Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018
Blue Red Green

 

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Β. ΜΕΓΑ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΧΕΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

0-195

Ευχαριστώ τις φίλες της ΧΕΝ για την πρόσκληση. Θα ήθελα να σας μεταφέρω τον χαιρετισμό του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου και να σας συγχαρώ για την εκδήλωση, να παρουσιάσετε Γυναικείες Προσωπικότητες της Ελλάδας που σφράγισαν με την παρουσία τους αγώνες των γυναικών στον τόπο μας, αλλά κυρίως για να τιμήσουμε τις απλές ανώνυμες γυναίκες που έδωσαν και δίνουν καθημερινές μάχες μάχες ως αφανείς ηρωίδες.

Είναι σίγουρο ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα όσον αφορά την ισότητα των δύο φύλων από τη μεταπολίτευση και μετά κυρίως από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ σε θεσμικό και νομικό επίπεδο με σημαντικό ρόλο των γυναικείων οργανώσεων και κινημάτων.

Ωστόσο οι εποχές άλλαξαν η θέση της γυναίκας έχει επιδεινωθεί και πολλά από τα κεκτημένα έχουν πάει πίσω, τα προβλήματα διαφοροποιήθηκαν όλος ο πλανήτης άλλαξε άρα δεν θα πρέπει ούτε να αδρανήσουμε ούτε να επαναπαυτούμε.

Μεσούσης της οικονομικής κρίσης η ανεργία έχει χτυπήσει τη γυναικεία απασχόληση το 62% των γυναικών έναντι του 36% των ανδρών. Το 70% των φτωχών είναι γυναίκες.

Ζητήματα όπως το trafficking, ενδοοικογενειακή βία, η βία μέσα στην κοινωνία, γυναίκες πρόσφυγες, απολύσεις εγκύων, η αφανής και απλήρωτη μαύρη εργασία των γυναικών, η μαζική μετανάστευση ιδίως των νέων και πολλά άλλα αλλάζουν το χάρτη του γυναικείου κινήματος.

Αγαπητές φίλες

Η ισότητα των φύλων δε συνιστά πολυτέλεια ιδιαίτερα στα πλαίσια της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης με τις συνθήκες διαβίωσης να υφίστανται αξιοσημείωτη διαφοροποίηση συγκριτικά με το παρελθόν και το γενικότερο φαινόμενο της απαξίωσης της πολιτικής να οξύνεται , άρα η ίση εκπροσώπηση και ενεργή παρουσία των γυναικών είναι ζήτημα Δημοκρατίας.

Η 8η του Μάρτη είναι ημέρα αγώνα, μνήμης και είναι ευκαιρία να δηλώσουμε τον πολιτικό χαρακτήρα των αγώνων των γυναικών για καλύτερη ζωή χωρίς ασθενή φύλα και διακρίσεις.

Γιατι είμαστε ίσες και ως τέτοιες θέλουμε να αντμετωπιζόμαστε.

  Το ραδιοφωνο της Αυτοδιοικησης

webradio3

Όλα τα νέα

Τοπικα νεα - Αιγαλεω

egaleo

Συνάντηση εργασίας αιρετών γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για θέματα ισότητας στο δήμο Αιγάλεω

Το Μουσειο Ελιας στην Σπαρτη

mouseio elias

Το Μουσείο της Ελιάς και του Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

ΑΛΣΟΣ «ΓΟΥΔΕΣ»

goude

Tο άλσος «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΟΥΔΕΣ» στην Σπάρτη

εκθεση φωτογραφιας

ekthesi photo

Έκθεση φωτογραφίας 'ντοκουμέντων' για την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα ''ταξιδεύει'' ήδη εντός και εκτός Κρήτης.