Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018
Blue Red Green

 

Το ΥΠΠΟΑ υλοποιεί τις δεσμεύσεις του απέναντι στους Έλληνες δημιουργούς και στους δικαιούχους πνευματικών δικαιωμάτων

yp politismou

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, προκειμένου να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει προς τους Έλληνες δημιουργούς για την αποτελεσματική προσωρινή - μεταβατική λειτουργία της Ειδικής Υπηρεσίας Έκτακτης Διαχείρισης Δικαιωμάτων (ΕΥΕΔ), προχώρησε στις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου η ΕΥΕΔ να συνεχίσει απρόσκοπτα την είσπραξη και διανομή των πνευματικών δικαιωμάτων στους δικαιούχους-μέλη της, και παράλληλα να συμβάλει στην ομαλή λειτουργία της αγοράς ως προς τις υποχρεώσεις των χρηστών μουσικών έργων. Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού εξασφάλισε τις υλικές προϋποθέσεις προκειμένου η ΕΥΕΔ να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της, όπως αυτές προβλέπονται από τον νόμο.
Από τη σύστασή της (07.06.2018) η ΕΥΕΔ, υπερβαίνοντας όλες τις δυσκολίες, κατόρθωσε να δραστηριοποιηθεί αποτελεσματικά στην ελληνική αγορά σε μικρό χρονικό διάστημα, και από τις εισπράξεις που πραγματοποίησε έχει καταφέρει να καλύψει μεγάλο μέρος των λειτουργικών της δαπανών, με τις νόμιμες κρατήσεις επί των εσόδων. Όσο για τα έσοδα από δικαιώματα, αυτά πρόκειται να διανεμηθούν στους δικαιούχους.
Παράλληλα την περασμένη Τρίτη, 23 Οκτωβρίου κατά τη Γενική Συνέλευση των μελών της, οι δημιουργοί και δικαιούχοι εξέλεξαν τα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΥΕΔ το οποίο συγκροτήθηκε ως εξής:
Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου ο Φοίβος Δεληβοριάς, Αντιπρόεδρος η Άλκηστις Τσίκλου της Warner Chappell Music Hellas, SRL, Γραμματέας η Μαίρη Φασουλάκη και Μέλη οι: Πάνος Φαλάρας, Χρήστος Νικολόπουλος Παρασκευάς Καρασούλος, Κώστας Καλδάρας, Βιργινία Κοκίου από τη Universal Music Publishing και Βασιλική Γκίνη από τη Νίκος Γκίνης Media Music Publishing.
Ομόφωνα η Γενική Συνέλευση αποφάσισε, όπως προβλέπεται από τον νόμο, να ξεκινήσουν οι διαδικασίες σύστασης του διάδοχου αυτοδιαχειριζόμενου Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης των ιδίων των δημιουργών και δικαιούχων δικαιωμάτων στον οποίο πρόκειται να μεταφερθεί η δραστηριότητα της ΕΥΕΔ.

Πρόσκληση για την αξιοποίηση των επενδυτικών ευκαιριών στον τουρισμό απηύθυνε η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά στην 3η Ευρω-Αραβική Σύνοδο

EU-ARAB.3

Στον ουσιαστικό ρόλο της Ελλάδας ως γέφυρα για την ανάπτυξη νέων συνεργασιών μεταξύ των αραβικών χωρών και της Ευρώπης, ιδιαίτερα στον τομέα του τουρισμού, αναφέρθηκε η Υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά, μιλώντας στην 3η Ευρω-Αραβική Σύνοδο, στην Αθήνα και απηύθυνε πρόσκληση να διερευνήσουν τις νέες ευκαιρίες για αμοιβαία επωφελείς επενδύσεις.

Η Υπουργός χαιρέτισε την Σύνοδο που πραγματοποιείται για τρίτη χρονιά ως μία«εξαιρετική πρωτοβουλία που μας έχει φέρει όλους κοντά για να συνεργαστούμε, να αντιμετωπίσουμε από κοινού τις προκλήσεις και να αξιοποιήσουμε κάθε ευκαιρία που συνεισφέρει στην σταθερότητα και στην ανάπτυξη των οικονομιών μας και των χωρών μας»

Αναφέρθηκε στην εθνική τουριστική πολιτική της Ελλάδας και το δυναμικό τουριστικό άνοιγμα στις αραβικές χώρες που αποτέλεσε στρατηγική επιλογή από το 2015, με αποτέλεσμα τη διψήφια αύξηση στις τουριστικές ροές.

Αναφέρθηκε επίσης στους υψηλούς ρυθμούς τουριστικής ανάπτυξης των τελευταίων ετών που προσέλκυσαν σημαντικό ενδιαφέρον διεθνών αλλά και αραβικών κεφαλαίων για επενδύσεις στον τουριστικό τομέα. Τόνισε ότι η Ελλάδα προσφέρει ένα πιο φιλικό περιβάλλον για την προσέλκυση επενδυτών και αναμένεται να κινητοποιηθεί ένα νέο κύμα επενδύσεων τα επόμενα χρόνια σε ξενοδοχεία και resorts υψηλών κατηγοριών και σε ειδικές θεματικές τουριστικές υποδομές όπως συνεδριακά κέντρα, θεματικά πάρκα, μαρίνες κ.α.

«Η Ελλάδα είναι ο απόλυτος προορισμός στην Μεσόγειο και την Ευρώπη για 365 μέρες το χρόνο τουρισμό. Είναι το μεγαλύτερο σύμπλεγμα νησιών, με μία επίσης μοναδική ενδοχώρα, που ξεχωρίζει και αναγνωρίζεται διεθνώς για την πλούσια ιστορία και τον πολιτισμό της, τη φιλικότητα της, το αίσθημα σιγουριάς και ασφάλειας, την πολύ ζεστή, χαρακτηριστική ελληνική φιλοξενία και τις αυθεντικές, υψηλού επιπέδου ταξιδιωτικές εμπειρίες που προσφέρει.

Σας διαβεβαιώ ότι η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά ενθαρρύνουμε και στηρίζουμε αμοιβαία επωφελείς συνεργασίες, έργα και επενδύσεις που προωθούν την τουριστική συνεργασία, που προσδίδουν προστιθέμενη αξία στο τουριστικό μας προϊόν και δημιουργούν νέες ευκαιρίες στην ανάπτυξη», τόνισε η Υπουργός.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ:ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΑΠΟ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ

23-4

Προς επίρρωση όσων τονίζουμε με κάθε ευκαιρία και σε όλους τους τόνους, για το ότι σ’ αυτή την κυβέρνηση (αντίθετα με τις προηγούμενες) δεν είμαστε εδώ για να κατευθύνουμε τα πλεονάσματα σε «έκτακτες επιχορηγήσεις»-μπαλώματα ή διαβλητές φαρμακευτικές δαπάνες -τύπου Novartis- και άλλα τέτοια πονήματα φαύλων εποχών, ανακοινώνουμε σήμερα με ικανοποίηση τη διάθεση 22.138.180 € που προήλθαν από την πολιτική εξοικονόμησης και τα αποθεματικά του κράτους, σε έργα υποδομών και προμήθειες αναγκαίου ιατρο-τεχνικού εξοπλισμού σε δημόσια ογκολογικά (αντι-καρκινικά) νοσοκομεία της χώρας.
Η παρέμβασή μας αυτή έρχεται σε συνέχεια της επιχορήγησης που διατέθηκε πριν ένα χρόνο περίπου (τον Σεπτέμβριο του 2017), από το αδιάθετο προϊόν των Πανελληνίων Αντικαρκινικών Εράνων, για την κάλυψη των τρεχουσών αναγκών των Αντικαρκινικών Νοσοκομείων, με το συνολικό ποσό των δύο εκατομμυρίων εννιακοσίων είκοσι χιλιάδων ευρώ (2.920.000,00 €) για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.
Συγκεκριμένα, έπειτα από στοχευμένη μελέτη άμεσων αναγκών στα εν λόγω νοσοκομεία που υποδέχονται καθημερινά βαριά πάσχοντες συμπολίτες μας και με αποτελεσματική συνεννόηση και συνεργασία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας (Υπουργού Ανδρέα Ξανθού και αν. Υπουργού Παύλου Πολάκη) με το Υπουργείο Οικονομικών, διατίθενται:
• 7.140.000 € στο Γ.A.O.N.A. «Ο Άγιος Σάββας» για έργα ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού παλαιών υποδομών της μονάδας και αντικατάσταση ή προμήθεια νέων ιατρικών μηχανημάτων υψηλού κόστους και άλλου ιατρικού εξοπλισμού, εξοπλισμού πληροφορικής κ.α.
• 5.000.000 € στο «Θεαγένειο» Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης για την προμήθεια ιατρικών ρομποτικών συστημάτων, σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό χειρουργείων και ΜΕΘ, διαγνωστικού εξοπλισμού και ενδοσκοπήσεων, εξοπλισμό για τον εκσυγχρονισμό του Πληροφοριακού Συστήματος του νοσοκομείου κ.α.
• 5.000.000 € στο Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά» για ιατρικά μηχανήματα και όργανα, διαγνωστικό και χειρουργικό εξοπλισμό, εξοπλισμό ΜΕΘ, ξενοδοχειακό και επισιτιστικό εξοπλισμό κ.α.
• 4.998.180 € στο Γ.Ο.Ν.Κ. «Οι Άγιοι Ανάργυροι» για διαγνωστικά μηχανήματα, ψηφιακά συστήματα ενδοσκόπησης, εξοπλισμό ΜΕΘ, Laser χειρουργικό εξοπλισμό κ.α.

Ακολουθούν συνημμένα οι αναλυτικοί πίνακες δαπανών ανά Νοσοκομείο.

Το Γραφείο Τύπου
του Υπουργείου Υγείας

Περισσότερες ελληνικές παραλίες με βραβεύσεις «Γαλάζιας Σημαίας», στόχος για το 2019 – Εναρκτήρια ομιλία της Υπ. Τουρισμού Έλενας Κουντουρά στη Ζάκυνθο στη Διεθνή Συνάντηση του Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία»

foto2

Η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά «άνοιξε» τις εργασίες της Διεθνούς Συνάντησης των Χειριστών του Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία», που πραγματοποιείται στη Ζάκυνθο και καλωσόρισε στην Ελλάδα 60 εθνικούς χειριστές από 45 διαφορετικές χώρες.Η Υπουργός αναφέρθηκε κατά την εναρκτήρια εκδήλωση στο σημαντικό και συμβολικό χαρακτήρα που έχει η φιλοξενία αυτής της υψηλού επιπέδου διεθνούς συνάντησης για το περιβάλλον και τον τουρισμό της Ζακύνθου. Ενώ, συνεχάρη τον Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας Περιβάλλοντος (ΕΕΠΦ) – εθνικό διαχειριστή για το πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία» στην Ελλάδα - κ. Νίκο Πέτρου για την άψογη διοργάνωση και την φιλοξενία της Διεθνούς Συνάντησης στην Ελλάδα.

«Η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά και στηρίζει το πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία». Διαθέτει 519 βραβευμένες ακτές και 15 μαρίνες, και είναι 2η παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια σε Γαλάζιες Σημαίες.», τόνισε η κα Κουντουρά. «Επιδιώκουμε να διατηρήσουμε την υψηλή μας κατάταξη» συνέχισε η Υπουργός, «εξασφαλίζοντας ότι πληρούμε τα κριτήρια από έτος σε έτος, να επαναφέρουμε τις Γαλάζιες Σημαίες όπου χρειάζεται, και δεσμευόμαστε για το 2019 να εργαστούμε σκληρά για να απονεμηθεί σε περισσότερες ελληνικές παραλίες αυτή η διάσημη διεθνώς περιβαλλοντική διάκριση. Αυτός είναι ο λόγος που πιστεύω ότι είναι πολύ συμβολικό να στείλετε αυτό το ξεκάθαρο μήνυμα, εδώ από το νησί της Ζακύνθου».

Η Υπουργός αναφέρθηκε στις εξαιρετικές επιδόσεις-ρεκόρ σε αφίξεις τουριστών και έσοδα των τεσσάρων τελευταίων χρόνων,ως αποτέλεσμα της πετυχημένηςεθνική τουριστικής πολιτικής. Και σημείωσε ότι η Ελλάδα αποτελεί παγκόσμιο πρότυπο βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης για άλλες χώρες, σύμφωνα με όλους τους διεθνείς οργανισμούς του παγκόσμιου τουρισμού (UNWTO, WTTC, ΟΟΣΑ).

Όπως τόνισε η κα Κουντουρά, το Υπουργείο Τουρισμού έχει «αγκαλιάσει» και υποστηρίζει τις κοινές προσπάθειες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για τη διατήρηση και βελτίωση της ποιότητας του περιβάλλοντος και του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, αναγνωρίζοντας τη συμβολή του προγράμματος«Γαλάζια Σημαία»στην ενίσχυση της βιωσιμότητας του ελληνικού τουρισμού και της μελλοντικής ανάπτυξης των προορισμών. «Η υψηλή τουριστική ανάπτυξη των τελευταίων ετών μας έχει δημιουργήσει μία ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη, την προστασία και διαφύλαξη του φυσικού μας περιβάλλοντος, η οποία έχει καταλυτικό ρόλο στην ευημερία τόσο των επισκεπτών όσο και των τοπικών κοινωνιών», επεσήμανε η Υπουργός.

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Συνάντησης του Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία»,η κα Κουντουρά από κοινού με τον τ.Υπουργό και Βουλευτή Ζακύνθου, κ. Σταύρο Κοντονή, πραγματοποίησαν συναντήσεις με το Δήμαρχο Ζακύνθου, κ. Παύλο Κολοκοτσά, τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Ιονίων Νήσων, κ. Σπύρο Γαλιατσάτο, και εκπροσώπους των τοπικών φορέων του τουριστικού κλάδου, για τα τοπικά ζητήματα του νησιού.

«Η κυβέρνηση δείχνει έμπρακτο ενδιαφέρον για τα τοπικά προβλήματα και με την παρουσία της Υπουργού Τουρισμού δρομολογούνται οι λύσεις στον τομέα της αρμοδιότητάς της», δήλωσε ο κ. Κοντονής. Επιπλέον, κάλεσε την τοπική αυτοδιοίκηση να καταθέσει προτάσεις και μελέτες στο Υπουργείο, τόσο για το θέμα της επέκτασης του βιολογικού καθαρισμού του νησιού, όσο και για τη διαχείριση του χώρου του «Ναυαγίου».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ:«Η Ελλάδα, η πιο ελκυστική ευκαιρία στη Μεσόγειο και την Ευρώπη για τουριστικές επενδύσεις» - Ομιλία της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά στο διεθνές συνέδριο MR&H για τον τουρισμό και το real estate

1-7

Η Ελλάδα αποτελεί σήμερα την πιο ελκυστική επιχειρηματική ευκαιρία στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο για επενδύσεις στον τουρισμό και στο real estate, τόνισε η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ως κεντρική ομιλήτρια στο ετήσιο διεθνές συνέδριο «Mediterranean Resort & Hotel Real Estate Forum MR&H», που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Προσκάλεσε τους Έλληνες και ξένους επενδυτές να αξιοποιήσουν τις νέες προοπτικές και να επενδύσουν στον ελληνικό τουρισμό σε αυτήν την περίοδο ισχυρής ανάπτυξης του, που έχει υποστηρίξει και ενθαρρύνει το Υπουργείο Τουρισμού, σε άμεσο συντονισμό με συναρμόδια υπουργεία και φορείς.

Η Υπουργός αναφέρθηκε στα οφέλη από την υλοποιούμενη εθνική τουριστική πολιτική του Υπουργείου Τουρισμού από το 2015 που αποτυπώνεται στην αλματώδη αύξηση των τουριστικών μεγεθών τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα το 2018, όπως επίσης στην ενίσχυση της εξωστρέφειας και στο συντονισμό των ενεργειών στο εξωτερικό για την προώθηση της Ελλάδας ως κορυφαίου προορισμού για τουρισμό και επενδύσεις.

Αναφέρθηκε στο ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον που εκδηλώνεται πλέον από την εγχώρια αλλά και τη διεθνή αγορά για σημαντικές τουριστικές επενδύσεις στη χώρα μας τα επόμενα χρόνια, που επιβεβαιώνουν στις προβλέψεις τους και οι διεθνείς φορείς, όπως το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδίων και Τουρισμού. Τόνισε επίσης ότι η υψηλή τουριστική ζήτηση για την Ελλάδα, έχει στρέψει το ενδιαφέρον των επενδυτών πλέον και στην αγορά και αξιοποίηση γης για νέα επενδυτικά τουριστικά σχέδια.

Παρουσίασε το αναπτυξιακό σχέδιο για τον τουρισμό στα επόμενα χρόνια με στόχο να κινητοποιήσει την αύξηση της διαθεσιμότητας και της ποιότητας σε μονάδες υψηλών κατηγοριών και επενδύσεις σε σύνθετα τουριστικά καταλύματα, στην ανάπτυξη μαρινών και νέων λιμανιών home-port, στην ανάδειξη λιγότερο ανεπτυγμένων τουριστικά περιοχών και νέων θεματικών τουριστικών προϊόντων και υπηρεσιών, με έμφαση μεταξύ άλλων στον τουρισμό υγείας και ευεξίας, γκολφ, συνεδριακά κέντρα, θεματικά πάρκα κ.α.

Επίσης, αναφέρθηκε στην ισχυρή πολιτική βούληση για την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων και στις προσπάθειες που έχουν γίνει ώστε η Ελλάδα σήμερα να προσφέρει ένα πιο φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον, με μείωση της γραφειοκρατίας, απλούστευση των διαδικασιών έναρξης και λειτουργίας επιχειρηματικής δραστηριότητας, fast-track διαδικασίες και υποστήριξη των επενδυτών σε όλα τα στάδια της τουριστικής επένδυσης.

  Το ραδιοφωνο της Αυτοδιοικησης

webradio3

Όλα τα νέα

Τοπικα νεα - Αιγαλεω

egaleo

Συνάντηση εργασίας αιρετών γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για θέματα ισότητας στο δήμο Αιγάλεω

Το Μουσειο Ελιας στην Σπαρτη

mouseio elias

Το Μουσείο της Ελιάς και του Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

ΑΛΣΟΣ «ΓΟΥΔΕΣ»

goude

Tο άλσος «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΟΥΔΕΣ» στην Σπάρτη

εκθεση φωτογραφιας

ekthesi photo

Έκθεση φωτογραφίας 'ντοκουμέντων' για την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα ''ταξιδεύει'' ήδη εντός και εκτός Κρήτης.