Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018
Blue Red Green

 

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΧΩΡΩΝ Ο Δήμος Αιγάλεω, στο πλαίσιο της προσπάθειας εξωραϊσμού και συντήρησης των υποδομών του, ανέθεσε σε ειδικό συνεργείο τον καθαρισμό, από γκράφιτι και συνθήματα, διαφόρων σημείων της πόλης.

-1F

 

Συγκεκριμένα, έγινε απορρύπανση, μετά από πολλά χρόνια, του ιστορικού πέτρινου 1ου Δημοτικού Σχολείου, των μαρμάρινων επιφανειών του 2ου Νηπιαγωγείου, του κεντρικού σιντριβανιού του Άλσους Αιγάλεω (Μπαρουτάδικο) και του διακοσμητικού πηγαδιού στη είσοδό του.

Οι συγκεκριμένες ενέργειες εντάσσονται στην προσπάθεια του Δήμου να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης οπτικής ρύπανσης που προκαλείται από συνθήματα, υπογραφές (tags), αυτοκόλλητα και διαφημιστικές αφίσες. Η δράση αυτή αποσκοπεί στην ευρύτερη αισθητική αναβάθμιση της περιοχής μας.

Δυστυχώς, το φαινόμενο της έλλειψης σεβασμού του δημόσιου χώρου απαιτεί και συνεχή δαπάνη οικονομικών πόρων, χρόνου και ανθρώπινου δυναμικού για την αποκατάσταση των ζημιών.

Η εκστρατεία καθαριότητας συνεχίζεται, και καλούμε τους πολίτες και τους φορείς της πόλης μας να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή, ενθαρρύνοντας πρωτοβουλίες και δράσεις ευαισθητοποίησης, γιατί η καλή λειτουργία της πόλης είναι ευθύνη όλων μας.

Online οι τάξεις Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

e-learning

Στην εποχή του e-learning μπαίνουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.  Με σχετική του παρέμβαση, ο Δήμος επεκτείνει τον διαμοιρασμό του διαδικτύου σε όλες τις τάξεις των σχολικών κτιρίων, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε μαθητές και καθηγητές να χρησιμοποιούν τα ηλεκτρονικά μέσα και, σε συνδυασμό με το internet, η διεξαγωγή του καθημερινού μαθήματος να γίνεται με τον πλέον σύγχρονο τρόπο.

Χρησιμοποιώντας τις υφιστάμενες συνδέσεις διαδικτύου σε κάθε Γυμνάσιο και Λύκειο θα πραγματοποιηθεί προμήθεια και εγκατάσταση ειδικών συσκευών επέκτασης του ασύρματου και ενσύρματου δικτύου (powerlines).

Έτσι, με το ελάχιστο δυνατό κόστος, οι τάξεις θα έχουν internet και το μάθημα θα γίνει πιο εύκολο, πιο διασκεδαστικό και, βέβαια, πιο αποτελεσματικό.

Στόχος του Δήμου: οι σχολικές αίθουσες να είναι… online στις αρχές του νέου χρόνου.

Ήδη, η αρμόδια Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ενέκρινε την δαπάνη για την σχετική προμήθεια στην τελευταία της συνεδρίαση: «Τέτοιες παρεμβάσεις πρέπει να θεωρούνται αυτονόητες και όχι πρωτοποριακές. Δυστυχώς, στην χώρα μας είμαστε αρκετά πίσω, σε σχέση με το ευρωπαϊκό παράδειγμα, στο ζήτημα της σύγχρονης διδασκαλίας με την χρήση ηλεκτρονικών μέσων και διαδικτύου.

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής κάνει αυτό που πρέπει για να πάνε τα σχολεία του ένα βήμα μπροστά», σχολιάζει ο πρόεδρος της Επιτροπής, δημοτικός σύμβουλος, Νίκος Σπυρόπουλος.

 

Ετικέτες:  • 

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΧΟΥΜΠΕΙ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 29/6/2015 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, συνάντηση του Δήμου μας με επίσημη αντιπροσωπεία της Κινεζικής Επαρχίας του Χουμπέι σε πολύ καλό κλίμα, μετά από αίτημά της. Το Χουμπέι είναι επαρχία της Κεντρικής Κίνας με πληθυσμό 63.000.000 και πρωτεύουσα την πόλη Γουχάν (10.200.000 κατοίκους).
Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό και φιλικό κλίμα, ανταλλάχθηκαν απόψεις για ζητήματα λειτουργίας των αυτοδιοικητικών θεσμών σε Κίνα και Ελλάδα, πληροφορίες για το Αιγάλεω και την περιοχή Χουμπέι, υπήρξαν δεσμεύσεις για συνεργασία κατ’ αρχήν σε ζητήματα παιδείας, πολιτισμού, τουρισμού, καθώς και πιθανής συνεργασίας των τοπικών οικονομικών.
Ο Δήμαρχος Αιγάλεω Δημήτρης Μπίρμπας τους καλωσόρισε αναφερόμενος στις σχέσεις, χιλιάδων ετών, των δύο πολιτισμών, με τη φράση του Λάο Τσε ότι “ένα ταξίδι χιλιάδων χιλιομέτρων ξεκινά με ένα βήμα” και το βήμα αυτό έγινε. Ο επικεφαλής της κινεζικής αντιπροσωπείας κ. Luo Xinhua, ανταπάντησε με την έκφραση διάθεσης για μακροχρόνια συνεργασία της επαρχίας Χουμπέι με το Αιγάλεω, την ανταλλαγή απόψεων και κοινωνικών δράσεων.
Παρευρέθηκαν από την πλευρά της κινεζικής αντιπροσωπείας οι κ.κ. Luo Xinhua, Shang Wu, Chen Xin, Wang Jianhua
και από την ελληνική πλευρά οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Χριστόγλου, Παπαδιάς, Ζάχαρης, Νικητάκης και Φίλης, η Γενική Γραμματέας του Δήμου, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Βασιλειάδης, Κατωπόδης, Μερκουράκη, Περράκης και στελέχη του Δήμου.kina

  Το ραδιοφωνο της Αυτοδιοικησης

webradio3

Όλα τα νέα

Τοπικα νεα - Αιγαλεω

egaleo

Συνάντηση εργασίας αιρετών γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για θέματα ισότητας στο δήμο Αιγάλεω

Το Μουσειο Ελιας στην Σπαρτη

mouseio elias

Το Μουσείο της Ελιάς και του Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

ΑΛΣΟΣ «ΓΟΥΔΕΣ»

goude

Tο άλσος «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΟΥΔΕΣ» στην Σπάρτη

εκθεση φωτογραφιας

ekthesi photo

Έκθεση φωτογραφίας 'ντοκουμέντων' για την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα ''ταξιδεύει'' ήδη εντός και εκτός Κρήτης.