“Εις τόπον χλοερό” στο Δημ. Θέατρο Αγ. Ι. Ρέντη Μ. Θεοδωράκης

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΑΣΥΠΚΑ 22-9 ΡΕΝΤΗΣ

“Εις τόπον χλοερό” στο Δημ. Θέατρο Αγ. Ι. Ρέντη Μ. Θεοδωράκης

Δύο μονόπρακτες κωμωδίες με γενικό τίτλο “Εις τόπον χλοερό” των Γ. Σπαταλά και Ν. Λάσκαρη θα παρουσιάσει η θεατρική ομάδα του Πανελλαδικού Συνδέσμου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων με την υποστήριξη του Δήμου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου στις 9 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” (Νάξου & Σταυράκη) με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Με την διασκευή των δύο ελληνικών έργων “Ο κληρονόμος της Τσάτσας” και “Η Μαύρη παρηγοριά” ο σκηνοθέτης Ιωσήφ Πολυκάρπου αναδεικνύει με ρεαλισμό και νατουραλισμό το κυρίαρχο στοιχείο της δραματουργίας, την ιθαγένεια, και οδηγεί τους θεατές με έντεχνο τρόπο σε αυτοκριτική και αυτοσαρκασμό, αφού οι ήρωες της πλοκής μπορεί να είναι ο καθένας από εμάς.

Η θεατρική ομάδα του Πανελλαδικού Συνδέσμου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων ιδρύθηκε το 1992 και έχει αδιάλειπτη θεατρική παρουσία σε όλο τον Ελλαδικό χώρο, στις πρωτεύουσες των νομών της χώρας και στα μεγαλύτερα θέατρα της Αττικής. Η δημιουργία της ήρθε ως απόρροια της καλλιτεχνικής ανησυχίας και των ποικίλων δεξιοτήτων και δυνατοτήτων των μελών του Συνδέσμου. Μέσω των επιλεγμένων θεατρικών έργων που παρουσιάζονται, αναδεικνύεται η ευκολία συνύπαρξης διαφόρων κοινωνικών ομάδων, ενώ συγχρόνως καταδεικνύεται προς το κοινωνικό σύνολο ότι “η Αναπηρία δε σημαίνει ανικανότητα”.

  Το ραδιοφωνο της Αυτοδιοικησης

webradio3

Όλα τα νέα

Τοπικα νεα - Αιγαλεω

egaleo

Συνάντηση εργασίας αιρετών γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για θέματα ισότητας στο δήμο Αιγάλεω

Το Μουσειο Ελιας στην Σπαρτη

mouseio elias

Το Μουσείο της Ελιάς και του Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

ΑΛΣΟΣ «ΓΟΥΔΕΣ»

goude

Tο άλσος «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΟΥΔΕΣ» στην Σπάρτη

εκθεση φωτογραφιας

ekthesi photo

Έκθεση φωτογραφίας 'ντοκουμέντων' για την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα ''ταξιδεύει'' ήδη εντός και εκτός Κρήτης.