Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024
Blue Red Green

 

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ: To Κογκρέσο και τα F-16 - Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2024 13:17
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ - Δευτέρα, 25 Δεκεμβρίου 2023 17:04
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ: Οι συμφωνίες που υπεγράφησαν μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας - Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2023 16:40

Βραβεύτηκαν Περιφέρειες στα «Bravo Sustainability Awards 2018» - Κ. Αγοραστός: «Η Αυτοδιοίκηση με λίγα κάνει πολλά για το περιβάλλον καθώς δεν μένει στη θεωρία αλλά περνά στην πράξη»

20181211170604 IMG 6052

Βραβεύτηκαν Περιφέρειες στα «Bravo Sustainability Awards 2018»

Κ. Αγοραστός: «Η Αυτοδιοίκηση με λίγα κάνει πολλά για το περιβάλλον καθώς δεν μένει στη θεωρία αλλά περνά στην πράξη»

«Η Αυτοδιοίκηση με λίγα κάνει πολλά για το περιβάλλον καθώς δεν μένει στη θεωρία αλλά περνά στην πράξη», επεσήμανε ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός μιλώντας χθες το απόγευμα στο συνέδριο «Bravo Sustainability Dialogue» στην Αθήνα.

Στην ομιλία του με θέμα «Οι προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής: Νέα μοντέλα ανάπτυξης – Συνεργασίες – Πολιτική προστασία», ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ προέβη μάλιστα στην εκτίμηση ότι η αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεων της Αυτοδιοίκησης είναι βέβαιο ότι θα αυξηθεί «αν απελευθερωθούν οι δημιουργικές δυνάμεις της Αυτοδιοίκησης από το σφιχτό εναγκαλισμό του κεντρικού κράτους».

«Πρέπει να «χτυπηθεί» το δουλοκτητικό κράτος, το οποίο εκεί που απαγορεύει, εκεί και επιτρέπει, εκεί που απαγορεύει, εκεί και αθωώνει, εκεί που σου λέει «προχώρα γρήγορα», εκεί και ορθώνει εμπόδια», υπογράμμισε ο κ. Κ. Αγοραστός κρίνοντας παράλληλα επιβεβλημένο να «αντιμετωπιστούν η γραφειοκρατία, η πολυνομία και η κακονομία».

Στον αγώνα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ ανέδειξε τη σημασία της ταχύτητας («η ταχύτητα δίνει λύσεις», είπε χαρακτηριστικά) και των «φρέσκων ιδεών». «Λύσεις για το περιβάλλον υπάρχουν, η ίδια η κοινωνία θα τις προωθήσει», υποστήριξε ο κ. Κ. Αγοραστός.

Επιπρόσθετα, προέτρεψε να αξιοποιηθούν τα κονδύλια του νέου επενδυτικού προγράμματος InvestEU συνολικού ύψους 1 τρις ευρώ, το 35% των οποίων η Επιτροπή των Περιφερειών, μετά από δική του πρωτοβουλία, προτείνει να διατεθούν αποκλειστικά για δράσεις αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των «Bravo Sustainability Awards» βραβεύτηκαν ή προκρίθηκαν για βράβευση πρωτοβουλίες, έργα και δράσεις από τις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας, Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας, Νοτίου Αιγαίου, Κρήτης, Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στο συνέδριο παρέστησαν μεταξύ άλλων οι Περιφερειάρχες Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας, Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάννα Καλογήρου και Δυτικής Μακεδονίας κ. Θόδωρος Καρυπίδης, Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακοί Σύμβουλοι.

  Το ραδιοφωνο της Αυτοδιοικησης

tas1

tas2

 

Όλα τα νέα

Τοπικα νεα - Αιγαλεω

egaleo

Συνάντηση εργασίας αιρετών γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για θέματα ισότητας στο δήμο Αιγάλεω

Το Μουσειο Ελιας στην Σπαρτη

mouseio elias

Το Μουσείο της Ελιάς και του Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

ΑΛΣΟΣ «ΓΟΥΔΕΣ»

goude

Tο άλσος «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΟΥΔΕΣ» στην Σπάρτη

εκθεση φωτογραφιας

ekthesi photo

Έκθεση φωτογραφίας 'ντοκουμέντων' για την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα ''ταξιδεύει'' ήδη εντός και εκτός Κρήτης.