Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024
Blue Red Green

 

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ: To Κογκρέσο και τα F-16 - Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2024 13:17
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ - Δευτέρα, 25 Δεκεμβρίου 2023 17:04
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ: Οι συμφωνίες που υπεγράφησαν μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας - Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2023 16:40

Yπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ τα βραβεία Best City Awards 2018 -Σημαντικές διακρίσεις σε δήμους που επιβραβεύουν καινοτομία, καλές πρακτικές και ποιότητα ζωής στις Πόλεις τους

Οι20Νικητές20της20Βραδιάς

Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: Σημαντικά τα οφέλη της Αυτοδιοίκησης από το θεσμό των Best City Awards - Αναδεικνύει δράσεις και καλές πρακτικές που μπορούν να υιοθετηθούν από όλους τους δήμους της χώρας

Οι καινοτόμες δράσεις και οι πρωτοβουλίες που ανέπτυξαν εβδομήντα δύο Δήμοι της χώρας βραβεύτηκαν σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 29 Νοεμβρίου, στο Σαράφειο του δήμου Αθηναίων.

Πρόκειται για το θεσμό των Best City Awards, ο οποίος υλοποιείται για 3η συνεχή χρονιά υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ και έχει στόχο να αναδείξει και να επιβραβεύσει καινοτόμα έργα που έχουν σχεδιαστεί, προκειμένου, οι πόλεις να είναι «ευφυείς», αειφόρες και οικονομικά βιώσιμες.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Γιώργος Πατούλης ανέφερε στη ομιλία του προς βραβευμένους και συμμετέχοντες, ότι «Και η φετινή ανταπόκριση των Δήμων ήταν μεγάλη, γεγονός που μας χαροποίησε ιδιαίτερα, γιατί κατ’ αρχήν σημαίνει ότι τα Best City Awards είναι πλέον ένας σημαντικός θεσμός, αλλά και γιατί καλύπτουν τη σημαντική ανάγκη ευγενούς άμιλλας και αναγνώρισης της δουλειάς των OTA στη διαχείριση ενός βιώσιμου οικονομικά και πράσινου αστικού περιβάλλοντος.

«Τα βραβεία λειτουργούν, όχι μόνον ως μέσον αναγνώρισης και περαιτέρω ενθάρρυνσης των Δήμων που διακρίνονται, αλλά και ως πηγή παραδειγματισμού και έμπνευσης για ανάληψη ανάλογων πρακτικών σε ολόκληρη την Ελλάδα. Η παγκοσμιοποίηση, η οικονομική και τεχνολογική επανάσταση, αλλά και η κλιματική αλλαγή, έχουν κάνει επιτακτική την ανάγκη της προσαρμοστικότητας για τις πόλεις μας. Τα έργα που διακρίνονται σήμερα είναι μεγάλα και σημαντικά, γεγονός που έκανε δημιουργικά δύσκολο το έργο των κριτών» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Πατούλης.

Ο Γ. Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίησή του καθώς ο δήμος Αμαρουσίου κατέκτησε την υψηλότερη διάκριση σε δύο κατηγορίες. Πρόκειται για την υλοποίηση συστήματος τηλεπικοινωνίας, πρόνοιας, τηλεπαρακολούθησης για την υποστήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων καθώς και την κατηγορία «ψηφιακή πλατφόρμα Αθλητισμού και Πολιτισμού».

Στην τελετή απονομής παρευρέθηκαν Δήμαρχοι από όλη τη χώρα, στελέχη τοπικής αυτοδιοίκησης, στελέχη Περιφερειών, υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, σύμβουλοι και δημοσιογράφοι, οι οποίοι γνώρισαν τους νικητές και ενημερώθηκαν για τις καλύτερες πρακτικές, τις καινοτόμες δράσεις και τις εφαρμοσμένες τεχνολογίες, οι οποίες εξασφαλίζουν καθαρό περιβάλλον, υγεία, ασφάλεια, πολιτισμό, ευκαιρίες εργασίας, οικονομική ανάπτυξη και τελικά καλύτερη ποιότητα ζωής στους πολίτες τους.

Οι δήμοι που διακρίθηκαν

Ανάμεσα στους διακριθέντες είναι 72 Δήμοι, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, και δέκα επιχειρήσεις οι οποίες διαθέτουν τεχνολογίες για έξυπνες και βιώσιμες πόλεις. Ανάλογα με τη βαθμολογία που έλαβαν παρέλαβαν το Gold, Silver ή Bronze βραβείο τους.

Ειδικότερα στις διαφορετικές κατηγορίες βράβευσης, Gold βραβείο απέσπασαν για τα έργα τους οι Δήμοι: Καλαμάτας, Αλεξανδρούπολης, Γλυφάδας, Καρδίτσας, Ρεθύμνου, Φυλής, Ηρακλείου, Αλίμου, Αγίου Δημητρίου, Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Πλατανιά, Τρικκαίων, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Παλαιού Φαλήρου, Χίου, Αμαρουσίου, Πειραιά, Αστυπάλαιας, Λέσβου, Μήλου, Χερσονήσου, Κηφισιάς, Βριλησσίων, Λειψών, Λέρου, Πυλαίας-Χορτιάτη και Λεβαδέων. Επίσης Gold βραβείο απέσπασαν οι εταιρείες Parkguru, Intellisoft, Noveltech, ΤΕΜΑΚ, Globiled και Evolution Projects, αλλά και το πρωτοποριακό εγχείρημα του Δήμου Αθηναίων, Athens Digital Lab.

Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς αποτέλεσε η απονομή των τιμητικών βραβείων από τον Πρόεδρο της Κριτικής Επιτροπής, κ. Γιώργο Πατούλη, στο Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια “Η Φλόγα”, στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός», στην ομάδα των Finish Liners και στο Σύλλογο “Οι Διαδρομές στη Μάρπησσα”. Τα τιμητικά βραβεία είχαν επίκεντρο τον Άνθρωπο και αναγνώρισαν το εξαιρετικό έργο των φορέων που τα παρέλαβαν στο πλαίσιο της κοινωνικής συνοχής των πόλεων.

Τα Best City Awards διοργανώθηκαν από την Boussias Communications, ενώ χορηγός ήταν η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης και Υποστηρικτές οι εταιρείες InteliSoft, OTS και Parkguru.

  Το ραδιοφωνο της Αυτοδιοικησης

tas1

tas2

 

Όλα τα νέα

Τοπικα νεα - Αιγαλεω

egaleo

Συνάντηση εργασίας αιρετών γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για θέματα ισότητας στο δήμο Αιγάλεω

Το Μουσειο Ελιας στην Σπαρτη

mouseio elias

Το Μουσείο της Ελιάς και του Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

ΑΛΣΟΣ «ΓΟΥΔΕΣ»

goude

Tο άλσος «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΟΥΔΕΣ» στην Σπάρτη

εκθεση φωτογραφιας

ekthesi photo

Έκθεση φωτογραφίας 'ντοκουμέντων' για την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα ''ταξιδεύει'' ήδη εντός και εκτός Κρήτης.