• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ: To Κογκρέσο και τα F-16 - Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2024 13:17
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ - Δευτέρα, 25 Δεκεμβρίου 2023 17:04
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ: Οι συμφωνίες που υπεγράφησαν μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας - Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2023 16:40

Με τους δημάρχους Τρικκαίων και Ραφήνας – Πικερμίου συναντήθηκε ο Υπουργός Εσωτερικών

YPES-TRIKKAIWN-2-675x450

Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου και συζήτησαν ζητήματα που αφορούν στην αξιοποίηση νέων τεχνολογιών για την εξυπηρέτηση των δημοτών. Συζήτησαν επίσης θέματα που αφορούν στην καταπολέμηση της γραφειοκρατίας στους Δήμους, αλλά και πώς μπορεί να βελτιωθεί ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα και αποτελεσματικότερα οι πολίτες.

Υπήρξε ταύτιση απόψεων στο ότι το κράτος πρέπει να αφήσει πιο ελεύθερη την αυτοδιοίκηση ώστε να είναι πιο δημιουργική και πιο παραγωγική προς όφελος των πολιτών και όπως είπε ο κ. Θεοδωρικάκος συμφωνήθηκε όλα αυτά θα συζητηθούν αναλυτικά με όλους τους δημάρχους ώστε να συμπεριληφθούν στο νέο νόμο που θα ρυθμίζει και θα απλοποιεί τα θέματα της Αυτοδιοίκησης αλλά και τις σχέσεις της με το κράτος.

Υπενθυμίζεται ότι τα Τρίκαλα αποτελούν ένα Δήμο πρότυπο στη χρήση νέων ψηφιακών τεχνολογιών, οι οποίες έχουν αποδώσει θεαματικά αποτελέσματα στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Σε μια πόλη 80.000 κατοίκων υπάρχουν 40.000 ποδήλατα και ο Δήμος έχει φροντίσει να δημιουργήσει συνθήκες για την ασφαλή μετακίνησή τους.

Σημειώνεται ακόμη ότι ο συγκεκριμένος Δήμος αποτελεί πρότυπο και στη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να παρέχονται καλύτερες υπηρεσίες στους δημότες, όπως επί παραδείγματι στον τομέα της καθαριότητας.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι ο Δήμος Τρικάλων έκανε πράξη την κατάργηση του καπνίσματος, πριν εφαρμοστεί ο νόμος, δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον του για την προστασία της υγείας των πολιτών του.

Ο Υπουργός Εσωτερικών συναντήθηκε επίσης και με τον Δήμαρχο Ραφήνας – Πικερμίου κ. Ευάγγελο Μπουρνούς με τον οποίο συζήτησε διοικητικά, οργανωτικά και λειτουργικά θέματα του Δήμου τα οποία για να επιλυθούν απαιτείται η στήριξη του Υπουργείου Εσωτερικών

  Το ραδιοφωνο της Αυτοδιοικησης

tas1

tas2

 

Όλα τα νέα

Τοπικα νεα - Αιγαλεω

egaleo

Συνάντηση εργασίας αιρετών γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για θέματα ισότητας στο δήμο Αιγάλεω

Το Μουσειο Ελιας στην Σπαρτη

mouseio elias

Το Μουσείο της Ελιάς και του Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

ΑΛΣΟΣ «ΓΟΥΔΕΣ»

goude

Tο άλσος «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΟΥΔΕΣ» στην Σπάρτη

εκθεση φωτογραφιας

ekthesi photo

Έκθεση φωτογραφίας 'ντοκουμέντων' για την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα ''ταξιδεύει'' ήδη εντός και εκτός Κρήτης.