατάσταση της
Ακρόπολης του Κάστρου, της διαδρομής πρόσβασης σε αυτήν και των πυλών
(κεντρική πύλη, πύλη οχυρού διαδρόμου, κύρια χερσαία πύλη πλατείας Όπλων,
πύλη Ακρόπολης, νότια πύλη της θάλασσας, κεντρική ανατολική πύλη της θάλασσας
και ανατολική πύλη της θάλασσας).

Υποκατηγορίες

  Το ραδιοφωνο της Αυτοδιοικησης

menoume asfaleis ASPRO

Christmas-card-1200x800

Όλα τα νέα

Τοπικα νεα - Αιγαλεω

egaleo

Συνάντηση εργασίας αιρετών γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για θέματα ισότητας στο δήμο Αιγάλεω

Το Μουσειο Ελιας στην Σπαρτη

mouseio elias

Το Μουσείο της Ελιάς και του Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

ΑΛΣΟΣ «ΓΟΥΔΕΣ»

goude

Tο άλσος «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΟΥΔΕΣ» στην Σπάρτη

εκθεση φωτογραφιας

ekthesi photo

Έκθεση φωτογραφίας 'ντοκουμέντων' για την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα ''ταξιδεύει'' ήδη εντός και εκτός Κρήτης.