Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018
Blue Red Green

 

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ ΕΡΓΑ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣ 1.570.000€

01-165

Την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018 ξεκίνησε το τελευταίο από τα 3 έργα που ήταν σχεδιασμένα για το πρώτο δίμηνο του νέου χρόνου, με στόχο να αναβαθμίσουν σε μεγάλο βαθμό

την εικόνα του Αιγάλεω και την καθημερινότητα των κατοίκων του.
Το έργο αφορά την αποκατάσταση και ενεργειακή αναβάθμιση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού του Άλσους Αιγάλεω, προϋπολογισμού μελέτης 700.000€. Η δημοπρασία του έγινε στις 29/6/2017 και η σύμβαση υπογράφηκε στις 19/12/2017. Την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018 άρχισε η επέκταση του ηλεκτρικού δικτύου και η αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων με λαμπτήρες χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης στη νησίδα της Ιεράς οδού (από Δημαρχείου έως Αγίας Άννης), προϋπολογισμού μελέτης 700.000€. Η δημοπρασία του έργου έγινε στις 27/7/2017 και η σύμβαση υπογράφηκε στις 19/12/2017. Τα 2 αυτά έργα είναι χρηματοδοτούμενα από την Περιφέρεια Αττικής, ενώ η διάρκεια εκτέλεσης του κάθε έργου είναι 8 μήνες. Τέλος, στις 15 Ιανουαρίου 2018 άρχισαν τα έργα συντήρησης και επισκευής πεζοδρομίων και λοιπών κοινόχρηστων χώρων στην περιοχή μεταξύ Λ. Κηφισού, Λ. Αθηνών, Λ. Θηβών και Π. Ράλλη, προϋπολογισμού μελέτης 170.000€. Η δημοπρασία του έργου έγινε στις 22/6/2017, ενώ η σύμβαση υπογράφηκε στις 20/12/2017 και  χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους του Δήμου Αιγάλεω, με διάρκεια εκτέλεσης επίσης 8 μήνες. Μέχρι το Πάσχα αναμένονται τόσο η έναρξη, όσο και η ολοκλήρωση και άλλων τεχνικών έργων, έτσι ώστε να αναβαθμιστούν συνολικά οι υποδομές της πόλης μας.
 

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΠΑΙΓΝΙΟΘΗΚΗΣ ΑΙΓΑΛΕΩ

000---0a7

Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018, οΔήμος Αιγάλεωσε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Παιγνιοθήκηςεγκαινίασε την Παιγνιοθήκη Αιγάλεω, που θα λειτουργεί στον στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του πρώην 2ου Λυκείου στη οδόΘηβών 250.

Ο Δήμαρχος Αιγάλεω κ.Δημήτρης Μπίρμπας, τόνισε τη σημασία του θεσμού και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ.Στέλιος Βασιλειάδηςευχαρίστησε τους εθελοντές για την στήριξή τους και τους μαθητές του 1ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Αιγάλεω, οι οποίοι δώρισαν έναν φορητό υπολογιστή που ανακατασκεύασαν οι ίδιοι.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Αντιδήμαρχος, κ. Γιάννα Χριστόγλου, ο επικεφαλής της παράταξης «Αιγάλεω νέα εποχή», κ.Λάμπρος Σκλαβούνος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κ.κ.Ράνια Βλάχου-Παναγιωτίδου, Μαλάμω Μαστραγγελή-ΚοσμίδουκαιΓιάννης Αγαπίου, η Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Παιγνιοθήκης, κ.Δέσποινα Γιαμώδη, η Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Παιγνιοθήκης, κ. Δώρα Δεδεσκή, ο Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Παιγνιοθήκης, κ.Ιωάννης Μπίστας, η Υπεύθυνη της Παιγνιοθήκης του Δήμου Κερατσινίου, κ.Ματίνα Τοτσάνη, ο Διευθυντής του 1ου Εσπερινού Λυκείου ΕΠΑΛ Αιγάλεω, κ.Παναγιώτης Σακελλαρίου, η Διευθύντρια του 2ου Εργαστηριακού Κέντρου Αιγάλεω, κ.Ελπίδα Τσουκιάκαι ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου «Γέφυρα Ζωής» Α.με.Α., κ.Δημήτρης Μελιδωνιάτης.

Οι Παιγνιοθήκες, θεσμός ιδιαίτερα διαδεδομένος στην Ευρώπη, όπου παιδιά και έφηβοι με αναπηρία έρχονται σε επικοινωνία με τα υπόλοιπα παιδιά της περιοχής και μαθαίνουν να δέχονται και να σέβονται τη διαφορετικότητα. Όλα μαζί μπορούν να παίξουν και να δανειστούν παιχνίδια στο σπίτι τους. Η οργάνωση και λειτουργία της Παιγνιοθήκης γίνεται από τα μέλη της, τα οποία προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, ενώ έχουν εκπαιδευτεί και επιμορφωθεί από την Ελληνική Εταιρεία Παιγνιοθήκης.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αιγάλεω στα τηλέφωνα 210-5902082/210-5982406.

H Ελληνική Εταιρεία Παιγνιοθήκης ιδρύθηκε το 1990 ως Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία και είναι μέλος της I.T.L.A. (Διεθνής Οργάνωση Παιγνιοθηκών). Βασικός σκοπός της είναι η οργάνωση και λειτουργία Παιγνιοθηκών για παιδιά και εφήβους με αναπηρία. Διοργανώνει σεμινάρια για την επιμόρφωση των εθελοντών, επιστημονικές ημερίδες και παιδότοπους σε διάφορες γειτονιές.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ Δ.Ο.Υ. ΑΙΓΑΛΕΩ

000---AIGA

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αιγάλεω στις 6/2/2018, εκφράζει με ομόφωνη απόφασή του, την αντίρρησή του σε τυχόν επιχειρούμενη μετακίνηση της Δ.Ο.Υ. Αιγάλεω εκτός της περιφέρειάς του.

Μια τέτοια μετακίνηση θα ήταν προβληματική, διότι στο Αιγάλεω εξυπηρετούνται άμεσα χιλιάδες επιχειρήσεις και δεκάδες χιλιάδες πολίτες, καθώς έχει κεντροβαρικό συγκοινωνιακό χαρακτήρα (3 σταθμούς μετρό και 12 γραμμές λεωφορείων), πληθώρα τραπεζικών καταστημάτων για ευκολία συναλλαγών κ.λπ.

Επειδή το βασικό κριτήριο επιλογής χώρου πρέπει να είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών και όχι μόνο η εξοικονόμηση μερικών χιλιάδων ευρώ, είμαστε αντίθετοι σε μια κίνηση σαν αυτή, που θα αποτελέσει πηγή ταλαιπωρίας και προβλημάτων για τους επιχειρηματίες και τους κατοίκους, καθώς και ενέργεια υποβάθμισης της πόλης μας.

Εγκαίνια Παιγνιοθήκης Αιγάλεω

000---AIGA

Ο Δήμος Αιγάλεω σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Παιγνιοθήκης εγκαινιάζει την «ΠΑΙΓΝΙΟΘΗΚΗ ΑΙΓΑΛΕΩ», ένα οργανωμένο χώρο με παιχνίδια που λειτουργεί στα πρότυπα της Βιβλιοθήκης. 

Οι Παιγνιοθήκες, θεσμός ιδιαίτερα διαδεδομένος στην Ευρώπη, είναι χώροι ειδικώς διαμορφωμένοι, εξοπλισμένοι με μεγάλη ποικιλία παιχνιδιών. Παιδιά και έφηβοι με αναπηρία έρχονται σε επικοινωνία με τα υπόλοιπα παιδιά της περιοχής και μαθαίνουν να δέχονται και να σέβονται τη διαφορετικότητα. Όλα μαζί μπορούν να παίξουν και να δανειστούν παιχνίδια στο σπίτι τους. 
Η οργάνωση και λειτουργία της Παιγνιοθήκης γίνεται από τα μέλη της, τα οποία προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, ενώ έχουν εκπαιδευτεί και επιμορφωθεί από την Ελληνική Εταιρεία Παιγνιοθήκης.
H Ελληνική Εταιρεία Παιγνιοθήκης ιδρύθηκε το 1990 ως Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία και είναι μέλος της I.T.L.A. (Διεθνής Οργάνωση Παιγνιοθηκών). Βασικός σκοπός της είναι είναι η οργάνωση και λειτουργία Παιγνιοθηκών για παιδιά και εφήβους με αναπηρία. Διοργανώνει σεμινάρια για την επιμόρφωση των εθελοντών, επιστημονικές ημερίδες και παιδότοπους σε διάφορες γειτονιές. 
Η Παιγνιοθήκη Αιγάλεω θα λειτουργήσει στην οδό Θηβών 250, (απέναντι από τα Jumbo, πρώην 2ο Λύκειο). Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αιγάλεω στα τηλέφωνα 210-5902082/210-5982406.

Ομιλία του Δημάρχου Αιγάλεω Δημήτρη Μπίρμπα από την κοπή της πίτας της Δημοτικής Παράταξης ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΙΓΑΛΕΩ.

0-051

Κυρίες και κύριοι Υπουργοί, κυρία Περιφερειάρχη, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αγαπητοί φίλες και φίλοι.

Σας ευχαριστούμε για την μαζική παρουσία σας και σας καλωσορίζουμε στην ετήσια κοπή της πίτας μας, τρία χρόνια μετά την ανάληψη της Διοίκησης του Δήμου μας θέλουμε και σας δηλώνουμε ότι απόφασή μας είναι να διεκδικήσουμε, την ανανέωση της εντολής από το λαό του Αιγάλεω στις εκλογές του 2019.

Ζητάμε την στήριξή σας, αλλά και την καλόπιστη κριτική σας, που μας δίνουν την δύναμη να συνεχίσουμε, ζητάμε, την ουσιαστική συμμετοχή σας στις δράσεις της πόλης για καλύτερο περιβάλλον, κοινωνική αλληλεγγύη και την ουσιαστική λειτουργία διαδικασιών της τοπικής δημοκρατίας.

-Κρατάμε ζωντανή την ελπίδα με αισιοδοξία για το μέλλον καταθέτοντας σχέδιο για τη δυναμική προοπτική της πόλης μας.

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,

Οδηγός της δράσης μας, είναι η ειλικρίνεια και ισηγορία γιατί όπως έχουμε ξαναπεί, δεν θέλουμε «να χρωστάμε σε κανένα ούτε και κανείς να χρωστάει σε μας». Χρωστάμε όλοι μας μόνο στους πολίτες του Αιγάλεω και οφείλουμε να κάνουμε ότι μπορούμε να βελτιώσουμε τη ζωή της πόλης μας.

Καλή και Δημιουργική Χρονιά, Καλή Δύναμη και συνεχής διεκδίκηση απ’ όλους μας μιας αλληλέγγυας και δίκαιης κοινωνίας. Ενός κόσμου ειρήνης και δημοκρατίας, χωρίς πολέμους, φτώχεια και προσφυγιά. Το χρωστάμε στα παιδιά μας!!!!!

  Το ραδιοφωνο της Αυτοδιοικησης

webradio3

Όλα τα νέα

Τοπικα νεα - Αιγαλεω

egaleo

Συνάντηση εργασίας αιρετών γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για θέματα ισότητας στο δήμο Αιγάλεω

Το Μουσειο Ελιας στην Σπαρτη

mouseio elias

Το Μουσείο της Ελιάς και του Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

ΑΛΣΟΣ «ΓΟΥΔΕΣ»

goude

Tο άλσος «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΟΥΔΕΣ» στην Σπάρτη

εκθεση φωτογραφιας

ekthesi photo

Έκθεση φωτογραφίας 'ντοκουμέντων' για την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα ''ταξιδεύει'' ήδη εντός και εκτός Κρήτης.