Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018
Blue Red Green

 

Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: « Για άλλη μία φορά η κα Δούρου επέλεξε να κρυφτεί. Η απαξιωτική στάση της προσβάλλει το θεσμό της Αυτοδιοίκησης και αμαυρώνει την εικόνα της χώρας μας»

1-1

Συνέντευξη Τύπου του Προέδρου της ΚΕΔΕ με αφορμή την έναρξη της 8η Συνδιάσκεψης της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης
Την επιλογή της Περιφερειάρχου Αττικής Ρ. Δούρου να μην εμφανιστεί στην έναρξη των εργασιών της 8ης Συνδιάσκεψης της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης επικαλούμενη «προσωπικό κόλλημα», καυτηρίασε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που δόθηκε το απόγευμα στη Χερσόνησο Ηρακλείου Κρήτης με αφορμή την έναρξη της Συνδιάσκεψης.
Η Περιφερειάρχης Αττικής είχε οριστεί με πρόσφατη απόφαση του Έλληνα Πρωθυπουργού ως εντεταλμένη της Ελληνικής Κυβέρνησης στην Ελληνογερμανική Συνέλευση.
Ο Γ. Πατούλης αφού υπογράμμισε ότι πιστεύει στην Ευρώπη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην Ευρώπη που αναδεικνύει ανθρώπινες αξίες και τη συνεργασία σημείωσε ότι «Με βάση αυτές τις αρχές συνεργάζεται η Ελληνική Τοπική με την Τοπική Αυτοδιοίκηση της Γερμανίας και όλων των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Την ίδια ώρα όμως θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι οι Κυβερνήσεις των δύο χωρών οφείλουν να βρουν ένα κοινό σημείο αναφοράς προκειμένου να επιλυθούν, ανοικτά ζητήματα όπως είναι οι αποζημιώσεις. Η Ελληνική Κυβέρνηση με ισότιμο τρόπο οφείλει να διαμορφώσει μια συγκεκριμένη θέση».
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ αναφέρθηκε στο ατόπημα της Ελληνικής κυβέρνησης η οποία επέλεξε να είναι απούσα από την Ελληνογερμανική Συνέλευση.
«Την ώρα όμως που εμείς βρισκόμαστε εδώ στη Χερσόνησο για να στείλουμε ένα μήνυμα ενότητας και συνεργασίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, η κυβέρνηση κρύβεται και επιλέγει το δρόμο του λαϊκισμού και της κοροϊδίας. Η εντεταλμένη της Ελληνικής Κυβέρνησης κυρία Δούρου όφειλε σήμερα να μην απουσιάζει από τις εργασίες της Συνέλευσης. Αντ΄αυτού επέλεξε για άλλη μία φορά να κρυφτεί, φοβούμενη άραγε τι; Η απαξιωτική στάση της προσβάλλει το θεσμό της Αυτοδιοίκησης και αμαυρώνει την εικόνα της χώρας.
Η κα Δούρου όφειλε να βρίσκεται εδώ όπως το πράξαμε και εμείς διεκδικώντας αυτή η Συνδιάσκεψη να αποτελέσει μια ευκαιρία προκειμένου οι κυβερνήσεις σε όλη την Ευρώπη, μέσα από την συνεργασία των τοπικών κοινωνιών να επιτύχουν τον κεντρικό στόχο της αλληλεγγύης, της συνοχής και της ανάπτυξης των οικονομιών στις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
«Από τον μύθο της Ευρώπης στην Ευρώπη της πράξης»
Να σημειωθεί ότι κεντρικό θέμα της 8ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, η οποία ξεκινάει απόψε τις εργασίες της στη Χερσόνησο της Κρήτης και τις ολοκληρώνει το Σάββατο 03 Νοεμβρίου, είναι «από τον μύθο της Ευρώπης στην Ευρώπη της πράξης».
Στη συνδιάσκεψη συμμετέχουν Έλληνες και Γερμανοί αξιωματούχοι της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου και της κοινωνίας των πολιτών.
Ο Γερμανός επιτετραμμένος και Κοινοβουλευτικός Υφυπουργός Ν. Μπάρτλε κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου επισήμανε ότι έχει έρθει η ώρα να διαμορφωθούν ουσιαστικές συνεργασίες μεταξύ δήμων και περιφερειών και υπογράμμισε ότι πρέπει να εστιάσουμε σωστά και να δημιουργήσουμε βιώσιμες δομές σε πεδία που θα έχουμε καθορίσει με σαφήνεια. Ο Τουρισμός, η ενέργεια και διαχείριση των απορριμμάτων αποτελούν τομείς στους οποίους θα επικεντρωθεί το ενδιαφέρον της Συνδιάσκεψης.
Ο Γερμανός πρέσβης στην Ελλάδα Jens Plonte κατά τη διάρκεια της συνέντευξης σημείωσε ότι πρόκειται μία νέα αρχή με συγκεκριμένο περιεχόμενο που στόχο έχει τη βιωσιμότητα και την αειφόρα ανάπτυξη.
Την απουσία της Ρ. Δούρου ως εντεταλμένης της Ελληνικής Κυβέρνησης σχολίασε και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης. Πρόκειται για ένα σοβαρό ζήτημα. «Η κυρία Δούρου όφειλε να βρίσκεται εδώ», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Μαστοράκης αφού καλωσόρισε τους φιλοξενούμενους εξέφρασε την ευχή από τη συνεργασία των αυτοδιοικήσεων των δύο χωρών να βγουν κερδισμένοι οι πολίτες και οι τοπικές κοινωνίες.

Συνάντηση-συνεργασία Περιφέρειας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

1-23

Συνάντηση με τον επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Γιώργο Μαρκοπουλιώτη είχε στην Περιφέρεια Κρήτης ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης. Στην συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την Περιφέρεια με την ενδυνάμωση της συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Περιφέρειας Κρήτης.

Πέτρος Τατούλης «Προϋπόθεση ανάκαμψης της χώρας η πολιτική συνεννόηση και η εθνική στρατηγική»

5-11

«Έχουμε στόχο να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες μας για το νόημα των Ευρωεκλογών, με κύριο στοιχείο όμως την συμμετοχή των πολιτών σε αυτή την διαδικασία. Αυτό είναι το ζητούμενο» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στην ομιλία του στην ιδιαίτερα επιτυχημένη εκδήλωση με θέμα «Εκλογές 2019 στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μας αφορούν όλους!» που διοργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Επαρχία Schwabisch Hall της Γερμανίας στο πλαίσιο του προγράμματος Walter Hallstein, την Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018 στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης.

Αφού εξήρε τη συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Επαρχίας Schwabisch Hall, την οποία χαρακτήρισε υπόδειγμα διαπεριφερειακής συνεργασίας στην οικογένεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου καλωσόρισε εγκάρδια τον Έπαρχο κ. Gerhard Bauer «ο οποίος είναι ένθερμος φίλος της Πελοποννήσου και της Ελλάδας και μια σημαντική προσωπικότητα της αυτοδιοίκησης της Γερμανίας», όπως δήλωσε.

«Με τον κ. Bauer πριν μερικά χρόνια, όταν είχαν παρουσιαστεί τα πρώτα σημαντικά ακραία γεγονότα στην Ελληνογερμανική συνέλευση, συνεργαστήκαμε με μετριοπάθεια, με σύνεση, με αμοιβαία εμπιστοσύνη και εκτίμηση και σώσαμε αυτόν τον θεσμό, που είναι εξαιρετικά χρήσιμος» σημείωσε ακόμη ο κ. Πέτρος Τατούλης.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε επίσης στο τρίπτυχο του «θαύματος της Γερμανίας», η οποία ανέκαμψε μετά την κρίση της δεκαετίας του 1970 βασισμένη στο τρίπτυχο της πολιτικής συνεννόησης, στην εργασιακή ειρήνη και στην εθνική στρατηγική διαμόρφωσης του μέλλοντός της.

«Αυτοί είναι οι προβληματισμοί που θα πρέπει να μας απασχολούν. Δεν μπορούμε να ζούμε στη μιζέρια ενός πολιτικού κομματικού κόστους. Δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να μην αντιλαμβανόμαστε πως κινείται η Ευρώπη και πως κινείται ο σύγχρονος κόσμος. Αυτό είναι το διακύβευμα, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για το σκληρό πυρήνα της δημιουργίας των προϋποθέσεων του Ευρωπαϊκού μέλλοντος» σημείωσε ακολούθως ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και υπογράμμισε ότι η Γερμανία της προόδου και της ανάκαμψης κυρίως στηρίχθηκε στην ενίσχυση των αυτοδιοικητικών της θεσμών. Η εξέλιξη και η θεσμική βελτίωση δεν μπορεί να επιβληθεί εκ των άνωθεν, αλλά από κάτω προς τα πάνω. Αυτό τηρείται με απόλυτο σεβασμό στη Γερμανία.

Αναφερόμενος στον τρόπο εκλογής του κ. Bauer στην Επαρχία Schwabisch Hall, ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης σημείωσε ότι δεν εκλέγεται άμεσα από τους πολίτες, αλλά από το Περιφερειακό Συμβούλιο, το οποίο απαρτίζεται από διαφορετικές πολιτικές παρατάξεις. «Εκλέγεται στη βάση του πολιτικού του προγράμματος, ανεξαρτήτως του πολιτικού φορέα που ενδεχομένως να ανήκει, με αυστηρή δημοκρατική λειτουργία».

Οι αυτοδιοικητικοί θεσμοί δεν μπορεί να αποτελούν βραχίονες των πολιτικών των Κυβερνήσεων, θα πρέπει να στηρίζεται η αυτονομία τους και η αυτοτέλειά τους. Για αυτή την αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού του θεσμικού πλαισίου συζητάμε, ανέφερε ακόμη ο κ. Τατούλης.

«Ακούω τελευταία τον κ. Πρωθυπουργό να ψελλίζει ότι η επιλογή των Ευρωβουλευτών θα γίνει μέσα από τις λίστες που θα προτείνει κάθε κόμμα, θεωρώ ότι είναι μια οδυνηρή οπισθοδρόμηση. Η δημοκρατία αποτελεί την καταπίστευση της Ευρώπης» δήλωσε ακόμα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Ακολούθως ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε τη σημασία του συγκεκριμένου θεσμού και πώς η Ευρώπη πρέπει να μείνει πιστή στις αρχές της αλληλεγγύης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι ένας θεσμός που ουσιαστικά εμβαθύνει την προσπάθεια των πολιτών της Ευρώπης για να βρουν ένα κοινό στίγμα, μία κοινή πορεία ξεπερνώντας τις διαφορετικές αντιλήψεις, σεβόμενοι ο ένας τον άλλον και ιδιαίτερα στο επίπεδο της παράδοσης και των αξιών, δημιουργώντας μία νέα ευρωπαϊκή δημιουργικότητα που είναι και το ζητούμενο.

Να θυμίσω ότι την εποχή που όλοι οι Έλληνας είχαν στο υποσυνείδητό τους, πώς η ευθύνη δεν είναι δική μας, αλλά η ευθύνη είναι των Γερμανών και των υπολοίπων Ευρωπαίων εταίρων, εμείς ορθώσαμε το δικό μας ανάστημα λέγοντας πώς αυτό είναι ένας παραλογισμός. Έχουμε ευθύνη για το πώς πήγε η χώρα μας, αναλαμβάνουμε αυτή την ευθύνη απέναντι στο πρόβλημά μας και είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε με την βοήθεια των εταίρων μας τα προβλήματα μας».

Το σημαντικότερο στοιχείο που προβλέπει η συνθήκη της Λισσαβόνας, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, είναι ότι για πρώτη φορά μιλάει για μία εμβάθυνση της αλληλεγγύης. «Αν το 2009 ίσχυε η συνθήκη της Λισσαβόνας ήταν υποχρεωμένοι οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί να δώσουν καλύτερο στίγμα στο πρόβλημα που αντιμετώπιζε η Ευρώπη. Όταν στις 10 Μαρτίου συνεδρίασε το ECOFIN για να συστήσει στην Ελληνική Κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα και όχι να πάει σε εκλογές, ελάχιστοι πολιτικοί αντισταθήκαμε σε αυτή την ολέθρια κατάσταση που είχε επώδυνους χαρακτήρες και ρόλους για την ελληνική κοινωνία και την ελληνική πολιτεία. Αν ίσχυε η συνθήκη της Λισσαβόνας, αν την είχαν επικυρώσει, γιατί αυτή υπογράφηκε το 2007, τότε τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο ευνοϊκά» δήλωσε τέλος ο κ. Πέτρος Τατούλης.

Στον χαιρετισμό του, ο έπαρχος του Schwabish Hall, Gerhard Bauer έδειξε για μία ακόμα φορά τον θαυμασμό του για την χώρα μας λέγοντας χαρακτηριστικά πώς «Για μία ακόμα φορά εκπλήσσομαι πώς μία μικρή χώρα σαν την Ελλάδα, έχει τόσες πολλές ομορφιές»

Για να συνεχίσει ο κ. Bauer, «Το γενικό και ελεύθερο δικαίωμα ψήφου στην Γερμανία γιορτάζει φέτος τα 100 χρόνια, γιατί με την επανάσταση το Νοέμβριο του 1918, θεσπίστηκε ο σύγχρονος εκλογικός νόμος καθώς για πρώτη φορά προσήλθαν στις κάλπες και είχαν δικαίωμα ψήφου οι γυναίκες.

Η Ελλάδα είναι η κοίτη της δημοκρατίας και στο πέρασμα των χρόνων πολλά κράτη ασπάστηκαν τον πρότυπο της αρχαίας Ελλάδας. Μία πραγματική δημοκρατία θα πρέπει να βασίζεται σε ελεύθερες και μυστικές εκλογές.

Στην Γερμανία, αλλά και σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, οι ελεύθερες και μυστικές εκλογές είναι αυτονόητες, αλλά φαίνεται πώς μερικοί τις θεωρούν υπερβολικά αυτονόητες, γιατί δυστυχώς η συμμετοχή ολοένα και μειώνεται.

Σε λίγους μήνες θα γίνουν οι επόμενες Ευρωεκλογές, για αυτό από τώρα θα πρέπει να ζητήσουμε από τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να ταχθούν υπέρ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με την ψήφο τους να επηρεάσουν την πολιτική του μέλλοντος.

Στην εκδήλωση, μίλησε και η κα. Άννα Μαντά, στέλεχος της Περιφέρειας Πελοποννήσου και υπότροφος του προγράμματος Walter Hallstein, η οποία παρουσίασε την εμπειρία της από τον τρόπο διοικητικής λειτουργίας της Επαρχίας του Schwabisch Hall, την πολιτισμική πραγματικότητα που γνώρισε στη συγκεκριμένη περιοχή, αλλά και τα αποτελέσματα της αντίστοιχης εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε εκεί το Μάρτιο του 2018.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Θεόδωρος Καλλιάνος, Οικονομολόγος και Επισκέπτης Καθηγητής Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης του Πανεπιστημίου Βόννης και πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος αναφέρθηκε στις Στρατηγικές και στις Προτεραιότητες της Οικονομικής Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη σημασία συμμετοχής των Ευρωπαίων πολιτών σε αυτές μέσω των Ευρωπαϊκών εκλογών.

Ο κ. Καλλιάνος μίλησε για την συμβολική προ «Όταν μιλάμε για την Ευρώπη θα πρέπει να σκεφτόμαστε το θεσμικό κομμάτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είναι οργανωμένο και πορεύεται σε έναν δρόμο από 28 κυρίαρχα Ευρωπαϊκά κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης εδώ και περίπου 70 χρόνια, κρατώντας σαν Θείο Δώρο αυτό που μας κληροδότησε η λαίλαπα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Την ανάκαμψη της και την διατήρηση της ειρήνης. Μιλάω για την ενωμένη Ευρωπαϊκή Κοινότητα, που συμπεριλαμβάνει και τις δύο Γερμανίες.

Βρισκόμαστε μπροστά στην εποχή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον Μάιο του 2019 και επιτρέψτε μου να κάνω μία τεχνοκρατική προσέγγιση στο όλο θέμα. Ναι μεν χρειαζόμαστε για την σταθερότητα, από την άλλη όμως εμείς οι οικονομολόγοι προτάσσουμε την οικονομία της πολιτικής. Θέλουμε η οικονομία να ανοίγει δρόμους της πολιτικής και όχι η πολιτική να κλείνει δρόμους της οικονομίας.

Η ευχή μου είναι πώς πρέπει να συμμετέχει ο κόσμος, γιατί πλέον το Ευρωκοινοβούλιο συναποφασίζει, του έδωσε αυτή την δυνατότητα η Λισσαβόνα, με το συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή με τα 28 κράτη-μέλη. Αυτός που θα είναι επικεφαλής του κόμματος που κερδίσει τις Ευρωπαϊκές εκλογές, θα είναι αυτός που θα καθίσει στο τιμόνι για το μέλλον της Ευρώπης για τα επόμενα πέντε χρόνια. Άρα είναι σημαντικό. Θα αποφασίσει με τις αρχές της επικουρικότητας, θα κάνει προτάσεις νομοθεσίας και θα αναλαμβάνει δράσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο και θα βοηθάει εκεί που δεν μπορούν οι Περιφέρειες.

Την εκδήλωση, που ξεκίνησε με μουσικό πρόγραμμα από το σύνολο πνευστών του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης, συντόνισε η δημοσιογράφος κα Πέγκυ Μπρούσαλη.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

logo sterea ellada

ALZHEIMER PROSKLHSH-1

Η καρδιά της οικολογίας της μόδας «χτυπά» στη Λάρισα το τριήμερο 1,2 και 3 Νοεμβρίου

4-11

Κώστας Αγοραστός: «Φόρεσε τη οικολογική σου συνείδηση»

Το τριήμερο 1,2 και 3 Νοεμβρίου ανοίγει τις πύλες του στη Λάρισα το 2ο Eco Fashion Film Festival στο πλαίσιο των δράσεων του Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Το συγκεκριμένο φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στην οικολογία της μόδας .
Oι οικολογικές ανησυχίες της μόδας αποτυπώνονται στο λεγόμενο Κίνημα Ηθικής στη μόδα (Εthical Fashion Μovement), το οποίο προωθεί ρούχα από ανακυκλωμένα υλικά, ραμμένα σε φιλικά προς το περιβάλλον εργοστάσια, με ειδικές επιδείξεις μόδας και προσιτές τιμές.
Στο πλαίσιο του 2ου Eco fashion film festival, θα προβληθούν 40 ταινίες μικρού μήκους με θέμα την οικολογία στη μόδα, θα γίνει εργαστήριο μεταποίησης ρούχων, εργαστήρια με θέμα «φορέσιμη τεχνολογία», «Business Growth for Successfull Fashion Professionals», «Sustainable Fashion and responsible Design» , ανοιχτές συζητήσεις, παρουσίαση μόδας από οικολογικά υλικά και πολλές εκπλήξεις.
Σχεδιαστές ρούχων και αξεσουάρ , καθώς και fashion bloggers θα βρίσκονται στη Λάρισα σε μια συζήτηση που θα αφορά το μέλλον της οικολογικής μόδας.
Οι προβολές θα γίνουν στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, ενώ οι υπόλοιπες εκδηλώσεις στο Ξενοδοχείο Μετροπόλ και στον πολυχώρο « Σεϋχέλλες» με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι συνδιοργανωτές του Φεστιβάλ στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας τονίστηκαν τα εξής:
Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Φόρεσε τη οικολογική σου συνείδηση. Από τη Λάρισα ξεκινάει μια ακτιβιστική προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος και ταυτόχρονα ένας νέος τρόπος οικολογικής συνείδησης που περνά μέσα από τη μόδα.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά που μας δίνουν αυτή τη χαρά να βγούμε μπροστά με ακτιβισμό, ο οποίος δημιουργεί προστιθέμενη αξία στην κοινωνία. Το περιβάλλον είναι το κοινό μας σπίτι. Το περιβάλλον είναι εκείνο το οποίο μας δίνει το δικαίωμα στη ζωή, το περιβάλλον είναι εκείνο που μας δίνει τη δυνατότητα να ζήσουμε αλλά και να τραφούμε. Συνεπώς το ότι αυτή η προσπάθεια έχει ακουμπήσει μεγάλους οίκους μόδας σε όλο τον κόσμο, στρέφοντας την προσοχή τους στην κατασκευή, στη δημιουργία και στην έμπνευση μέσα από το περιβάλλον, δημιουργεί για εμάς μια μεγάλη δύναμη να συνεχίσουμε.
Βέβαια όλα αυτά γίνονται στο πλαίσιο των δράσεων του 10ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας και τους ανθρώπους που έχουν αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια ένα μεγάλο δυναμισμό, φέρνοντας τη Λάρισα και τη Θεσσαλία μπροστά με καινοτόμες και συμμετοχικές ιδέες. Είναι εκείνοι που κάνουν πράξη τη συλλογική ηγεσία. Δηλαδή να αποφασίζουν εκείνοι που καλούνται να υλοποιήσουν. Εδώ αποφασίζουν οι άνθρωποι οι οποίοι και υλοποιούν ταυτόχρονα. Αυτό είναι το μήνυμα της εποχής».
Ντίνα Σδράλη, εκπρόσωπος της Art Fools: « Το ECO FASHION FILM FESTIVAL είναι ένα φεστιβάλ το οποίο έχει να κάνει με την οικολογία στη μόδα. Αυτό το φεστιβάλ εντάσσεται στο 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας, το οποίο όλη τη διάρκεια του 2018 αποτελείται από διάφορα φεστιβάλ. Το μεγάλο που είναι ταινιών και τώρα ταινιών μόδας.
Το τριήμερο 1 έως 3 Νοέμβριου υπάρχουν πάρα πολλές εκδηλώσεις που αφορούν τη μεταποίηση ρούχων, για το πώς να μην πετάμε τα ρούχα μας όπου έχουμε στις Σεϋχέλλες ένα σεμινάριο. Το διαγωνιστικό κομμάτι με σαράντα ταινίες απ’ όλο τον κόσμο που έχουν να κάνουν με μόδα και οικολογία. Όλες οι προβολές γίνονται στο Γαλλικό Ινστιτούτο, το οποίο ευχαριστούμε για την παραχώρηση του χώρου.
Από εκεί και πέρα έχουμε τους καλεσμένους μας οι οποίοι είναι την Παρασκευή στο Μετροπόλ έκθεση ρούχων από τη συλλογή της σχεδιάστριας Κατερίνας Τσαντίλη και κοσμήματα του Βαίλη Μόραλη.
Το Σάββατο θα υπάρξει ένα σεμινάριο με την Ελένη Ψύρρα που θα μιλήσει για το ρούχο στο Θέατρο και επίσης καλεσμένη από την Athens Fashion Club της Αθήνας η Σχεδιάστρια Μαρία Βυτινίδου και Βαγγέλης Δημητρακόπουλος μας μιλάνε για φορέσιμη τεχνολογία με φωτοβολταϊκά και κλπ.
Υπάρχει ακόμα ένα φόρουμ όπου όλοι μαζί θα μιλήσουμε για τη τάση της Οικολογίας μέσα από το διαδίκτυο. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι αναρτημένο στο ίντερνετ και μπορείτε να ενημερωθείτε για όλα.

Υποκατηγορίες

  Το ραδιοφωνο της Αυτοδιοικησης

webradio3

Όλα τα νέα

Τοπικα νεα - Αιγαλεω

egaleo

Συνάντηση εργασίας αιρετών γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για θέματα ισότητας στο δήμο Αιγάλεω

Το Μουσειο Ελιας στην Σπαρτη

mouseio elias

Το Μουσείο της Ελιάς και του Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

ΑΛΣΟΣ «ΓΟΥΔΕΣ»

goude

Tο άλσος «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΟΥΔΕΣ» στην Σπάρτη

εκθεση φωτογραφιας

ekthesi photo

Έκθεση φωτογραφίας 'ντοκουμέντων' για την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα ''ταξιδεύει'' ήδη εντός και εκτός Κρήτης.