Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020
Blue Red Green

 

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βαγγέλης Μεϊμαράκης: Περιθώριο για άλλο λάθος στην κάλπη δεν υπάρχει!

MEIMARAKHS

Θεωρείτε ότι χρειάζεται η συναίνεση μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων και σε θέματα που αφορούν την Ευρώπη;

Η ευημερία των λαών της Ευρώπης απαιτεί αφενός συναίνεση και αφετέρου επιβάλλει εθνική συνεννόηση σε μείζονα προβλήματα, πέρα από τις όποιες διαφωνίες μας. Υπ’ αυτήν τη λογική, η συναίνεση των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων σε ζητήματα που αφορούν τις στρατηγικές πολιτικές επιλογές της Ε.Ε. είναι σημαντική. Επίσης, η διατήρηση ενός πνεύματος θετικής συνεισφοράς απέναντι σε κινδύνους που ελλοχεύουν για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και η επίδειξη δημιουργικής συνεργασίας είναι ικανή να προσφέρει θετικές υπηρεσίες σε εθνικό και ευρωπαϊκό πλαίσιο. Τα παραπάνω προϋποθέτουν καλή θέληση και μία μίνιμουμ συνεννόηση σε εθνικό επίπεδο, κάτι που στη χώρα μας ο κ. Τσίπρας έχει τορπιλίσει με τη στάση του και τη συμπεριφορά του.

Πώς βλέπετε τις μάχες Θεσσαλονίκης σε κεντρικό δήμο και περιφέρεια και με τι αποτέλεσμα στα αυτοδιοικητικά θα χαμογελούσατε;

Η εκλογική διαδικασία στο αυτοδιοικητικό επίπεδο αφορά και προσδιορίζεται κυρίαρχα από το στοιχείο της ατομικής ποιότητας και αποτελεσματικότητας των προσώπων. Η πολιτική προσωπικότητα εκείνων που διεκδικούν δημόσια αξιώματα είναι σημαντική και θα πρέπει να συνιστά το βασικό κριτήριο επιλογής κάθε πολίτη ενώπιον της κάλπης. Είμαι πεπεισμένος ότι καθόσον οι πολίτες προσέλθουν με το μαζικότερο τρόπο στην επικείμενη εκλογική διαδικασία, το αποτέλεσμα θα είναι ικανοποιητικό τόσο για το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης όσο για εκείνον της περιφέρειας.

  Το ραδιοφωνο της Αυτοδιοικησης

webradio3

Όλα τα νέα

Τοπικα νεα - Αιγαλεω

egaleo

Συνάντηση εργασίας αιρετών γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για θέματα ισότητας στο δήμο Αιγάλεω

Το Μουσειο Ελιας στην Σπαρτη

mouseio elias

Το Μουσείο της Ελιάς και του Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

ΑΛΣΟΣ «ΓΟΥΔΕΣ»

goude

Tο άλσος «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΟΥΔΕΣ» στην Σπάρτη

εκθεση φωτογραφιας

ekthesi photo

Έκθεση φωτογραφίας 'ντοκουμέντων' για την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα ''ταξιδεύει'' ήδη εντός και εκτός Κρήτης.