Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018
Blue Red Green

 

Εγκρίθηκαν δύο έργα για δήμους της Ανατολικής Αττικής από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

0-ΨΟ

Την έγκριση δύο ακόμα έργων για την Ανατολική Αττική αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της Πέμπτης 11 Ιανουαρίου, μετά από σχετική εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου.

Πρόκειται για την κατασκευή του έργου «Εργασίες άρσης καταπτώσεων πρανών περιοχής Βελανιδιάς Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου», συνολικού προϋπολογισμού 119.957,41€ (με ΦΠΑ). Το συγκεκριμένο έργο είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής έτους 2018 και σκοπός του είναι η αποκατάσταση της βατότητας της υπάρχουσας γέφυρας στη θέση «Βελανιδιά» με ήπιους τρόπους επέμβασης, μετά από παλαιότερη θεομηνία που προκάλεσε την υπερχείλιση του ρέματος της Ραφήνας με αποτέλεσμα την κατολίσθηση πρανών στη γέφυρα. Με το παρόν έργο αναμένεται η κάλυψη των αναγκών επικοινωνίας με τους βασικούς οδικούς άξονες του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου καθώς και η βελτίωση των συνθηκών ασφαλείας των περιοίκων σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών. Το έργο θα δημοπρατηθεί από τον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου και θα εκτελεστεί από την Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του.

Επιπλέον, εγκρίθηκε η σύναψη και οι όροι σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος για την εκπόνηση της μελέτης με τίτλο «Μελέτη αποχέτευσης αστικών λυμάτων Νότιας Αρτέμιδας», συνολικού προϋπολογισμού 1.257.844,99€ (με ΦΠΑ). Η μελέτη θα δημοπρατηθεί από τον Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος και θα εκτελεστεί από τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του και αφορά στις Πολεοδομικές Ενότητες 4 και 6 έως 14 της Δημοτικής Ενότητας Αρτέμιδος με σκοπό την ολοκλήρωση των μελετών συλλογής και μεταφοράς των λυμάτων σε αυτή τη Δ.Ε. ώστε να καταστούν ώριμα και κατασκευάσιμα τα έργα, με την υλοποίηση των οποίων αναμένεται η αποτροπή μόλυνσης των υπόγειων και επιφανειακών υδάτων, καθώς και του παράκτιου περιβάλλοντος. 

  Το ραδιοφωνο της Αυτοδιοικησης

webradio3

Όλα τα νέα

Τοπικα νεα - Αιγαλεω

egaleo

Συνάντηση εργασίας αιρετών γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για θέματα ισότητας στο δήμο Αιγάλεω

Το Μουσειο Ελιας στην Σπαρτη

mouseio elias

Το Μουσείο της Ελιάς και του Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

ΑΛΣΟΣ «ΓΟΥΔΕΣ»

goude

Tο άλσος «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΟΥΔΕΣ» στην Σπάρτη

εκθεση φωτογραφιας

ekthesi photo

Έκθεση φωτογραφίας 'ντοκουμέντων' για την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα ''ταξιδεύει'' ήδη εντός και εκτός Κρήτης.