Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018
Blue Red Green

 

Εκδήλωση - «Πρόληψη και καταπολέμηση του σεξισμού και των διακρίσεων σε θέματα ταυτότητας φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού»

DSC02379

Την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία εκδήλωση του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) του Υπουργείου Εσωτερικών, με αφορμήτη Διεθνή Ημέρα κατά της Ομοφοβίας και Τρανσφοβίας (17 Μαΐου), στον κήπο του κτιρίου του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων. Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Έργου «Πρόληψη και καταπολέμηση του σεξισμού και των διακρίσεων σε θέματα ταυτότητας φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού», με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού στα θέματα αυτά.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκαν έξι (6) ταινίες μικρού μήκους, σε συνεργασία με το ανεξάρτητο φεστιβάλ ταινιών πολιτικών και κοινωνικών ταινιών μικρού μήκους, i.P.A.S. FilmFestival, και μία (1) αυτόνομη ελληνική ταινία μικρού μήκους του Δημήτρη Κατσιμίρη. Επίσης, πραγματοποιήθηκε συζήτηση με τη συμμετοχή της Αθηνάς Αθανασίου, Καθηγήτριας Κοινωνικής Ανθρωπολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και της Αλίκης Κοσυφολόγου, Διδάκτωρα Πολιτικής Επιστήμης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, την οποία συντόνισε η Πρόεδρος του ΚΕΘΙ, Ειρήνη –Ελένη Αγαθοπούλου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Α' Αντιπρόεδρος της Βουλής, Αναστάσιος Κουράκης, η βουλεύτρια Μαρία Θελερίτη, η σκηνοθέτιδα της ρώσικης ταινίας Νατάλια Βτούλκινα, ο σκηνοθέτης Δημήτρης Κατσιμίρης, η ηθοποιός Εύα Κουμαριανού, εκπρόσωποι οργανώσεων της ΛΟΑΤΚΙ Κοινότητας και γυναικείων οργανώσεων, καθώς και πλήθος κόσμου.

Το ΚΕΘΙ στο πλαίσιο των δράσεων που αναπτύσσει, θα συνεχίσει με συνέπεια και το επόμενο διάστημα τη συνεργασία του με τη ΛΟΑΤΚΙ Κοινότητα, με στόχο την καταπολέμηση διακρίσεων βάσει ταυτότητας φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού και την ομαλή ένταξή των ατόμων αυτών σε όλα τα κοινωνικά πεδία. 

  Το ραδιοφωνο της Αυτοδιοικησης

webradio3

Όλα τα νέα

Τοπικα νεα - Αιγαλεω

egaleo

Συνάντηση εργασίας αιρετών γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για θέματα ισότητας στο δήμο Αιγάλεω

Το Μουσειο Ελιας στην Σπαρτη

mouseio elias

Το Μουσείο της Ελιάς και του Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

ΑΛΣΟΣ «ΓΟΥΔΕΣ»

goude

Tο άλσος «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΟΥΔΕΣ» στην Σπάρτη

εκθεση φωτογραφιας

ekthesi photo

Έκθεση φωτογραφίας 'ντοκουμέντων' για την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα ''ταξιδεύει'' ήδη εντός και εκτός Κρήτης.