Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018
Blue Red Green

 

Ιστορική τιμητική βράβευση της ΓΡΙΖΑΣ στον Νικόλαο Ατζάμπο που έφερε το ηλεκτρικό ρεύμα στα Άνω Λιόσια το 1957

000---32

Μάρτυρες μιας ξεχωριστής βραδιάς που γράφτηκε με χρυσά γράμματα στην σύγχρονη ιστορία του Δήμου Φυλής , έζησαν όλοι εκείνοι , και ήταν πολλοί, που το βράδυ του Σαββάτου 10 Φεβρουαρίου 2018, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου Αρβανίτικου Πολιτισμού Άνω Λιοσίων η «ΓΡΙΖΑ».

Ήταν η στιγμή που στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα ψυχαγωγίας του κέντρου «Έλατο» της Χασιάς, τα φώτα έσβησαν, προκειμένου να προβληθεί ένα ιστορικό ντοκουμέντο που αποτελεί κληρονομία για την ιστορία του Δήμου Φυλής και τις επόμενες γενιές.

Ένα ανεκτίμητο video, με συνέντευξη του τιμώμενου προσώπου της βραδιάς, του Προέδρου της τότε Κοινότητας των Άνω Λιοσίων Νικόλαου Ατζάμπου, που το 1957, δίνοντας έναν σκληρό αγώνα, κατάφερε μέσα σε αντίξοες συνθήκες να φέρει το ηλεκτρικό ρεύμα στα Άνω Λιόσια.

Με φωτογραφικά ντοκουμέντα και στοιχεία να συνοδεύουν τη συνέντευξη και με λόγια αληθινά που σε μια συγκλονιστική στιγμή διεκόπησαν από τη βαθιά συγκίνηση, ο Νικόλαος Ατζάμπος περιέγραψε καρέ – καρέ τα γεγονότα, τα πρόσωπα και τις καταστάσεις που οδήγησαν τα Άνω Λιόσια από το σκοτάδι στο φως.

Την βράβευση του Νικόλαου Ατζάμπου είχε την τιμή και τη χαρά να πραγματοποιήσει ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.

Κατά την ομιλία που ακολούθησε ο πρώην Κοινοτάρχης των Άνω Λιοσίων με χέρια που έτρεμαν από συγκίνηση αλλά με φωνή και λόγο που προκάλεσαν αξεπέραστο θαυμασμό, απέδειξε ένα και μόνο πράγμα: Πως το ακατόρθωτο γίνεται δυνατό, μόνο όταν τις τύχες ενός τόπου, τις παίρνουν στα χέρια τους άνθρωποι σαν κι εκείνον. Με Όραμα, Ήθος και ειλικρινή Αγάπη για την πατρίδα και τον συνάνθρωπο.

  Το ραδιοφωνο της Αυτοδιοικησης

webradio3

Όλα τα νέα

Τοπικα νεα - Αιγαλεω

egaleo

Συνάντηση εργασίας αιρετών γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για θέματα ισότητας στο δήμο Αιγάλεω

Το Μουσειο Ελιας στην Σπαρτη

mouseio elias

Το Μουσείο της Ελιάς και του Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

ΑΛΣΟΣ «ΓΟΥΔΕΣ»

goude

Tο άλσος «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΟΥΔΕΣ» στην Σπάρτη

εκθεση φωτογραφιας

ekthesi photo

Έκθεση φωτογραφίας 'ντοκουμέντων' για την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα ''ταξιδεύει'' ήδη εντός και εκτός Κρήτης.