Ηλεκτρονικά διόδια: Πρώτη παράταση

000---0ΑΔ

Ο χρονικός ορίζοντας εφαρμογής του συστήματος ηλεκτρονικών διοδίων για το τέλος του 2018 μάλλον προεκτείνεται. Ο διαγωνισμός δεν έγινε προχτές, 20 Φεβρουαρίου και πήρε παράταση για τις 4 Απριλίου, καθώς, σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών, «υποβλήθηκαν από ενδιαφερόμενους πολλά αιτήματα για μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας προκειμένου να προετοιμαστούν καλύτερα για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό».

Βέβαια, την ίδια στιγμή που υποτίθεται ότι «τρέχει» ο διαγωνισμός, δαπανώνται μεγάλα ποσά για να φτιαχτούν μετωπικά διόδια στην Εγνατία, όπου θα εφαρμοστεί αρχικά το σύστημα. Έτσι δημιουργείται ένα παράδοξο που τελικά, δεν είναι και τόσο παράδοξο: Η Εγνατία για να πουληθεί χρειάζεται «προίκα» και αυτή θα τη δώσουν οι οδηγοί που τη χρησιμοποιούν.

Έτσι και αλλιώς, στους πανάκριβους υπόλοιπους δρόμους, τα ηλεκτρονικά διόδια θα εφαρμοστούν σε δεύτερη φάση.

Το σύστημα προβλέπει ότι πρώτα θα εισπράττει τα έσοδα το δημόσιο και κατόπιν, τη διανομή τους στους «παραχωρησιούχους». Για να προχωρήσει λοιπόν ο διαγωνισμός, θα πρέπει να συναινέσουν οι παραχωρησιούχοι, κάτι που δεν αναμένεται να γίνει εκτός αν υπάρξουν ανταλλάγματα. Εάν ένα από αυτά είναι τα ακόμα πιο ακριβά από ό,τι σήμερα διόδια στην Εγνατία, δεν θα είναι καθόλου παράξενη εξέλιξη…

  Το ραδιοφωνο της Αυτοδιοικησης

webradio3

Όλα τα νέα

Τοπικα νεα - Αιγαλεω

egaleo

Συνάντηση εργασίας αιρετών γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για θέματα ισότητας στο δήμο Αιγάλεω

Το Μουσειο Ελιας στην Σπαρτη

mouseio elias

Το Μουσείο της Ελιάς και του Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

ΑΛΣΟΣ «ΓΟΥΔΕΣ»

goude

Tο άλσος «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΟΥΔΕΣ» στην Σπάρτη

εκθεση φωτογραφιας

ekthesi photo

Έκθεση φωτογραφίας 'ντοκουμέντων' για την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα ''ταξιδεύει'' ήδη εντός και εκτός Κρήτης.