Σάββατο, 30 Μαρτίου 2024
Blue Red Green

 

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ: To Κογκρέσο και τα F-16 - Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2024 13:17
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ - Δευτέρα, 25 Δεκεμβρίου 2023 17:04
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ: Οι συμφωνίες που υπεγράφησαν μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας - Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2023 16:40

Γ. Σγουρός : Στα δημόσια έργα δεν ισχύει το «Τι Λωζάνη τι Κοζάνη» - Ηθικά και πολιτικά έκθετη η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής

sgouros

 

 

Ηθικά και πολιτικά έκθετη είναι η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής μετά τις νέες φαιδρές δικαιολογίες του αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών για τους πρωτοφανείς, αδιαφανείς και μη νόμιμους όρους που έθεσε σε διαγωνισμό δημοσίου έργου οδοποιίας ύψους 15 εκ. €, σύμφωνα με τους οποίους για να μπορεί να πάρει κάποιος μέρος στον διαγωνισμό θα πρέπει να διαθέτει ή να συνεργάζεται με ασφαλτικό συγκρότημα σε απόσταση που δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 40 χλμ σε ευθεία γραμμή από την πλατεία Συντάγματος (!).
Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής της 8.11.2018 ο αντιπεριφερειάρχης προσπαθώντας να δικαιολογήσει επί ματαίω τα αδικαιολόγητα έφτασε στο σημείο να επικαλεστεί παρόμοιο όρο που συμπεριλήφθηκε κατ’ εξαίρεση σε διαγωνισμό συντήρησης οδοποιίας που έγινε στην Αλεξανδρούπολη μετά από έγκριση του Υπουργού Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων.
Αυτό βέβαια που παρέλειψε να πει ο κ. αντιπεριφερειάρχης είναι ότι ο συγκεκριμένος όρος τέθηκε μετά από έγκριση του Υπουργείου κατ’ εξαίρεση και μόνο για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό, όπως προβλέπεται από τον νόμο (παρ. 7 άρθρο 53 ν. 4412/2016), με την ειδική αιτιολογία των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στη Βόρειο Ελλάδα τον χειμώνα.
Σε δηλώσεις του ο Γιάννης Σγουρός επεσήμανε ότι «Με την εξομοίωση της Αττικής με την Αλεξανδρούπολη, κατά το «τι Λωζάνη τι Κοζάνη», η διοίκηση της περιφέρειας προκαλεί τη νοημοσύνη των πολιτών. Το χειρότερο ωστόσο όλων είναι ότι εξακολουθεί να περιφρονεί κυνικά την εθνική και κοινοτική νομοθεσία, ότι εξακολουθεί να καταπατεί τις αρχές της διαφάνειας και της ισονομίας, ότι εξακολουθεί να λειτουργεί ως κράτος εν κράτει. Καλούμε κάθε αρμόδια αρχή να παρέμβει άμεσα, ανακαλώντας την περιφερειακή αρχή στη νομιμότητα».

  Το ραδιοφωνο της Αυτοδιοικησης

tas1

tas2

 

Όλα τα νέα

Τοπικα νεα - Αιγαλεω

egaleo

Συνάντηση εργασίας αιρετών γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για θέματα ισότητας στο δήμο Αιγάλεω

Το Μουσειο Ελιας στην Σπαρτη

mouseio elias

Το Μουσείο της Ελιάς και του Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

ΑΛΣΟΣ «ΓΟΥΔΕΣ»

goude

Tο άλσος «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΟΥΔΕΣ» στην Σπάρτη

εκθεση φωτογραφιας

ekthesi photo

Έκθεση φωτογραφίας 'ντοκουμέντων' για την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα ''ταξιδεύει'' ήδη εντός και εκτός Κρήτης.