Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018
Blue Red Green

 

Γ.Πατούλης: «Συμβάλλουμε ενεργά στη Διαχείριση Κρίσεων στον Τομέα της Υγείας με συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις»

000---028

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων συμμετείχε στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα «Διαχείριση Κρίσεων στον Τομέα της Υγείας» που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Κρίσεων στον Τομέα της Υγείας υπό την Αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών στο ξενοδοχείο DivaniCaravel στις 9-11 Φεβρουαρίου.

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ. κ. Γ. Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου, προσκεκλημένος, κατά την τελετή έναρξης του Συνεδρίου την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, απηύθυνε χαιρετισμό τονίζοντας ότι ο ΙΣΑ και η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για όλα τα καίρια και κρίσιμα ζητήματα και αναμένονται άμεσες παρεμβάσεις. «Με δεδομένη την αδυναμία των κυβερνόντων στελεχών, είναι επιτακτική η ανάγκη να συνεργαστούμε όλοι για να φέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Στο Συνέδριο αναπτύχθηκε πλούσια θεματολογία με ειδικές ανασκοπήσεις στην αντιμετώπιση των σύγχρονων προβλημάτων του Τομέα Υγείας στην Ελλάδα και Παγκόσμια. Καταξιωμένοι επιστήμονες ανέπτυξαν τις πλέον σημαντικές εξελίξεις σε τομείς όπως η διαχείριση του Προσφυγικού-Μεταναστευτικού ζητήματος στην Ελλάδα κατά την Περίοδο της Κρίσης, η διαχείριση κρίσεων και επειγουσών καταστάσεων και αναφορά στην ταξιδιωτική και διεθνή υγεία, η διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού στον Υγειονομικό Τομέα, η οικονομική κρίση και χρόνια νοσήματα καθώς και επιπτώσεις της στην Υγειονομική και Φαρμακευτική περίθαλψη των Ελλήνων.

Στο συνέδριο επίσης παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της επιτυχούς και εποικοδομητικής συνεργασίας της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Κρίσεων με τον Π.Ο.Υ στο πλαίσιο PublicHealth, EmergencyOperationCentre-Networkγια το έτος 2017.

  Το ραδιοφωνο της Αυτοδιοικησης

webradio3

Όλα τα νέα

Τοπικα νεα - Αιγαλεω

egaleo

Συνάντηση εργασίας αιρετών γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για θέματα ισότητας στο δήμο Αιγάλεω

Το Μουσειο Ελιας στην Σπαρτη

mouseio elias

Το Μουσείο της Ελιάς και του Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

ΑΛΣΟΣ «ΓΟΥΔΕΣ»

goude

Tο άλσος «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΟΥΔΕΣ» στην Σπάρτη

εκθεση φωτογραφιας

ekthesi photo

Έκθεση φωτογραφίας 'ντοκουμέντων' για την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα ''ταξιδεύει'' ήδη εντός και εκτός Κρήτης.