Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018
Blue Red Green

 

Στη συναυλία στο Ηρώδειο με στόχο τη στήριξη των ατόμων με αναπηρία που πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη της ΚΕΔΕ, ο Πρόεδρος της Γ. Πατούλης

photo parapligikoi 1

Γ. Πατούλης: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες θα συνεχίσει να στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των ατόμων με αναπηρία με στόχο μία καλύτερη ποιότητα ζωής για αυτούς τους ανθρώπους»

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης παραβρέθηκε στη μεγάλη εκδήλωση που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών, με την υποστήριξη της ΚΕΔΕ τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος ο οποίος συνοδευόταν από τον Πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής Επίσκοπο Θεσπιών Συμεών, ο πρώην υπουργός Π. Κουρουμπλής, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κ. Κωνσταντής, εκπρόσωποι από όλα τα υπουργεία που είχαν θέσει υπό την αιγίδα τους τη συναυλία, ο Πρέσβης της Ρωσίας Αντρέι Μάσλοφ και πλήθος κόσμου οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία μοναδική συναυλία που έδωσε η Ρωσική Κρατική Ορχήστρα Εγχόρδων της Φιλαρμονικής της Μόσχας, με τη συμμετοχή του δεξιοτέχνη πιανίστα Boris Berezovsky.
Στόχος της εκδήλωσης με τίτλο «Η μετακίνηση είναι πολιτισμός» ήταν η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τα ζητήματα προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία.
Τα έσοδα της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, του ΙΣΑ, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των υπουργείων Υποδομών, Τηλεπικοινωνιών, Εθνικής Άμυνας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, διατέθηκαν για τις ανάγκες του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών, αναπήρων, ατόμων με βαριά κινητικά προβλήματα σε όλη την Ελλάδα.
Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης τόνισε τα εξής:
«Είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μία μοναδική εκδήλωση που είχε ένα πολύ σημαντικό σκοπό. Να αφυπνιστούν οι αρμόδιοι φορείς και να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη για τα ζητήματα προσβασιμότητας των ατόμων με κινητικά προβλήματα.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζει, και θα συνεχίσει να το πράττει, κάθε δράση που έχει στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των ατόμων με αναπηρία. Με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα τους και θα διευρύνουμε τη συνεργασία μας για να διεκδικήσουμε μία καλύτερη και ποιοτικότερη ζωή για τα άτομα με κινητικές αναπηρίες.
Η Ελλάδα οφείλει να δρομολογήσει πολιτικές προκειμένου να διασφαλιστεί η ισότιμη συμμετοχή αυτών των ανθρώπων στον κοινωνικό ιστό και να μην αναγκάζονται να ζουν σε αφιλόξενες πόλεις.
Επαναδιατυπώνω την έκκληση μου προς την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό να διαθέσει το 20% του ΕΣΠΑ 2014-2020 στις τοπικές κοινωνίες, προκειμένου να διευκολυνθεί η προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία στις πόλεις μας».

 

  Το ραδιοφωνο της Αυτοδιοικησης

webradio3

Όλα τα νέα

Τοπικα νεα - Αιγαλεω

egaleo

Συνάντηση εργασίας αιρετών γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για θέματα ισότητας στο δήμο Αιγάλεω

Το Μουσειο Ελιας στην Σπαρτη

mouseio elias

Το Μουσείο της Ελιάς και του Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

ΑΛΣΟΣ «ΓΟΥΔΕΣ»

goude

Tο άλσος «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΟΥΔΕΣ» στην Σπάρτη

εκθεση φωτογραφιας

ekthesi photo

Έκθεση φωτογραφίας 'ντοκουμέντων' για την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα ''ταξιδεύει'' ήδη εντός και εκτός Κρήτης.