Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2019
Blue Red Green

 

Κωνσταντίνος Γάτσιος, Υποψήφιος Πρόεδρος του νέου φορέα για την εθνική και παραγωγική ανόρθωση της χώρας

1504864660516 gatsios 1034-W500-H290

Χθεσινό δημοσίευμα (Τετάρτη, 8-11-2017) σε καθημερινή απογευματινή εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας, διαστρεβλώνει πλήρως τις θέσεις τού Κωνσταντίνου Γάτσιου για τη Χρυσή Αυγή και για το πρόβλημα της βίας, όπως αυτές αναπτύχθηκαν εν συντομία στην τηλεμαχία της Δευτέρας 6 Νοεμβρίου. Είναι η δεύτερη φορά, εντός μόνο ολίγων ημερών και ενώ πλησιάζει η ημέρα των εκλογών, που παρατηρείται ένα τέτοιο φαινόμενο.

Στο εν λόγω θέμα αναφέρθηκε ο Κωνσταντίνος Γάτσιος στη χθεσινή του ομιλία σε κεντρικό ξενοδοχείο τής Αθήνας, στο πλαίσιο των προσπαθειών του για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την υποψηφιότητά του για την προεδρία του νέου πολιτικού φορέατου δημοκρατικού χώρου.

Το σχετικό απόσπασμα της ομιλίας του έχει ως εξής:

«Η αντιμετώπιση της υποψηφιότητάς μου από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της πρωτεύουσας είναι χαρακτηριστική.  Απόλυτη σιωπή για τις προτάσεις και τις απόψεις μου και μόνο παραδημοσιογραφικά δημοσιεύματα παραπληροφόρησης για τις θέσεις μου.

Ας αναφερθώ, για παράδειγμα, σε σημερινό δημοσίευμα σε καθημερινή απογευματινή εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας το οποίο διαστρεβλώνει πλήρως τις θέσεις μου για τη Χρυσή Αυγή και για το πρόβλημα της βίας.

Είπα και το επαναλαμβάνω τώρα εδώ, πως δεν βλέπω καμία σκοπιμότητα στο να ιδρύσουμε Συνταγματικό Δικαστήριο προκειμένου να απαγορεύσουμε τη λειτουργία του ακροδεξιού κόμματος της Χρυσής Αυγής. Ένας λόγος για αυτό είναι ότι δεν πρόκειται να πετύχουμε την απαγόρευση της λειτουργίας τού συγκεκριμένου ή οιουδήποτε άλλου κόμματος θα θέλαμε να απαγορεύσουμε. 

Ο λόγος είναι πολύ απλός και κατανοητός: το κόμμα θα ξαναδημιουργηθεί την επόμενη μέρα με ένα ελαφρώς διαφοροποιημένο όνομα.

Υπάρχει όμως και κάτι πιο σημαντικό: τον ολοκληρωτισμό κάθε χρώματος και κάθε είδους πρέπει να μπορούμε να τον πολεμήσουμε και να τον νικήσουμε στο επίπεδο των ιδεών. Με απαγορεύσεις και με διοικητικά μέτρα το μόνο που πετυχαίνεις είναι να ηρωοποιήσεις αυτούς που υποτίθεται ότι θέλεις να διώξεις.

Είπα, επίσης, ότι εκείνο που πρέπει να διώκεται και να κολάζεται με τον πιο αυστηρό τρόπο από τη δικαιοσύνη είναι οι πράξεις βίας και η  προτροπή για πράξεις βίας. Από όποιο μέρος του πολιτικού φάσματος και αν προέρχονται, ό,τι χρώμα και αν έχουν. Η βία είναι ο απόλυτος εχθρός της Δημοκρατίας και οφείλουμε να την  αποκλείσουμε από την κοινωνία μας.

Η πραγματική μάχη, όμως, εναντίον της Χρυσής Αυγής και κάθε ολοκληρωτισμού θα πρέπει να γίνει στο επίπεδο των κοινωνικών μεταρρυθμίσεων και των οικονομικών αλλαγών, ώστε τα κηρύγματα μίσους να μην βρίσκουν πρόσφορο έδαφος σε πολίτες που αισθάνονται περιθωριοποιημένοι και αδικημένοι από την κοινωνία.

Για το λόγο αυτό θεωρώ ότι οι αναφορές στους ακραίους της δεξιάς και της αριστεράς και σε διοικητικά μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν εναντίον τους, ουσιαστικά είναι υπεκφυγές για όσους δεν θέλουν να εισηγηθούν και να εφαρμόσουν πραγματικά μέτρα μεταρρύθμισης τα οποία θα ενσωματώνουν όλους τους πολίτες στις κοινωνικές διαδικασίες και θα διανέμουν σε όλους με τρόπο δίκαιο και αποτελεσματικό τα οφέλη της ανάπτυξης και της κοινωνικής ευημερίας,  ώστε να μην υπάρχουν αποκλεισμένοι πολίτες οι οποίοι να έλκονται από ακραίες ιδεολογίες και συνθήματα.»

  Το ραδιοφωνο της Αυτοδιοικησης

webradio3

Όλα τα νέα

Τοπικα νεα - Αιγαλεω

egaleo

Συνάντηση εργασίας αιρετών γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για θέματα ισότητας στο δήμο Αιγάλεω

Το Μουσειο Ελιας στην Σπαρτη

mouseio elias

Το Μουσείο της Ελιάς και του Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

ΑΛΣΟΣ «ΓΟΥΔΕΣ»

goude

Tο άλσος «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΟΥΔΕΣ» στην Σπάρτη

εκθεση φωτογραφιας

ekthesi photo

Έκθεση φωτογραφίας 'ντοκουμέντων' για την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα ''ταξιδεύει'' ήδη εντός και εκτός Κρήτης.