Όλο το πλήθος μια Προσευχή για τους αδικοχαμένους συνανθρώπους μας στην Αγία Παρασκευή της Χασιάς

IMG 4042

Τις προσευχές του για τους αδικοχαμένους συνανθρώπους μας από την πύρινη λαίλαπα ένωσε το πολυπληθές χριστεπώνυμο εκκλησίασμα που το απόγευμα της Τετάρτης 25 Ιουλίου έδωσε το “παρών” στον  Εσπερινό της Αγίας Παρασκευής στη Χασιά.

Όπως ακριβώς προέτρεψε το πλήθος πιστών που έδωσε το “παρών” ο εφημέριος του Ιερού Ναού παπά Δημήτρης Παναγακόπουλος ο κόσμος ακολούθησε την περιφορά της εικόνας σιωπηλός προσευχόμενος για τα θύματα που όπως είπε ο ιερέας “βρίσκονται εκ δεξιών του Κυρίου” αλλά και για κείνους που έμειναν πίσω και χρειάζονται δύναμη για να συνεχίσουν.

Στον εμπνευσμένο λόγο του ο παπά Δημήτρης τόνισε επίσης πως οι άνθρωποι θα πρέπει να είναι ενωμένοι όχι μόνο στα δύσκολα αλλά σε κάθε στιγμή της ύπαρξής τους, κάνοντας πράξη το “Αγαπάτε αλλήλους” του Χριστού μας. “Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αποφύγουμε πολλά δεινά από αυτά που ζούμε σήμερα” κατέληξε.

Η Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής κι απόψε, έμεινε σιωπηλή καθ’ όλη της διάρκεια της θρησκευτικής τελετής και μόνο στο τέλος έδωσε το πένθιμο έναυσμα για την “ενός λεπτού σιγή” ενώ ακολούθως τη λήξη σήμανε, η ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

Στο ίδιο βαρύ κλίμα θα τελεστεί και αύριο ανήμερα της Αγίας Παρασκευής ο Όρθρος και η Θεία λειτουργία που θα λάβει χώρα στο ομώνυμο εκκλησάκι που βρίσκεται στη θέση “Πηγή” της Χασιάς.

Γι’ αυτό το λόγο και για όσους δεν έχουν τρόπο μετακίνησης ο Δήμος Φυλής δρομολογεί πούλμαν που στις 8 παρά 20 το πρωί θα βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Χασιάς προκειμένου να εξυπηρετήσει το εκκλησίασμα που θα ανηφορίσει ως εκεί και  θα έχει τη δυνατότητα επιστροφής  με τον ίδιο τρόπο.

Ακολουθούν οι σύνδεσμοι των ολιγόλεπτων videos με τα λόγια του Παπά Δημήτρη  το Τρισάγιο στη μνήμη των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας και την ενός λεπτού σιγή

https://www.youtube.com/watch?v=LsS9e3wlZIQ

  Το ραδιοφωνο της Αυτοδιοικησης

webradio3

Όλα τα νέα

Τοπικα νεα - Αιγαλεω

egaleo

Συνάντηση εργασίας αιρετών γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για θέματα ισότητας στο δήμο Αιγάλεω

Το Μουσειο Ελιας στην Σπαρτη

mouseio elias

Το Μουσείο της Ελιάς και του Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

ΑΛΣΟΣ «ΓΟΥΔΕΣ»

goude

Tο άλσος «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΟΥΔΕΣ» στην Σπάρτη

εκθεση φωτογραφιας

ekthesi photo

Έκθεση φωτογραφίας 'ντοκουμέντων' για την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα ''ταξιδεύει'' ήδη εντός και εκτός Κρήτης.