Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2021
Blue Red Green

 

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νέο ηχηρό μήνυμα της ΕΕ στην AstraZeneca: Δεν είναι αποδεκτή η μη παράδοση εμβολίων, έχουν ευθύνη

stela-kyriakidou

Αυστηρό μήνυμα προς την AstraZeneca για το θέμα των εμβολίων έστειλε εκ νέου η Επίτροπος Υγείας και Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Στέλλα Κυριακίδου.Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη (27.01), η Στέλλα Κυριακίδου για ακόμα μια φορά κάλεσε την AstraZeneca να συμμορφωθεί με τη συμφωνία που έχει συνάψει με την Ευρωπαϊκή Ένωση.Η Επίτροπος υπογράμμισε πως θα πρέπει η εταιρία να επιδείξει υπευθυνότητα καθώς η θέση της ότι δεν είναι υποχρεωμένη να παραδώσει τα εμβόλια δεν είναι ούτε σωστή, ούτε αποδεκτή.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ενωμένη. Η AstraZeneca πρέπει να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της με βάση τη συμφωνία μας», ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Κυριακίδου.«Οι φαρμακευτικές εταιρίες και οι κατασκευαστές εμβολίων έχουν ηθικές, κοινωνικές και συμβατικές υποχρεώσεις τις οποίες και πρέπει να τηρήσουν. Η άποψη ότι η εταιρία δεν είναι υποχρεωμένη να παραδώσει τα εμβόλια, δεν είναι ούτε σωστή, ούτε αποδεκτή», πρόσθεσε.

«Παραμένουμε πάντα ανοικτοί για να συνεργαστούμε με την AstraZeneca για να επιλύσουμε τα προβλήματα με πνεύμα συνεργασίας και υπευθυνότητας», σχολίασε και επεσήμανε «Το Διοικητικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει ξανά σήμερα (27.01) το απόγευμα. Καλώ την AstraZeneca να συμμετάσχει και να χτίσουμε ξανά την εμπιστοσύνη, για να μας δώσει περαιτέρω πληροφορίες για το θέμα».

  Το ραδιοφωνο της Αυτοδιοικησης

webradio3

menoume asfaleis ASPRO

Christmas-card-1200x800

Όλα τα νέα

Τοπικα νεα - Αιγαλεω

egaleo

Συνάντηση εργασίας αιρετών γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για θέματα ισότητας στο δήμο Αιγάλεω

Το Μουσειο Ελιας στην Σπαρτη

mouseio elias

Το Μουσείο της Ελιάς και του Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

ΑΛΣΟΣ «ΓΟΥΔΕΣ»

goude

Tο άλσος «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΟΥΔΕΣ» στην Σπάρτη

εκθεση φωτογραφιας

ekthesi photo

Έκθεση φωτογραφίας 'ντοκουμέντων' για την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα ''ταξιδεύει'' ήδη εντός και εκτός Κρήτης.