Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021
Blue Red Green

 

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ομιλία της Όλγας Κεφαλογιάννη στην Ολομέλεια για το Σ/Ν του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

download

Η κα Κεφαλογιάννη υπογράμμισε πως είναι ανάγκη άμεσα να γίνουν αναπροσαρμογές στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας για να αντιμετωπιστούν οι νέες προκλήσεις. Πρόσθεσε πως το συγκεκριμένο νομοσχέδιο «εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική μίας σύγχρονης αναπτυξιακής πολιτικής, που προϋποθέτει ριζικές μεταρρυθμίσεις για τη συγκρότηση ενός καινοτόμου, πιο ορθολογικού και αυτόνομου εκπαιδευτικού συστήματος».

Οι αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο σύμφωνα με την πρώην υπουργό, ενισχύουν το κύρος των ελληνικών πανεπιστημίων και την ποιότητα της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης, στοχεύουν στη μείωση του αριθμού επιτυχόντων σε σχολή τυχαίας επιλογής αλλά και την ανάγκη μετεγγραφών. Τόνισε επίσης, ότι σημαντική ρύθμιση αποτελεί η εισαγωγή ανώτατης χρονικής διάρκειας φοίτησης.

«Ένα υγιές, σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα» είπε η βουλευτής Α’ Αθηνών «οφείλει να προσαρμόζει τις δεξαμενές εκπαίδευσης και μάθησης με βάση τις εξελίξεις σε όλους τους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου, των κατασκευών και της τεχνολογίας». Παράλληλα πρόσθεσε ότι ο δρόμος της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης «οφείλει να γίνει ένας δρόμος συνειδητής επιλογής». «Καίρια μεταρρυθμιστική τομή» αποτελεί για την κα Κεφαλογιάννη η θέσπιση της δυνατότητας του υποψηφίου να υποβάλει δύο μηχανογραφικά καθώς η χώρα «πρέπει να αφήσει πίσω τα παρωχημένα εκπαιδευτικά στερεότυπα».

  Το ραδιοφωνο της Αυτοδιοικησης

webradio3

menoume asfaleis ASPRO

Christmas-card-1200x800

Όλα τα νέα

Τοπικα νεα - Αιγαλεω

egaleo

Συνάντηση εργασίας αιρετών γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για θέματα ισότητας στο δήμο Αιγάλεω

Το Μουσειο Ελιας στην Σπαρτη

mouseio elias

Το Μουσείο της Ελιάς και του Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

ΑΛΣΟΣ «ΓΟΥΔΕΣ»

goude

Tο άλσος «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΟΥΔΕΣ» στην Σπάρτη

εκθεση φωτογραφιας

ekthesi photo

Έκθεση φωτογραφίας 'ντοκουμέντων' για την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα ''ταξιδεύει'' ήδη εντός και εκτός Κρήτης.