Σάββατο, 20 Απριλίου 2024
Blue Red Green

 

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ: To Κογκρέσο και τα F-16 - Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2024 13:17
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ - Δευτέρα, 25 Δεκεμβρίου 2023 17:04
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ: Οι συμφωνίες που υπεγράφησαν μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας - Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2023 16:40

Η Γεννηματά απαντάει στους επικριτές της

gennhmat

Η Φώφη Γεννηματά θα ζητήσει από όλα τα στελέχη της και κυρίως από όσα έχουν «προσωπικές φιλοδοξίες», να μαζέψουν τα «μαχαίρια» στα ζωνάρια τους
Έτοιμη να σηκώσει το γάντι και να απαντήσει με σαφήνεια σε όσα τις καταλόγισε, εμμέσως, τη Δευτέρα που μας πέρασε ο Ανδρέας Λοβέρδος, είναι η Φώφη Γεννηματά, που αναμένεται να θέσει επί τάπητος όλα τα ανοιχτά ζητήματα κατά την εισήγηση της στη Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ. Την ίδια στιγμή, τα οργανωτικά ζητήματα τις εσωκομματικής αναμέτρησης εξακολουθούν να αποτελούν αγκάθι ανάμεσα στην ηγεσία και τους «δελφίνους», γεγονός που ανεβάζει την ένταση στη Χαριλάου Τρικούπη.
Οι αιχμές που άφησε ο Ανδρέας Λοβέρδος εναντίον της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, κατά τη διάρκεια της ανεπίσημης παρουσίασης της ιδεολογικής του πλατφόρμας, σε διαδικτυακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες, ήταν δεδομένο ότι θα προκαλούσαν την αντίδραση της Φώφης Γεννηματά. Όπως είπαν στο Newsbomb.gr πρόσωπα από το στενό περιβάλλον της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, η απάντηση της θα είναι σκληρή, αλλά εντελώς πολιτική, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα περιέχει προσωπικές αναφορές.

Μηνύματα Γεννηματά
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Φώφη Γεννηματά θα ζητήσει από όλα τα στελέχη της και κυρίως από όσα έχουν «προσωπικές φιλοδοξίες», να μαζέψουν τα «μαχαίρια» στα ζωνάρια τους, μέχρι να ξεκινήσουν επίσημα οι εσωκομματικές διαδικασίες, καθώς με αυτό τον τρόπο δεν προσφέρουν υπηρεσίες στην παράταξη. Η τοποθέτηση αυτή είναι σαφές πως έχει ως αποδέκτη τον Ανδρέα Λοβέρδο, καθώς ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ έχει ξεκινήσει από τον περασμένο κιόλας Δεκέμβριο την προεκλογική του εκστρατεία, ενώ σε κάθε ευκαιρία παίρνει δημόσια αποστάσεις από τις επίσημες θέσεις του κόμματος, τοποθετούμενος σε μία σειρά από κρίσιμα θέματα με βάση τη δική του ατζέντα.

Επίσης, η Φώφη Γεννηματά σκοπεύει να δημιουργήσει μια ιδεολογική διαχωριστική γραμμή με τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, ξεκαθαρίζοντας σε όλους τους τόνους πως η αυτόνομη πορεία του ΚΙΝΑΛ δεν είναι προς συζήτηση και ότι είναι κόμμα Σοσιαλιστικό, με συγκριμένες αρχές και θέσεις και όχι ένας κεντρώος «χυλός».

«Αγκάθι» τα διαδικαστικά
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, ότι η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ θα κάνει αναφορά και επί των διαδικαστικών της εσωκομματικής αναμέτρησης που συνεχίζουν να προκαλούν ένταση ανάμεσα στην ηγεσία και τους «δελφίνους». Αναμένεται, λοιπόν, για πρώτη φορά θα προσδιορίσει επ’ ακριβώς τον χρόνο έναρξης των διαδικασιών, και να ορίσει τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που θα λάβει τις αποφάσεις για τη διεξαγωγή των εκλογών, για τον Σεπτέμβριο, παρά το γεγονός ότι οι διεκδικητές της θέσης της προτιμούν να πραγματοποιηθεί μέσα στο καλοκαίρι.

Ένα θέμα που επίσης απασχολεί όλες τις πλευρές, είναι το ποιοι θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε αυτές, καθώς το μητρώο στελεχών που δημιουργήθηκε στην αναμέτρηση του 2017, δεν υπάρχει σήμερα. Ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης, σε πρόσφατη συνέντευξη του, υπογράμμισε πως θα μπορούν τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος να πάρουν μέρος, αποφεύγοντας να αναφερθεί στο αν οι διαδικασία θα είναι ανοιχτή ή αν θα υπάρξει κάποιο χρονοδιάγραμμα που θα προσδιορίζει το μέχρι πότε θα έχει δικαίωμα να γραφτεί στα μητρώα του, προκειμένου να έχει δικαίωμα ψήφου.

Πιο σαφής για το θέμα, ήταν ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδα και στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά, Βασίλης Κεγκέρογλου, καθώς προ ημερών δήλωσε πως οι εκλογές δεν θα είναι ένα «χύμα» πράγμα. «Ότι λέει το καταστατικό. Αυτό λέει ότι όποιοι επιθυμούν να γίνουν μέλη ή είναι φίλοι του Κινήματος μετέχουν στις εκλογές προέδρου. Όπως και στις εθνικές εκλογές δεν μπορούν να ψηφίσουν όσοι δεν έχουν εγγραφεί στους καταλόγους. Όσοι δεν πάνε να γραφτούν σύμφωνα με τον νόμο δεν θα μπορούν να το κάνουν την μέρα τον εκλογών. Κάτι ανάλογο ισχύει και με τα κόμματα. Η ευχέρεια να εγγραφεί κάποιος λοιπόν υπάρχει όλο αυτό το διάστημα και θα υπάρχει και μερικές μέρες πριν την εκλογή. Θα είναι ανοιχτοί δηλαδή οι κατάλογοι. Δεν θα είναι όμως χύμα. Δηλαδή δεν θα μπορεί όποιος περνάει απ’ έξω και είδε φως να μπει μέσα να ψηφίσει -ο Άδωνις Γεωργιάδης δηλαδή», είπε ο Β.Κεγκέρογλου.

Αιτία πολέμου
Η άποψη αυτή, αποτελεί αιτία πολέμου για όλους τους άλλους διεκδικητές της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής, καθώς με τη σειρά τους επιθυμούν ανοιχτές διαδικασίες. Από το περιβάλλον του Νίκου Ανδρουλάκη το ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται να δεχθούν μία αναμέτρηση «μηχανισμών», ενώ στην ίδια γραμμή φαίνεται πως βρίσκεται και ο Αν.Λοβέρδος, αλλά και ο Παύλος Γερουλάνος, που παρότι δεν έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του για το θα είναι εν τέλη υποψήφιος, έχει αρχίσει παρασκηνιακά να κινείται.

  Το ραδιοφωνο της Αυτοδιοικησης

tas1

tas2

 

Όλα τα νέα

Τοπικα νεα - Αιγαλεω

egaleo

Συνάντηση εργασίας αιρετών γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για θέματα ισότητας στο δήμο Αιγάλεω

Το Μουσειο Ελιας στην Σπαρτη

mouseio elias

Το Μουσείο της Ελιάς και του Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

ΑΛΣΟΣ «ΓΟΥΔΕΣ»

goude

Tο άλσος «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΟΥΔΕΣ» στην Σπάρτη

εκθεση φωτογραφιας

ekthesi photo

Έκθεση φωτογραφίας 'ντοκουμέντων' για την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα ''ταξιδεύει'' ήδη εντός και εκτός Κρήτης.