Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024
Blue Red Green

 

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ: To Κογκρέσο και τα F-16 - Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2024 13:17
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ - Δευτέρα, 25 Δεκεμβρίου 2023 17:04
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ: Οι συμφωνίες που υπεγράφησαν μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας - Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2023 16:40

Κ.Μητσοτάκης : Κακή συμφωνία η χρεωκοπία..

μητσοτάκης κυριάκος

«Κακή συμφωνία ή χρεοκοπία»: Αυτό είναι το δίλημμα που υπάρχει στο σημείο που φτάσαμε δήλωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος εξαπέλυσε μάλιστα σφοδρή επίθεση κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

«Εδώ που φθάσαμε πια, καλή συμφωνία δεν υπάρχει, υπάρχει κακή συμφωνία ή χρεοκοπία, αυτό είναι το δίλημμα το οποίο καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας το πρωί στην εκπομπή «Κοινωνία Ωρα Mega».

Ο βουλευτής της ΝΔ σήμειωσε χαρακτηριστικά πως δεν θέλει να καταναλώσει τον τηλεοπτικό χρόνο αποδομώντας την διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης γιατί «η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού».

«Αν όμως οδηγηθούμε στην εθνική καταστροφή μιας χρεοκοπίας φοβάμαι ότι κανείς από εμάς δεν θα είναι εδώ να συζητάει αυτά, θα συζητάμε για πολύ χειρότερα πράγματα», είπε ενώ δείχνοντας την διαφωνία του στους χειρισμούς Βαρουφάκη στη διάρκεια της διαπραγμάτευσης δήλωσε: «Να πει κάποιος στον Βαρουφάκη να μην μιλάει, αγγίζει τα όρια του γελοίου πια».

Εκτίμησε πάντως ότι και σήμερα ακόμα «υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης αυτής της κακής συμφωνίας η οποία έχει μπει στο τραπέζι, πρέπει να υπάρχουν σαφείς δεσμεύσεις για την απομείωση του χρέους και για την χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας και πιστεύω ότι υπάρχουν ακόμη περιθώρια για συγκεκριμένες παρεμβάσεις βελτίωσης όρων που πραγματικά είναι εξαιρετικά προβληματικοί στο κείμενο αυτό το οποίο κατατέθηκε από τους θεσμούς, ειδικά στο ζήτημα του ΦΠΑ και σε ορισμένα ζητήματα που αφορούν συνολικά τη φορολόγηση».

Όπως σημείωσε με νόημα ο κ. Μητσοτάκης, «δεν είναι δυνατόν να ζητάμε από τους Ευρωπαίους ταυτόχρονα καλύτερη μεταχείριση στα ζητήματα αυτά και ταυτόχρονα η εθνική πολιτική της κυβέρνησης τουλάχιστον κάποιων μελών της να κινείται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση» διευκρινίζοντας «ότι έχει πάρα πολύ μεγάλη ζημιά για παράδειγμα από τα νομοσχέδια που αφορούσαν στη δημόσια διοίκηση, τις πρωτοβουλίες του κ. Κατρούγκαλου περί επαναπρόσληψης, το άνοιγμα της ΕΡΤ, την εντύπωση που δίνετε ότι αυτό το οποίο ενδιαφέρει τελικά τον ΣΥΡΙΖΑ είναι το μεγάλωμα του κράτους».

«Δίνετε την εντύπωση συνολικά ως κόμμα ότι είστε ασκέρι, δεν είστε κόμμα. Ο καθένας λέει τα δικά του», είπε χαρακτηριστικά για την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενος στον ευρωβουλευτή κ. Δημήτρη Παπαδημούλη.

  Το ραδιοφωνο της Αυτοδιοικησης

tas1

tas2

 

Όλα τα νέα

Τοπικα νεα - Αιγαλεω

egaleo

Συνάντηση εργασίας αιρετών γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για θέματα ισότητας στο δήμο Αιγάλεω

Το Μουσειο Ελιας στην Σπαρτη

mouseio elias

Το Μουσείο της Ελιάς και του Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

ΑΛΣΟΣ «ΓΟΥΔΕΣ»

goude

Tο άλσος «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΟΥΔΕΣ» στην Σπάρτη

εκθεση φωτογραφιας

ekthesi photo

Έκθεση φωτογραφίας 'ντοκουμέντων' για την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα ''ταξιδεύει'' ήδη εντός και εκτός Κρήτης.